Η καλλιτέχνης που μεταμορφώνει τα φυτά σε υπέροχα οικολογικά καλάθια, πραγματικά έργα τέχνης

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Η καλλιτέχνης που μεταμορφώνει τα φυτά σε υπέροχα οικολογικά καλάθια, πραγματικά έργα τέχνης

Η τέχνη της καλαθοπλεκτικής φτάνει σε άλλο επίπεδο με αυτές τις οικολογικές δημιουργίες.

Η δημιουργία μπορεί να ξεπηδήσει από οπουδήποτε και να μεταμορφώσει ένα απλό υλικό σε αριστούργημα.

Αυτό σκέφτεσαι όταν βλέπεις τα μικρά έργα τέχνης της Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Suzie Grieve, γνωστή και ως Foraged Fibers, η οποία αγαπά την καλαθοπλεκτική και αυτό φαίνεται σε όλα όσα φτιάχνει με τα χέρια της.


https://www.instagram.com/p/CQRVNXoDgfG

Αγαπά να μεταμορφώνει απλά οικολογικά υλικά σε υπέροχα καλάθια και βάζα. Η μορφή και η διάσταση είναι κάτι που την συναρπάζει. Το ίδιο και τα χρώματα. Όπως θα δεις η Grieve παίρνει φύλλα και τα μετατρέπει σε κλωστές. Η ίδια δηλώνει αυτοδίδακτη ενώ οι γνώσεις της στηρίζονται σε μια παλία καλλιτεχνική μορφή τέχνης που έχει επιρροές από διαφορετικούς αρχαίους πολιτισμούς.

Κι όμως, αυτή η οικολογική συσκευασία αποτελείται εξ ολοκλήρου από λαχανικά

Η καλλιτέχνιδα με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο θαρρείς πως «υφαίνει τα φυτά» με ένα τρόπο που μπορεί να δημιουργήσει μικροσκοπικές κλωστές για εξίσσου μικροσκοπικά καλάθια που χωρούν ίσια ίσα στο δάχτυλό σου.

fyta se vaza9

Η Suzie Grieve μετατρέπει διάφορες ποικιλίες φυτών σε μικροσκοπικές χειροποίητες υφαντές δημιουργίες. Η περίπλοκη τέχνη της απεικονίζει τις πολλές δυνατότητες των φυσικών υλικών. «Είναι χαρά για εμένα καθώς αυτή η τέχνη μετατρέπει τα φυτά που οι άνθρωποι βλέπουν συχνά ως άχρηστα υλικά σε μικροσκοπικά υφαντά, καλάθια και κοσμήματα», λέει η Grieve στο My Modern Met. «Υφαίνω σε μικρότερη κλίμακα, εν μέρει επειδή δεν έχω το χώρο για να αποθηκεύσω τεράστιες ποσότητες υλικών, αλλά κυρίως λόγω της αγάπης μου για τις μινιατούρες, ειδικά τις μικρογραφίες. Από καλάθια που θα μπορούσαν εύκολα να στέκονται στο δάχτυλό σας έως τα μπολ σε μέγεθος παλάμης».

Ο καθένας βλέπει σε κάθε αντικείμενο, την προσεκτική ματιά της καλλιτέχνιδας, τις λεπτομέρειες και τα έργα. Δες όλα όσα φτιάχνει η Grieve στη gallery που ακολουθεί...