Salty Bag: Ένα sustainable brand που φτιάχνει τσάντες από ανακυκλώσιμο πανί ιστιοπλοΐας

Διονυσία Καλαποθαράκου
Salty Bag: Ένα sustainable brand που φτιάχνει τσάντες από ανακυκλώσιμο πανί ιστιοπλοΐας

Μόλις μετέφρασε το site του σε μία διάλεκτο που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ σε διαδικτυακό κατάστημα.

Η Salty Bag, ένα fashion label από την Κέρκυρα που είναι εδώ και αρκετά χρόνια γνωστό στον χώρο του sustainable fashion και της κυκλικής οικονομίας, στο πλαίσιο της ανανέωσης της ιστοσελίδας έκανε κάτι αληθινά καινοτόμο: δημιούργησε το πρώτο e-shop στον κόσμο, στα Κερκυραϊκά!

Salty Bag Corfiot Home Page small

Η νέα ιστοσελίδα λειτουργεί πλέον σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, και στο τοπικό ιδίωμα της έδρας της! Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας σε μια διάλεκτο δεν ήταν εύκολο εγχείρημα, αφού τα «Κερκυραϊκά» δεν προσφέρονταν μέχρι σήμερα ως επιλογή γλώσσας. Η ομάδα της Wdesign, υπεύθυνη για την δημιουργία της ιστοσελίδας, έπρεπε να δημιουργήσει την υποδομή για τη γλώσσα από το «πουθενά».

Hydra 04 Sv 800X1000

Τη μετάφραση των κειμένων επιμελήθηκε μια ομάδα Kερκυραίων που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους τη ντοπιολαλιά τους και έτσι κατάφεραν να εκφράσουν την ουσία της Salty Bag στα Kερκυραϊκά με τρόπο αριστοτεχνικό. Το εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο καθώς οι διεθνείς όροι της κυκλικής οικονομίας, του upcycling και των υλικών έπρεπε να αποδοθούν με ένα τρόπο πραγματικό και σύγχρονο σε ένα ιδίωμα που φθίνει, μια προσπάθεια με μεγάλες δυσκολίες.

Ο Στρατής Ανδρεάδης, επικεφαλής της Salty Bag δήλωσε για αυτή την πρωτότυπη μετάφραση του e-shop τους: «Είμαστε μια εταιρία που ιδρυθήκαμε και δραστηριοποιούμαστε στην Κέρκυρα. Μια από τις μοναδικές ομορφιές, ένας μοναδικός πλούτος του τόπου μας, είναι η ντοπιολαλιά της. Καθώς επανασχεδιάζαμε την ιστοσελίδα μας λοιπόν αποφασίσαμε να δημιουργηθεί η νέα μας ιστοσελίδα στα Ελληνικά τα Αγγλικά και τα Κερκυραϊκά γιατί τα Κερκυραϊκά προσφέρουν έναν μοναδικό τρόπο έκφρασης που συχνά δεν παίρνουν τη θέση που τους αξίζει. Άλλωστε, στην Κέρκυρα ζούμε, τα Κερκυραϊκά μιλούνται ακόμη και είναι μια πανέμορφη διάλεκτος που αξίζει να στέκεται δίπλα σε άλλες γλώσσες. Είμαι περήφανος που καταφέραμε να αποδώσουμε, με ένα συμβολικό τρόπο, φόρο τιμής σε ένα κομμάτι του άυλου πολιτισμού του τόπου μας, της Κέρκυρας.»
Info: https://saltybag.com/cfu/https://saltybag.com/cfu/