Γιατί η ανακύκλωση συσκευών πρέπει να γίνει η νέα σου συνήθεια εδώ και τώρα!

Γιατί η ανακύκλωση συσκευών πρέπει να γίνει η νέα σου συνήθεια εδώ και τώρα!

Green is the new black. Μπορεί να μην ισχύει απολύτως για υφάσματα και αξεσουάρ, ισχύει όμως ως γενικότερος τρόπος ζωής, καθώς το «πράσινο», δηλαδή ό,τι θεωρείται φιλικό στο περιβάλλον και τη φύση, είναι «must».

Μιλάμε φυσικά για έναν ολόκληρο τρόπο ζωής, σκέψης και νοοτροπίας που θα σε κάνει να νιώσεις και να είσαι καλύτερη και για τον εαυτό σου και για τους γύρω σου και για τον ίδιο τον πλανήτη.

Οι νέες συνήθειες όλων είναι φιλικές στο περιβάλλον, όπως σίγουρα διαπιστώνεις κι εσύ με κάθε scroll στα SoMe σου, καθώς τα post φίλων και διασήμων που ακολουθείς γίνονται όλο και πιο πράσινα. Eσύ αγαπημένη Queenette σκοπεύεις να μείνεις πίσω; Τα βήματα είναι πολύ απλά, αρκεί να θέλεις να τα ακολουθήσεις, έτσι ώστε να μπορέσεις να ανακαλύψεις το «πώς» θα δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος συμβάλλοντας σε έναν πιο φιλικό προς τη φύση τρόπο ζωής – και έπειτα να κάνει κι εσύ το δικό σου post που «θα τα σπάσει». Μοναδικό ζητούμενο είναι η σωστή και επαρκής ενημέρωση, ακόμα και για απλές διαδικασίες της καθημερινότητάς σου – όπως είναι για παράδειγμα το τι θα κάνεις με το παλιό σου κινητό – κι όταν λέμε παλιό, εννοούμε εκείνο που χρησιμοποιούσες στην Γ’ Λυκείου κι έχεις ακόμα στο συρτάρι της βιβλιοθήκης σου. Λες να μείνει εκεί για πάντα; Ή μήπως ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα για αυτό που λέγεται ανακύκλωση συσκευών και δεν αφορά, βέβαια, μόνο το παλιό εκείνο κινητό αλλά κάθε – μα κάθε – συσκευή και άχρηστη λάμπα που έχεις στο σπίτι. Ας δούμε λοιπόν τα πάντα για τη νέα σου συνήθεια που θα αναδείξει το πιο eco lover girl που «κρύβεις» μέσα σου – hashtag #devicerecycling!

2 copy

Για να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών στον πλανήτη

Υπάρχει κάποια από εμάς που δεν ονειρεύεται έναν κόσμο γεμάτο instagramικά τοπία; Τι κόσμος θα είναι αυτός; Μα ο κόσμος τον οποίο δεν επιβαρύνεις με ακόμα περισσότερα απορρίμματα και δη ηλεκτρονικά απόβλητα. Είναι εμφανές πως ο πλανήτης χρειάζεται σε καθημερινή βάση τη βοήθεια όλων, ακόμη και εάν αυτή ξεκινάει με ένα upload της αγαπημένης σου φωτογραφίας στα social media, τη στιγμή που χαρίζεις την ηλεκτρική συσκευή σου για ανακύκλωση σε ένα από τα 15.500 σημεία ανακύκλωσης, σε όλη τη χώρα. Μπορεί λοιπόν αυτή, να είναι η δική σου πράξη, για να δείξεις πως το πιο άμεσο και ορατό όφελος της ανακύκλωσης συσκευών, είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων στον πλανήτη.

Σκέψου απλώς πως το μόνο χρήσιμο μέρος, στο οποίο αξίζει να βρίσκονται, όλες οι παλιές, χαλασμένες, ξεχασμένες ηλεκτρικές συσκευές, μικρές και μεγάλες, είναι σε έναν κάδο ανακύκλωσης συσκευών, έτσι ώστε να τους δοθεί μία «δεύτερη ευκαιρία» κι αντί να ρυπαίνουν το περιβάλλον να γίνουν «πάλι από την αρχή» ένα χρήσιμο αντικείμενο. Είσαι έτοιμη να βοηθήσεις Queenette;

3 copy

Γιατί τα ηλεκτρονικά απόβλητα μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβερά για τη φύση

Τα hashtag που αφορούν στην αξία της ανακύκλωσης συσκευών και κατά συνέπεια στη δημιουργία ενός πιο φιλικού προς το περιβάλλον τρόπου ζωής, είναι πολλά περισσότερα, από ένα παρωδικό trend της εποχής. Ο λόγος είναι απλός και κατανοητός, εάν αναλογιστεί κανείς πως ένα ιδιαίτερα σημαντικό όφελος που προκύπτει από την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων μας, είναι ότι αποφεύγουμε την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε αυτά, όταν μετά το τέλος της χρήσιμης ζωής τους καταλήξουν σε μια παράνομη χωματερή στην άκρη του δάσους – όπως δυστυχώς, γνωρίζουμε καλά πως συνέβαινε παλαιότερα.

Η καθεμία από εμάς χρησιμοποιεί στην καθημερινότητά της έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ωστόσο λίγες γνωρίζαμε μέχρι σήμερα πως ένας υπολογιστής αποτελείται από πολλές πλακέτες κι άλλα κατασκευαστικά μέρη που περιέχουν μέταλλα όπως χαλκό, ψευδάργυρο, κασσίτερο, μόλυβδο ή κάδμιο. Αυτά τα στοιχεία δεν είναι επιβλαβή για την υγεία ή το περιβάλλον όταν ο υπολογιστής χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας, τι γίνεται όμως όταν τον πετάξουμε στη χωματερή ή στη φύση; Τα τοξικά μέταλλα που περιέχει θα απελευθερωθούν και οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές. Μήπως ήρθε η ώρα να μοιραστείς και εσύ αυτή την πληροφορία με τους διαδικτυακούς σου φίλους, αναζητώντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία στην Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.;

Εικόνα4 copy

Την ώρα που ο πλανήτης χρειάζεται τη βοήθειά μας, η δύναμη που έχει η καθεμία μας στα χέρια της, χάρη και στα SoMe, είναι ώρα να αξιοποιηθεί! Μήπως ήρθε η στιγμή η ανακύκλωση συσκευών, να γίνει το επόμενο challenge - post σου, θυμίζοντας στις διαδικτυακές σου φίλες πως ανακυκλώνοντας, συνεισφέρεις και εσύ στο περιβάλλον, την οικονομία, αλλά και τον πολιτισμό; Go green girl, there is no Planet B!