Ημέρα της Γης: Υπέροχα προϊόντα για το καλό του πλανήτη!

Κατερίνα Ιωακείμ
Ημέρα της Γης: Υπέροχα προϊόντα για το καλό του πλανήτη!

Shopping και facts που θα αλλάξουν τη ζωή σου. Προς το καλύτερο!

Σήμερα γιορτάζει όλη η Γη! Είναι αυτή η ημέρα του χρόνου που έστω για μια στιγμή σταματάμε λίγο το τρέξιμο και κοιτάμε γύρω μας. Το περιβάλλον μας χρειάζεται όλη την φροντίδα και την αγάπη που μπορούμε να του δώσουμε, για να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή μας.

Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ, με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον, όταν οι περισσότεροι πίστευαν πως ο πλανήτης δεν κινδυνεύει από τον άνθρωπο.

Σήμερα γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες και περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι στέλνουν το μήνυμα στα κέντρα εξουσίας αλλά και στον διπλανό τους, στον φίλο τους, στον γείτονά τους, ότι οι αγώνες υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαίοι, η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι μάχη υπέρ του μέλλοντος της Γης.

Θέλεις να κάνουμε κάτι σήμερα για ένα καλύτερο αύριο; Ας αλλάξουμε τα χρηστικά μας αντικείμενα με προϊόντα που θα βοηθήσουν τον πλανήτη.

Χρηστικά προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά

Ευτυχώς σήμερα σχεδόν όλα τα μεγάλα brands επενδύουν σε προϊόντα από ανακυκλώσιμα υλικά. Από τη μόδα μέχρι την διακόσμηση θα βρεις τεράστια γκάμα προϊόντων που είναι super stylish και λειτουργικά χωρίς να επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Γιατί να χρησιμοποιείς πλαστικά καλάθια αποθήκευσης όταν μπορείς να έχεις ένα ωραιότατο καλάθι από ανακυκλώσιμα υλικά που θα ομορφύνει και τον χώρο;

kalathi anakilkosima ilika

Καλάθι από 100% ανανεώσιμο υλικό. (Εξαιρούνται τα εξαρτήματα)

Με μια κούπα αλλάζεις τον κόσμο

Κι όμως είναι αλήθεια! Σκέψου πόσα ποτήρια μιας χρήσης έχεις πετάξει στη ζωή σου. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πας στο αγαπημένο σου cofffe shop για τον ζεστό καφέ της ημέρας, να έχεις και την κούπα σου μαζί. Θα ευχαριστηθείς και τον καφέ σου καλύτερα από το πλαστικό ποτήρι (και είναι και πιο chic!).

koypa kafe 400ml pink coolbee 1000 1491310

Κούπα Καφέ 400ml - Από σιτάρι φιλικό το οποίο είναι βιοδιασπώμενο και φιλικό προς το περιβάλλον

Βάλε κι άλλους στο παιχνίδι

Έστω και έναν άνθρωπο να επηρρεάσεις, να αλλάξει μικρές καθημερινές συνήθειες για να βοηθήσει το περιβάλλον, να χαμογελάσει που κάνει κάτι καλό για τον πλανήτη, θα είναι ένας μικρός άθλος. Μπράβο σου! Τώρα που έρχεται Πάσχα κάνε ένα δώρο με... νόημα στους αγαπημένους σου. Μια συσκευασία του αγαπημένου τους καφέ, με κουλουράκια και ένα επαναχρησιμοποιούενο ποτήρι θα το στείλει το μήνυμα ;)

EasterGiftSingleEstate

1 συσκευασία Nicaragua by Peralta των 200γρ, 1 συσκευασία μπισκότα της επιλογής σας και 1 επαναχρησιμοποιήσιμη κούπα στο χρώμα της επιλογής σας

Πες ναι σε "φιλικά" προϊόντα καθημερινής χρήσης

Μια πρόταση που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητά σου -και θα βοηθήσει τη Γη- είναι να αντικαταστήσεις τα πλαστικά χρηστικά αντικείμενα με φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα, το οποία μάλιστα θα προσθέσουν πόντους στην αισθητική του χώρου σου. Σου προτείνω να αγαπήσεις το μπαμπού!

mpol servirismatos

Μπολ σερβιρίσματος από ανανεώσιμη πρώτη ύλη (μπαμπού).

Όχι άλλα πλαστικά καλαμάκια!

Το έχεις ακούσει, το ξέρεις πως είναι καιρός να βγάλεις από τη ζωή σου τα πλαστικά καλαμάκια. Χρωματιστά καλαμάκια σιλικόνης, καλαμάκια μιας χρήσης, μεταλλικά καλαμάκια, χίλιες δυο προτάσεις θα βρεις στην αγορά! Και τον πλανήτη θα βοηθήσεις και θα δεις ότι θα σου αρέσουν πολύ περισσότερο από τα πλαστικά. Τα δικά μου αγαπημένα είναι τα καλαμάκια σιλικόνης :)

kalamakia silikonis

Καλαμάκια Σιλικόνης (σετ 8 τεμ.) με δύο βουρτσάκια καθαρισμού

Εξοικονόμηση ενέργειας στην κάθε μέρα σου!

H σπατάλη ενέργειας είναι μία από τις πιο σοβαρές πληγές που προκαλούμε στο περιβάλλον. Δεν αρκεί να κλείνεις τον διακόπτη όταν βγαίνεις από το δωμάτιο ή να βγάζεις την καφετιέρα από την πρίζα όταν δεν την χρησιμοποιείς. Ενας led λαμπτήρας για εξοικονόμηση ενέργειας είναι μια επένδυση μικρής αξίας με μεγάλα οφέλη.

led lamptiras

Λαμπτήρας LED E27 370 lumen

Θα σου πω ένα μυστικό

Οι τσάντες που έχεις στη ντουλάπα για τις βόλτες σου στην παραλία, μπορούν να γίνουν ιδανικές shopping bags!

Είναι άνετες, χωράνε πάρα πολλά πράγματα, είναι ανθεκτικές και θα αντικαταστήσουν τις πλαστικές σακούλες που τόσο πολύ κακό έχουν κάνει στο περιβάλλον.

shopping bags 2021 copy

Τσάντα Θαλάσσης Ριγέ Μπλε Με Εσωτερική Διακόσμηση

Αν πάλι πηγαίνεις για τα ψώνια της ημέρας αμέσως μετά τη δουλειά, μια πάνινη τσάντα που διπλώνει είναι η καλύτερη λύση.

2 7151007453 01

Tσάντα ώμου με κεντημένο σχέδιο

Για σένα, όμως, που αγαπάς τις shopping bags υπάρχουν στην αγορά τόσες πολλές προτάσεις που πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσεις πλαστικές τσάντες. Ποτέ ξανά!

shopping bags eco2

Shopper bag με floral print "Namaste"

earth day shopping

Shopper τσάντα canvas Μπλε Σκούρο

Ζούμε καλύτερα, ανασαίνουμε πιο καθαρά, χαμογελάμε περισσότερο όταν ξέρουμε πως κάνουμε ένα μικρό δώρο στον υπέροχο πλανήτη μας.

Υπάρχουν κάποια πράγματα που θέλες να ξέρεις (scroll!)



Σε αυτά τα 51 χρόνια που έχει μπει η Ημέρα της Γης στη ζωή μας μάθαμε τουλάχιστον 5-6 πράγματα για τις καθημερινές μας συνήθειες και την επίπτωσή τους στην υγεία του πλανήτη αλλά και πληροφορίες που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε.

Ποιες είναι αυτές; Check την gallery!