Κι όμως, αυτή η οικολογική συσκευασία αποτελείται εξ ολοκλήρου από λαχανικά

Κι όμως, αυτή η οικολογική συσκευασία αποτελείται εξ ολοκλήρου από λαχανικά

Κάθε συσκευασία είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από τα τοπικά γεωργικά υπολείμματα.

Κάνουμε λόγο για τα πλαστικά που μολύνουν τους ωκεανούς και το οικοσύστημά μας και προσπαθούμε να βρούνε λύσεις για το πώς μπορούμε να κάνουμε πιο eco-friendly την καθημερινότητά μας, με κάθε τρόπο.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως τα πλαστικά είναι ένας σημαντικός «ένοχος» για το σημερινό πρόβλημα της περιβαλλοντικής ρύπανσης παγκοσμίως. Αν και αυτό το υλικό μπορεί να πάρει χρόνια για να αποσυντεθεί, οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να το χρησιμοποιούν για να συσκευάζουν προϊόντα και να αποθηκεύουν τρόφιμα.

Προκειμένου να μπει τέρμα στην τάση αυτή, οι eco experts συνεργάζονται για να βρουν εναλλακτικούς τρόπους συσκευασίας, όπως το SCOBY, ένα χαρτί περιτυλίγματος που δημιουργήθηκε από απόβλητα. Αναπτύχθηκε από το MakeGrowLab, ένα στούντιο που «συνδυάζει την επιστήμη, το σχεδιασμό και την επιχειρηματικότητα προκειμένου να φέρει τη Βιοτεχνία στην καθημερινή ζωή.

Η SCOBY προσφέρει μια αειφόρο λύση στο πρόβλημα των πλαστικών. Κάθε συσκευασία είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από τα τοπικά γεωργικά υπολείμματα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι 100% διασπώμενα και αποτελούν κομποστ για τη φύση. Αυτή η δυνατότητα να "μετατρέψει κανείς τα βιολογικά απόβλητα σε βιολογικό υλικό" είναι εκπληκτικό. Είναι εύκαμπτο και ανθεκτικό στο νερό. Παράγει επίσης ένα φράγμα οξυγόνου, το οποίο διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα και έχει μια εντυπωσιακή διάρκεια ζωής δύο ετών.

Δες την εκπληκτική αυτή συσκευασία...