4 υλικά της μητέρας φύσης που μπορείς να χρησιμοποιείς στην beauty routine σου

Μαρία Ροδίτη
4 υλικά της μητέρας φύσης που μπορείς να χρησιμοποιείς στην beauty routine σου

Από τη φύση κατευθείαν… στο πρόσωπό σου!

Καθημερινά ακούς και διαβάζεις ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, ότι το περιβάλλον υποφέρει και ότι για όλα αυτά ευθύνεται σχεδόν εξ ολοκλήρου ο άνθρωπος. Έτσι είναι! Οι αλόγιστες ενέργειες που όλοι κάνουμε έχουν προκαλέσει μεγάλο κακό στον πλανήτη με αποτέλεσμα να κινδυνεύει αυτός και η ζωή μας η ίδια.

Τι να σου πρωτοαναφέρω; Τη θανάτωση χιλιάδων ζώων της θάλασσας λόγω των πλαστικών ή το καυσαέριο από τα εκατομμύρια αυτοκίνητα που κινούνται στους δρόμους κάθε λεπτό; Αυτοί είναι ίσως οι πιο προφανείς λόγοι που το περιβάλλον δεν έχει καλή εξέλιξη.

Υπάρχουν και λιγότερο εμφανείς αιτίες που δυσκολεύουν την κατάσταση του πλανήτη, όμως. Ας πούμε η beauty routine! Μπορεί να μην πάει ο νους σου, αλλά η ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθείς ίσως και να έχει αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον.

https://www.instagram.com/p/BooRT0ulNUQ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Μήπως βλάπτεις το περιβάλλον με τη ρουτίνα ομορφιάς σου;

Παραδέξου το! Σου αρέσει να πηγαίνεις για beauty shopping, να δοκιμάζεις κρέμες και αρώματα και να αγοράζεις και με το παραπάνω προϊόντα. Σκέφτηκες, όμως, ότι αυτό δεν έχει οικολογικό αντίκτυπο στο περιβάλλον; Θα σου το εξηγήσω…

Εσύ αγοράζεις μπόλικα beauty items, γεμίζει, γεμίζει, γεμίζει το μπάνιο σου, δεν τα χρησιμοποιείς τελικά όλα και αναγκάζεσαι να τα πετάξεις, γιατί κάποια στιγμή χαλάνε. Σαφώς και δεν μπορείς να τα ανακυκλώσεις, γιατί τα βαζάκια δεν είναι άδεια. Άρα, φαντάζεσαι πόσο μολύνεις το περιβάλλον.



Και κάτι άλλο… Έχεις δει τα συστατικά των προϊόντων που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσες; Αν δεν είναι vegan και eco-friendly, αν δεν είναι cruelty free ή βιολογικά, τότε προκαλούν τεράστιο κακό στον πλανήτη. Συνειδητοποιείς, λοιπόν, τι κρύβεται πίσω από ένα απλό βαζάκι με κρέμα ματιών ή πίσω από ένα κραγιόν που κρατάς στα χέρια σου και πόσα πολλά είναι τα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν φτάσει το εκάστοτε beauty item στο νεσεσέρ σου;

Οι εναλλακτικές, φυσικές λύσεις

Αντί, λοιπόν, να ξοδεύεσαι χωρίς λόγο και να μην ξέρεις μετά βεβαιότητας αν το κάθε skincare προϊόν που αγοράζεις τηρεί τους οικολογικούς «κανόνες», γιατί δεν δοκιμάζεις τα υλικά της μητέρας φύσης; Και πιο φθηνά θα σου έρθουν και θα είσαι σίγουρη ότι δεν βλάπτεις καθόλου μα καθόλου τον πλανήτη. Δοκίμασε, για παράδειγμα, τη σόγια ή τον κουρκουμά. Έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες και κάνουν την επιδερμίδα να λάμπει.

Και η αλόη, βέβαια, μπορεί να κάνει θαύματα στο δέρμα. Μάθε εδώ περισσότερα!



Ειδικά, όμως, τα τέσσερα φυσικά υλικά, που θα βρεις στην παρακάτω gallery, θα σε κάνουν να ενθουσιαστείς με το αποτέλεσμα στο δέρμα σου. Είτε έχεις σπυράκια και ερεθισμούς, είτε έχεις θαμπή επιδερμίδα και αναζητάς λίγη λάμψη, τα εν λόγω φυτά θα σε ικανοποιήσουν περισσότερο από όσο φαντάζεσαι. Ανακάλυψέ τα!