10 ιδέες για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη με λιγότερα πλαστικά

10 ιδέες για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη με λιγότερα πλαστικά

Γιατί η οικολογική συνείδησή μας μπορεί να κάνει θαύματα!

H οικολογική μας συνείδηση τα τελευταία χρόνια έχει αφυπνιστεί. Οι επιστημονικές και υγειονομικές αρχές «φωνάζουν» για τον κίνδυνο που προκαλούν τα πλαστικά στον πλανήτη μας αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό! Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότερες εταιρίες στον κόσμο προσπαθούν να δημιουργούν λιγότερα απόβλητα και να ανακυκλώνουν ό,τι μπορούν προκειμένου να μην έχει αντίκτυπο στο περιβάλλον.

Όπως φωνάζουν οι ειδικούς οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για να μαλακώσουν και να σχηματίσουν τα πλαστικά έχουν δυσμενή αντίκτυπο στον οργανισμό μας, διαταράσσουν τις ορμόνες μας προκαλώντας δυσλειτουργία στην παραγωγής της ινσουλίνης.

Οι έρευνες δείχνουν πως οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει περισσότερους από 6,3 δισεκατομμύρια τόνους πλαστικών αποβλήτων από το 1950 και παρόλο που ανακυκλώνουμε όλο και περισσότερο πλαστικό κάθε χρόνο, μόνο το 9% από αυτά έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί.

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί τι θα μπορούσες εσύ να κάνεις προκειμένου να ζήσεις με λιγότερα πλαστικά στη ζωή σου; Ανακαλύψαμε 10 τρόπους με τους οποίους, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, βοηθάς κι εσύ στην διάσωση του πλανήτη. Δες πώς:

1. Επένδυσε σε γυάλινα μπουκάλια ή από ανοξείδωτο χάλυβα. Οι άνθρωποι ανά τον κόσμο αγοράζουν 1.000.000 πλαστικές φιάλες κάθε λεπτό. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, περισσότερα από 60.000.000 καταλήγουν καθημερινά σε κάδους απορριμμάτων.

2. Έχε στο γραφείο σου την αγαπημένη σου κούπα προκειμένου να γεμίζεις νερό από την βρύση! Τα πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης πέρα από το γεγονός πως καταστρέφουν το περιβάλλον είναι και τελείως περιττά!

3. Πέταξε τα πλαστικό καλαμάκια μιας χρήσης. Μπορείς να τα αντικαταστήσεις με χάρτινα!

4. Αποθηκεύστε τις τσάντες πολλαπλών χρήσεων μέσα στο αυτοκίνητό σου. Χρησιμοποίησέ τες κάθε φορά που πηγαίνεις για ψώνια στο super market (και όχι μόνο)!Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν περίπου 102 δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες ετησίως. Κάθε μία από αυτές μπορεί να πάρει 1.000 χρόνια για να διασπαστεί.

5. Μην αγοράζεις κατεψυγμένα προϊόντα. Η συσκευασία είναι ως επί το πλείστον πλαστική και οι χάρτινες συσκευασίες είναι πάντα πλαστικοποιημένες!

Δες τα υπόλοιπα στη gallery που ακολουθεί: