Μην πετάς τις φλούδες από τις μπανάνες! Κάντες λίπασμα για τα φυτά στο σαλόνι σου

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Μην πετάς τις φλούδες από τις μπανάνες! Κάντες λίπασμα για τα φυτά στο σαλόνι σου

Το τονωτικό boost που χρειάζονται τα φυτά σου για να μεγαλώσουν σωστά κρύβεται στην φλούδα της μπανάνας που πετάς.

Αγαπάω πολύ τα φυτά εσωτερικών χώρων. Μου δίνουν την αίσθηση πως βρίσκομαι μέσα στη φύση, πως σε κάθε εποχή εκεί έξω, για μένα είναι πάντα άνοιξη! Πολλές φορές ανυπομονώ να τελειώσει ο χειμώνας. Ο ψυχρός καιρός τείνει να κάνει κακό στα φυτά μου και πάντα αναζητώ εύκολες λύσεις για να διασφαλίσω ότι θα ευδοκιμήσουν τις πιο κρύες εποχές.

Οι τοξικές χημικές ουσίες, ειδικά αυτές που βρίσκονται στα λιπάσματα, είναι ένα τεράστιο όχι για μένα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα εμποδίζει να αναπτυχθούν (ο χειρότερος εφιάλτης για μένα και τα φυτά μου). Ευτυχώς, βρήκα μια συμβουλή που μετατρέπει μια μπανανόφλουδα που έχει απομείνει σε φυσικό λίπασμα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να διατηρήσεις τα φυτά υγιή όλο το χρόνο!

BANIO FYTA

9 φυτά που πρέπει asap να βγάλεις από το μπάνιο σου

Είναι οι μπανανόφλουδες καλό λίπασμα για τα φυτά;

Μπορεί να ακούγεται περίεργο το γεγονός ότι η μπανανόφλουδα είναι το κλειδί για να διατηρηθούν ζωντανά τα φυτά εσωτερικού χώρου. Αλλά οι φλούδες της μπανάνας είναι πλούσιες σε κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο. Αυτά τα μέταλλα βρίσκονται στο έδαφος και είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών. Η χρήση φλούδας μπανάνας ως λίπασμα βοηθά να θρέψουν τα φυτά μας φυσικά με απαραίτητα μέταλλα για να τα διατηρήσουμε ζωντανά και πράσινα!

Πώς θα το κάνεις; Ο super TikToker Armen Adamjan (o οποιός είναι γκουρού της κηπουρικής) μας δίνει τη λύση.

Πώς χρησιμοποιείς τις μπανανόφλουδες ως λίπασμα

Ο γκουρού των φυτών Armen Adamjan μοιράζεται ένα απλό κόλπο για τη χρήση μιας μπανανόφλουδας που έχει απομείνει, και γίνεται λίπασμα, μέσα από τον λογαριασμό του στο TikTok του (@creative_explained). Πρώτα, κόβει τη φλούδα σε κομμάτια πριν τα τοποθετήσει σε ένα βάζο γεμάτο με δύο φλιτζάνια νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν έχεις πολλά φυτά, μπορείς να διπλασιάσεις ή να τριπλασιάσεις τις μετρήσεις αυτού του λιπάσματος από φλούδα μπανάνας, όπως χρειάζεται.

Ο Adamjan αφήνει την ψιλοκομμένη μπανανόφλουδα να μουλιάσει στο νερό για περίπου μία ώρα, στον πάγκο του. Αυτό το βήμα επιτρέπει στη φλούδα να απελευθερώσει τα φυσικά της μέταλλα στο νερό. Μόλις περάσει η ώρα, ποτίζει κανονικά τα φυτά με αυτό το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά λίπασμα. Μπορείς να αφαιρέσεις τα κομμάτια της μπανάνας από το νερό με ένα κουτάλι για να μην μπουν στα φύλλα και το χώμα.

Είναι τόσο εύκολο και τόσο θαυματουργό. Δοκίμασέ το!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ