Ένα σπίτι πλημμυρισμένο με φυτά αποτελεί το νέο σχεδιαστικό μοντέλο του μέλλοντος

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Ένα σπίτι πλημμυρισμένο με φυτά αποτελεί το νέο σχεδιαστικό μοντέλο του μέλλοντος

Τι θα έλεγες αν έμενες σ' ένα σπίτι όπου η οροφή του θα ήταν γεμάτη με μεγάλα δέντρα και φυτά;

Πώς θα σου φαινόταν αν το σπίτι όπου ζούσες ήταν πλημμυρισμένο από φυτά; Το ιαπωνικό studio Kiyoaki Takeda Architectsμας δίνει μια ιδέα του πώς θα μπορούσε να είναι το ιδανικό σπίτι μέσα στην πόλη.

Η εταιρία ολοκλήρωσε την δημιουργία ενός σπιτιού καλυμμένο με φυτά στο Τόκιο με θολωτές πλάκες γεμάτες χώμα για την καλλιέργεια φυτών. Τέλειο;

Η Μαδρίτη σχεδιάζει ένα δάσος για να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν οι κάτοικοι

Η δημιουργία του

spiti me fyta2

Ο Kiyoaki Takeda, ιδρυτής των αρχιτεκτόνων Kiyoaki Takeda, σχεδίασε το Tsuruoka House αφού διάβασε ένα άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό Nature που εξηγούσε ότι η μάζα των ανθρωπογενών αντικειμένων είχε πλέον ξεπεράσει αυτή της ζωντανής βιομάζας.

Ο Takeda επέλεξε να σχεδιάσει ένα σπίτι που θα περιλαμβάνει κήπους σε πολλαπλά στρώματα και που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τόσο τα φυτά όσο και την άγρια ​​βλάστηση. «Το Tsuruoka House είναι μια αρχιτεκτονική που προσπαθεί να ικανοποιήσει όχι μόνο ανθρώπους αλλά και άλλες μορφές άγριας ζωής», εξήγησε ο Takeda. «Ανοίγοντας τον κήπο σε άλλες διαθέσιμες μορφές ζωής, παρέχοντάς τους ένα μέρος για να κατοικήσουν, ο κήπος μετατρέπεται αυτόματα σε ένα περιβάλλον για όλους».

Ένα πράσινο σπίτι 100% οικολογικό

spiti me fyta8

Σε αντίθεση με τις τυπικές πράσινες στέγες, οι οποίες διαθέτουν ένα λεπτό στρώμα εδάφους κατάλληλο μόνο για καλλιέργεια χόρτων ή βρύων, οι θολωτές πλάκες του Tsuruoka House είναι γεμάτες με χώμα που μπορεί να στηρίξει φυτά και δέντρα με βαθύτερες ρίζες.

«Το πάχος του εδάφους σχεδιάστηκε όσο το δυνατόν πιο βαθιά, έτσι ώστε ο πολυεπίπεδος κήπος να είναι ένα μικρό δάσος που φιλοξενεί ένα μείγμα φυτών, θάμνων και μικρών δέντρων», πρόσθεσε ο αρχιτέκτονας.

Δες το 100% eco friendly σπίτι του μέλλοντος...