To «έξυπνο» φαναράκι που μπορεί να φορτιστεί ... με θαλασσινό νερό (photos)

To «έξυπνο» φαναράκι που μπορεί να φορτιστεί ... με θαλασσινό νερό (photos)

Η φόρτισή του μπορεί να κρατήσει έως και 45 ημέρες!

Αν πολλές φορές -σε στιγμές έκτακτης ανάγκης- χρειάζεσαι επειγόντως έναν λαμπτήρα για να σε βοηθήσει να δεις στο σκοτάδι, αυτή η φοβερή και άκρως οικολογική ανακάλυψη, είναι αυτό που έψαχνες πάντα!

Η Κολομβιανή εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας E-Dina έχει αναπτύξει ένα ασύρματο φαναράκι που μετατρέπει το αλμυρό νερό σε ηλεκτρική ενέργεια ως μια πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση έναντι των ηλιακών λαμπτήρων σε κοινότητες εκτός δικτύου ηλεκτροδότησης.

Η φορητή συσκευή, που ονομάζεται WaterLight, γεμίζει με 500 χιλιοστόλιτρα θαλασσινού νερού - ή ούρα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης!- για να φωτίζει έως και 45 ημέρες! Ενεργώντας ως μίνι γεννήτρια ισχύος, η συσκευή μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση ενός κινητού τηλεφώνου ή μιας άλλης μικρής συσκευής μέσω της ενσωματωμένης θύρας USB. Απίστευτο κι όμως άκρως αληθινό!

Αυτό το φανάρι δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το κολομβιανό τμήμα δημιουργικού πρακτορείου Wunderman Thompson. «Το WaterLight μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό από τα φανάρια ηλιακής ενέργειας επειδή φορτίζεται άμεσα», δήλωσε ο Pipe Ruiz Pineda, διευθυντής δημιουργικού της Wunderman Thompson Colombia. «Μόλις γεμίσει με νερό, η παροχή ενέργειας είναι άμεση, σε αντίθεση με τα ηλιακά φανάρια που πρέπει να μετατρέψουν την ηλιακή ενέργεια σε εναλλακτική ενέργεια για να φορτίσουν τις μπαταρίες και λειτουργούν μόνο αν υπάρχει ήλιος».