Το supermarket που ανακάλυψε έναν οικολογικό τρόπο για να τυλίγει τα τρόφιμα

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Το supermarket που ανακάλυψε έναν οικολογικό τρόπο για να τυλίγει τα τρόφιμα

Πρόκειται για το πρώτο supermarket που έχει ανακαλύψει έναν διαφορετικό αλλά άκρως οικολογικό τρόπο για να συσκευάζει λαχανικά και φρούτα.

Μπορεί όλο αυτό το διάστημα η στροφή όλων των εταιριών σε προϊόντα προς ένα πιο φιλικό περιβάλλον να είναι εμφανής, όμως υπάρχουν και κάποιες μικρές επιχειρήσεις που εφευρίσκουν ακόμα πιο έξυπνους τρόπους για την προστασία του πλανήτη μας. Η οικολογική συνείδηση είναι το παν.

Σακούλες, πλαστικά και υλικά που δεν είναι βιοδιασπώμενα έχουν κατακλύσει τη ζωή μας με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις που έχει η αλόγιστη χρήση τους στο περιβάλλον μας.

Η Ασία κάνει τον δικό της αγώνα για να σώσει τον πλανήτη. Πώς; Εισάγοντας πρόσφατα μια φυσική εναλλακτική λύση στην πλαστική σακούλα: τη χρήση φύλλων μπανάνας.

Ενώ τα τρόφιμα που είναι τυλιγμένα σε φύλλα δεν είναι κάτι καινούργιο στην Ασία, είναι ασυνήθιστο να βλέπουμε αυτή την παραδοσιακή, βιοδιασπώμενη προσέγγιση να χρησιμοποιείται στα σούπερ μάρκετ. Η πρώτη αλυσίδα που υιοθετεί την ιδέα αυτή είναι το Rimping Supermarket στο Chiang Mai της Ταϊλάνδης.

Όταν μια ομάδα από ένα Real Estate Agency, το Perfect Homes Chiangmai επισκέφθηκε το κατάστημα, τράβηξε μερικές φωτογραφίες αυτής της φιλικής προς το περιβάλλον συσκευασίας, ανεβάζοντάς τες στο Instagram και το Facebook.

Σύντομα έγινε viral, με περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια προβολές στο διαδίκτυο. Κάποιοι έστειλαν και τις φωτογραφίες από τα δικά τους τοπικά supermarket, προτρέποντάς όλο τον κόσμο να πάρει ένα φύλλο και να τυλίξει τα λαχανικά του.

Δες τον πρωτότυπο αυτό τρόπο που φυλάσσονται τα λαχανικά στη gallery που ακολουθεί...

DPG Network