Δες πώς θα ήταν το Παρίσι σε ένα άκρως οικολογικό περιβάλλον

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Δες πώς θα ήταν το Παρίσι σε ένα άκρως οικολογικό περιβάλλον

Η Rescubika σχεδίασε το Garden City of the Crescent Moon για να παρέχει τοπικά τρόφιμα για το Παρίσι.

Με το κλίμα συνεχώς ν΄ αλλάζει και τις αστικές περιοχές να πολλαπλασιάζονται, ο τρόπος με τον οποίο οι πόλεις έχουν πρόσβαση στη φύση είναι όλο και πιο σημαντικός.

Γι' αυτό και στο εννοιολογικό έργο που σχεδίασε η αρχιτεκτονική εταιρεία Rescubika, οι δημιουργοί φαντάζονται έναν υπέροχο κήπο στην πόλη που θα παρέχει στους πολίτες οξυγόνο και βιολογικά προϊόντα για το Παρίσι. Η πρόταση περιλαμβάνει μια σειρά από καταπράσινους τύπους κήπων που ακολουθούν το υπάρχον σχήμα ημισελήνου της Lac des Minimes στο Bois de Vincennes.

Στη Δανία βρήκαν τον πιο έξυπνο τρόπο να αξιοποιήσουν τις χαλασμένες ανεμογεννήτριες

Αυτή η τοποθεσία βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της πόλης και είναι το μεγαλύτερο δημόσιο πάρκο σε όλο το Παρίσι. Με αυτή τη νέα παρέμβαση, το πάρκο θα διατηρήσει το όφελος για την ψυχική τους υγεία ως φυσικό καταφύγιο για τους κατοίκους των πόλεων, αλλά θα τους παρέχει και βιολογικά τρόφιμα.

paridi2

Ο Benoit Patterlini, ο κύριος αρχιτέκτονας της Rescubika, βλέπει τα οφέλη της αστικής γεωργίας και τους τύπους φυτών και ζώων που θα μπορούσαν να υποστηριχθούν στο νέο Garden City. Φαντάζεται ότι επιτρέπει την προμήθεια βασικών προϊόντων όπως καλαμπόκι, φασόλια, βότανα, ακόμη και ζώα.


https://www.instagram.com/p/COSSx0fsObA

Όλοι αυτοί οι πόροι μπορούν να καλλιεργηθούν μέσα ή κοντά στην πόλη και θα ενισχύσουν την κοινότητα μέσω προγραμμάτων όπως τις λαϊκές αγορές και τα καταστήματα που πωλούν τοπικά προϊόντα. Αυτό εισάγει τις δύο κύριες ιδέες του έργου: την αμεσότητα και την ταχύτητα. Η Rescubika πιστεύει ότι η εγγύτητα αυτών των πόρων στα αστικά τους κέντρα είναι εξαιρετικά σημαντική λόγω των μικρότερων περιβαλλοντικών επιπτώσεων και των οφελών τους για την κοινότητα.

Όσον αφορά την ταχύτητα η εταιρεία πιστεύει πως με την παροχή βιολογικών προϊόντων -τα οποία καλλιεργούνται μέσα στην πόλη- θα μπορούν να εφοδιάζονται τα καταστήματα γρήγορα και εύκολα.

Δες τα σχέδια της εταιρείας και θαύμασε την καταπληκτική πρότασή της για ένα μελλοντικό Παρίσι που θα αποπνέει ...φύση!

Πηγή φωτογραφιών: instagram.com/rescubika_creations/