Eco-friendly γάμος; Κι όμως γίνεται!

Μαρία Ροδίτη
Eco-friendly γάμος; Κι όμως γίνεται!

Θα μοιραστώ μαζί σου μυστικά που θα κάνουν τον γάμο σου- εκτός από ονειρεμένο- και φιλικό προς το περιβάλλον.

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, ο γάμος είναι μια εκδήλωση που μπορεί να έχει τεράστιο και αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Γιατί; Διότι, ως συνήθως, σε κάθε γάμο όλα γίνονται στην υπερβολή τους σε μια ένδειξη αφθονίας και χαράς για το ερωτευμένο, νεόνυμφο ζευγάρι.

Περισσότερες μπομπονιέρες μην τύχει και χρειαστούν, άφθονο φαγητό (κι ας περισσέψει, και τι έγινε;), σπατάλες, σπατάλες κι άλλες σπατάλες. Και δεν αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι. Μιλώ και για τη σπατάλη που βλάπτει το περιβάλλον. Και ναι! Ο γάμος είναι ένα γεγονός που μπορεί να έχει δραματικές συνέπειες στον πλανήτη.

Μη μου αγχώνεσαι, όμως! Θα παντρευτείς έτσι όπως έχεις ονειρευτεί και σαν άνθρωπος με περιβαλλοντικές ευαισθησίες θα καταφέρεις και να είσαι χαρούμενη νύφη, αλλά και να αφήσεις το οικολογικό σου αποτύπωμα με τον υπέροχο γάμο σου.

https://www.instagram.com/p/CQJ3LCUh0Ip/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αχ, Covid-19 που εμπόδισες τις νύφες!

Μπορώ να καταλάβω πως ο κορονοϊός σε έκανε να μην ξέρεις πού πατάς και πού βρίσκεσαι. Πρώτον, γιατί φοβήθηκες κι εσύ, όπως και όλη η ανθρωπότητα και δεύτερον, γιατί μπήκε εμπόδιο στον γάμο, που τόσο καιρό ονειρευόσουν.

Ξέρεις κάτι; Δεν είσαι η μόνη; Εδώ μια φίλη μου ακύρωσε τρεις φορές τον γάμο της από πέρσι γιατί λέει ήθελε 400 άτομα καλεσμένους και ο Covid-19 της στέρησε την επιθυμία της. Ήθελε να το ζήσει όπως το είχε ονειρευτεί, με τιμή, δόξα και άπειρη λάμψη. Τι κάνει τώρα; Παρόλο που από τον Ιούλιο οι καλεσμένοι θα φτάσουν τους 300 όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση – εκείνη παντρεύεται Αύγουστο- αποφάσισε μόνη της πως θέλει να το ζήσει πιο ρομαντικά και με λιγότερα άτομα. Τι να πεις…

Στο θέμα μας τώρα! Είτε εσύ θέλεις να το ζήσεις φαντασμαγορικά, είτε θέλεις έναν πιο λιτό γάμο, μπορείς να τα καταφέρεις. Όλα θα πάνε τέλεια και θα είσαι η πιο όμορφη νύφη του κόσμου. Θα γίνεις κι ένας πιο συνειδητός άνθρωπος, όμως, αν πάρεις την απόφαση να ξεκινήσεις τις προετοιμασίες του γάμου… με μια eco-friendly λογική.



Δεν είναι trend ο οικολογικός γάμος! Είναι ανάγκη του πλανήτη!

Δεν θέλω να μπερδεύεσαι. Αυτήν τη στιγμή δεν σου μιλώ για κάποιο wedding trend του 2021. Σου μιλώ για μια επείγουσα ανάγκη του πλανήτη να τον βοηθήσεις… και μέσα από τον γάμο σου. Αν θέλεις εσύ και ο μέλλων σύζυγός σου να λέγεστε ευσυνείδητοι πολίτες αυτού του κόσμου, χρειάζεται να το δείξετε έμπρακτα διοργανώνοντας έναν γάμο φιλικό προς το περιβάλλον.

Δες, όμως, εδώ τις hot τάσεις στους γάμους για το καλοκαίρι!

Ξέρω… Ίσως μέσα στις τόσες ετοιμασίες που έχεις να κάνεις αυτό σου μοιάζει σαν μια ακόμη δυσκολία. Δεν είναι, όμως. Ξεκίνα από τα βασικά, πρώτα! Από τους ανθρώπους που θα βρίσκονται γύρω σας εκείνη τη μέρα και από εκείνους που θα βρίσκονται πίσω από την οργάνωση του γάμου.

Μήπως, για παράδειγμα, θα έπρεπε να σκεφτείς να προσλάβεις μια wedding planner που να σέβεται το περιβάλλον και αυτή και ο τρόπος που εργάζεται; Αν καταφέρεις να βρεις αυτόν τον άνθρωπο κυριολεκτικά ΣΩ-ΘΗ-ΚΕΣ. Και να μην τον βρεις, όμως, who cares;

Είμαι εγώ εδώ και σου έχω πέντε tips για να οργανώσεις μόνη σου τον πιο eco-friendly γάμο της χρονιάς! Καλά στέφανα, girl!