Sustainable fashion: Πώς θα ανανεώσεις το στυλ σου με βιώσιμο τρόπο;

Sustainable fashion: Πώς θα ανανεώσεις το στυλ σου με βιώσιμο τρόπο;
Photo credit: Remixshop

Βιωσιμότητα ή sustainability αγγλιστί. Μία λέξη που ακούμε και διαβάζουμε όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια και η οποία, έχει αρχίσει να έχει πολλές και θετικές επιδράσεις σε πολλούς τομείς της ζωής μας, μεταξύ των οποίων και εκείνον της μόδας!

Βλέπεις, όσο και αν θέλεις να επενδύεις στο στυλ σου και όσο και αν παρακολουθείς και ακολουθείς τις fashion τάσεις που αναδεικνύονται ανά σεζόν, την ίδια ώρα είναι σημαντικό να θυμάσαι πως η βιομηχανία της μόδας έχει και πολλές αρνητικές επιδράσεις για το περιβάλλον. Αυτός είναι ένας από τους λόγους, για τον οποίο όλα τα brands καλούνται να αρχίσουν να λαμβάνουν μέτρα για τη μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος. Το σίγουρο είναι πως με τη βιώσιμη μόδα να αποτελεί τώρα μία από τις κυρίαρχες και πλέον ελπιδοφόρες τάσεις, ένα trend που ήρθε για να μείνει, έχεις κάθε λόγο να δώσεις στην γκαρνταρόμπα σου μία πιο βιώσιμη «νότα» και να αρχίσεις να κάνεις με λίγο πιο προσεκτικό και υπεύθυνο προς το περιβάλλον τρόπο τις αγορές των ρούχων, των υποδημάτων και των αξεσουάρ, που καθορίζουν το στυλ σου.

Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να μάθεις πώς θα αποκτήσεις και εσύ φέτος μία βιώσιμη γκαρνταρόμπα, η οποία θα σε βγάλει κερδισμένη σε πολλά σημεία. Το «κλειδί» για να κάνεις την αρχή, βρίσκεται στο τρίπτυχο «Reuse, Reduce, Remix»!

Τι είναι η βιώσιμη μόδα και γιατί είναι σημαντική;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, δηλαδή από το τι είναι η βιώσιμη μόδα και γιατί είναι τόσο σημαντική. Αυτό που αξίζει να λάβεις υπόψη σου, είναι το ότι η βιομηχανία της μόδας διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά αποτυπώματα. Αυτή η διαπίστωση οδήγησε πολύ γρήγορα στην καθιέρωση του όρου βιώσιμη μόδα πριν από περίπου δέκα χρόνια και στην ανάγκη αλλαγών στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ουσιαστικά, η βιώσιμη μόδα καλεί τους σχεδιαστές και τις επιχειρήσεις ρουχισμού να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο παραγωγής των ρούχων τους, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενούς τους και επιλέγοντας βιώσιμα υλικά και τρόπους για την κατασκευή των ρούχων, ενώ την ίδια ώρα παρακινεί και εμάς τις ίδιες, να αποκτήσουμε μία πιο υπεύθυνη στάση σε ό,τι αφορά στις αγορές των ρούχων μας και τον τρόπο που τα αξιοποιούμε εν γένει. Αξίζει επίσης να γνωρίζεις πως ο όρος sustainable fashion δημιουργήθηκε σε αντιδιαστολή με τον όρο fast fashion, ούτως ώστε να μας μυήσει σε έναν τρόπο ζωής, ο οποίος όχι μόνο θα φροντίσει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα, αλλά ταυτόχρονα θα μπορέσει να μας βοηθήσει να περιορίσουμε και τα χρηματικά ποσά που ξοδεύουμε για τις αγορές ρουχισμού!

Εικόνα2 copy copy

Photo credit: Remixshop

Πώς η βιωσιμότητα θα γίνει μέρος της γκαρνταρόμπας σου;

Τώρα, λοιπόν, που έμαθες λίγα περισσότερα για τον κόσμο της βιώσιμης μόδας, καλείσαι να συμβάλλεις σε αυτήν την προσπάθεια. Και για να κάνεις την αρχή, αρκεί να ακολουθήσεις τα παρακάτω απλά βήματα!

#1 Στρέψου σε second-hand και outlet καταστήματα: Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα καταστήματα με second hand ρούχα -δηλαδή από «δεύτερο χέρι»- γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ο λόγος είναι ότι σε αυτά μπορούμε να προμηθευτούμε κάθε είδους προϊόντα ένδυσης, με διαφορετικά στυλ. Τα καταστήματα αυτά διαθέτουν, μάλιστα, συχνά ακόμη και προϊόντα μεγάλων οίκων μόδας σε πολύ καλές τιμές και μας δίνουν τη δυνατότητα να «παίξουμε» με το στυλ μας και να δοκιμάσουμε διαφορετικές τάσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί αναμφίβολα το αγαπημένο μας remixshop.com, ένα από τα κορυφαία online καταστήματα για second hand και outlet μόδα στην Ευρώπη! Μία online περιήγηση σε αυτό, αρκεί για να βρεις μοναδικά κομμάτια που θα δώσουν μία νέα «πνοή» στην γκαρνταρόμπα σου και θα κάνουν το στυλ σου να ξεχωρίσει, μέσα από υψηλής ποιότητας επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ για γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Όλα αυτά σε οικονομικά προσιτές τιμές και δίνοντάς σου την ευκαιρία να κάνεις κάτι καλό για το περιβάλλον, μέσα από το στυλ σου. Σκέψου απλώς ότι στο remixshop.com θα βρεις πάνω από 5.000 παγκοσμίου φήμης εμπορικά σήματα σε τρεις κατηγορίες τιμών -luxury, mid range και budget. Δεν χρειάζεται δεύτερη σκέψη, λοιπόν, για να καταλάβεις το γιατί το Remix θα γίνει ο αγαπημένος σου fashion προορισμός!

Εικόνα3


Photo credit: Remixshop

#2 Κάνε ένα γερό ξεσκαρτάρισμα στην ντουλάπα σου και βγες κερδισμένη: Ανάμεσα στα βιώσιμα fashion trends, που θα βοηθήσουν το οικολογικό μέλλον της μόδας, είναι σίγουρα η μεταπώληση προϊόντων. Είχες σκεφτεί ποτέ ότι μπορείς να ανακυκλώσεις τα outfits που έχεις αποφασίσει πως δεν θέλεις πια να έχεις στην ντουλάπα σου και να έχεις κέρδος από αυτήν τη διαδικασία; Κι όμως, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να αφιερώσεις λίγες ώρες για να κάνεις ένα γερό ξεσκαρτάρισμα στην γκαρνταρόμπα σου, ξεχωρίζοντας τα ρούχα που φοράς συχνά, από εκείνα που απλώς πιάνουν περιττό χώρο στην ντουλάπα σου.

Τι μπορείς να κάνεις, λοιπόν, με τα ρούχα που ξέρεις ότι δεν πρόκειται να φορέσεις ξανά; Μα φυσικά να δώσεις σε αυτά μία δεύτερη ζωή και έτσι, να ανανεώσεις το στυλ σου, απελευθερώνοντας χώρο στην ντουλάπα σου για τα νέα σου second hand ρούχα, αλλά και να βγεις κερδισμένη; Πώς θα τα καταφέρεις; Στέλνοντας τα ρούχα που δεν χρειάζεσαι πια προς πώληση στο remixshop.com. Διότι ένα «κλικ» στο «Πουλήστε στο Remix», αρκεί για να γίνεις και εσύ μέρος της παγκόσμιας προσπάθειας που γίνεται για ένα πιο βιώσιμο αύριο, να ανανεώσεις την γκαρνταρόμπα σου και να κερδίσεις μέσα από αυτήν τη διαδικασία.

Εικόνα4


Photo credit: Remixshop

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η βιώσιμη μόδα, είναι σημαντική τόσο για εμάς, όσο και για το περιβάλλον. Μην χάνεις χρόνο, λοιπόν. Γίνε και εσύ μέρος της αλλαγής και κάνε στροφή προς τη βιωσιμότητα, μετατρέποντας το «Reuse, Reduce και Remix» στον «κανόνα» σε ό,τι αφορά στις στυλιστικές σου επιλογές και περιορίζοντας το περιβαλλοντικό σου αποτύπωμα!

Για περισσότερες πληροφορίες:

IG: remixshop.official

FB: remixgreece

#remixshop #reusereduceremix #remixoutlet.