Ο Leonardo DiCaprio είναι ο mr Planet! Πώς έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση του πλανήτη

Μαρία Ροδίτη
Ο Leonardo DiCaprio είναι ο mr Planet! Πώς έχει αφιερώσει τη ζωή του στη διάσωση του πλανήτη

Ο διάσημος ηθοποιός έχει βαθιά οικολογική συνείδηση!

Σίγουρα θυμάσαι τον Leonardo DiCaprio ως Romeo, ως Jack Dawson και ως Luke Brower στο Growing Pains, όμως ο 46χρονος δεν είναι μόνο ένας star του σινεμά και της τηλεόρασης, που φιγουράρει σε όλα τα Media του πλανήτη για τις επαγγελματικές και τις ερωτικές… επιτυχίες του.

Ο DiCaprio είναι ένας star απόλυτα ευαισθητοποιημένος για το περιβάλλον, για την κλιματική αλλαγή και για όλα όσα φέρει αυτή στο πέρασμά της. Και το δείχνει με πράξεις εδώ και πολλά χρόνια. Ο Leonardo βοηθά ουσιαστικά διοργανώνοντας δράσεις και προσφέροντας τεράστια χρηματικά ποσά για τη διάσωση του πλανήτη.

Κάνει τα πάντα για να κινητοποιήσει διάσημους και μη να ενδιαφερθούν για το περιβάλλον, να το φροντίσουν, να το σεβαστούν… Απόδειξη; Το «πράσινο» Instagram account του!

Μην πετάς τα υπολείμματα καφέ! Χρησιμοποίησέ τα αλλιώς και σώσε το περιβάλλον

Ακόμα να κάνεις scroll στο «πράσινο» Instagram του DiCaprio;

Αν θέλεις να μάθεις πώς μπορείς να φροντίσεις το περιβάλλον, αν θέλεις να γνωρίζεις πόσο υποφέρουν οι ωκεανοί, γιατί και πώς λιώνουν οι πάγοι της Ανταρκτικής, ποια είδη είναι υπό εξαφάνιση και άλλα πολλά που αφορούν τον πλανήτη, ο «πράσινος» Instagram λογαριασμός του DiCaprio είναι η εγκυκλοπαίδεια που έψαχνες.

https://www.instagram.com/p/CNaiccrFILk/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο διάσημος ηθοποιός έχει αφιερώσει τη ζωή του και την καθημερινότητά του στην οικολογία συμβάλλοντας έμπρακτα στη διάσωση του περιβάλλοντος και παρακινώντας με κάθε δυνατό τρόπο τους συνανθρώπους του.

Τι έχει κάνει πιο συγκεκριμένα; Θα τα μάθεις όλα ευθύς αμέσως!

Οι δράσεις του Captain Planet

#1 Ο οργανισμός που έχει δημιουργήσει

Ο ηθοποιός έχει δημιουργήσει τον οργανισμό «the Leonardo DiCaprio Foundation», που συγκεντρώνει χρήματα για τη διάσωση του πλανήτη και των πλασμάτων του. Για να κρατά σε εγρήγορση το ίδρυμά του, ο star διοργανώνει events, όπως το the Leonardo DiCaprio Foundation Gala, το οποίο αυξάνει ακόμα περισσότερο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

#2 Διήγηση ντοκιμαντέρ

Το 2014 ο DiCaprio ένωσε τις δύο αγάπες του: τις ταινίες και το περιβάλλον. Ο ηθοποιός διηγήθηκε ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Carbon, το οποίο προσφέρει πληροφορίες για την κλιματική αλλαγή και για το πώς μπορούμε να κάνουμε αλλαγές προς το καλύτερο.



#3 Διαδηλωτής… για το κλίμα

Ο 46χρονος star έχει κατέβει σε πολλές διαδηλώσεις, που αφορούν την κλιματική αλλαγή, στη Νέα Υόρκη.

#4 Χαρακτηρίστηκε αγγελιαφόρος ειρήνης

Χάρη στην οικολογική του συνείδηση, το 2014, ο ΟΗΕ χαρακτήρισε τον Leonardo DiCaprio ως αγγελιαφόρο ειρήνης λόγω της συμβολής τους στην προσπάθεια προώθησης της παγκόσμιας δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Μη φύγεις! Στην gallery θα μάθεις πολλά ακόμη που δεν ξέρεις για τον Leonardo DiCaprio και… την οικολογία, φυσικά!

Cover photo: AP Images