Σκοπεύεις να κάνεις camping φέτος το καλοκαίρι; Δοκίμασε αυτά τα eco-friendly tips

Σκοπεύεις να κάνεις camping φέτος το καλοκαίρι; Δοκίμασε αυτά τα eco-friendly tips

Αυτές οι ιδέες και οι δραστηριότητες θα σε βοηθήσουν να αφήσεις το περιβάλλον τόσο υπέροχο όσο το βρήκες.

Αν έχεις σχεδιάσει να κάνεις camping φέτος το καλοκαίρι και ετοιμάζεις ήδη τις αποκευές σου, καλό θα είναι όσο φτιάχνεις τα πραγματά σου αλλά και όσες μέρες παραμείνεις εκεί, να αφήσεις την οικολογική σου συνείδηση ​​να είναι ο οδηγός σου σε αυτή την εμπειρία.

Πώς θα καταφέρεις, λοιπόν, να διατηρήσεις το περιβάλλον ασφαλές και να μην το επιβαρύνεις; Ακολουθούν 4 eco-friendly tips που θα πρέπει να λάβεις υπ' όψιν σου.

Η υποθαλάσσια τουρμπίνα της Ιαπωνίας που μπορεί να μειώσει ως και 60% το περιβαλλοντικό αποτύπωμα

Πάρε μόνο τα απαραίτητα

Καλό θα είναι να μην αφήσεις στο σπίτι τα νέα, ακριβά ρούχα που αγόρασες, μαζί με αυτά και το αποτύπωμα άνθρακα που αφήνει η κατασκευή τους, Αντ' αυτού, προτίμησε να πάρεις μεταχειρισμένα είδη και ρούχαν μαζί σου.

Προτίμησε ήσυχα μέρη

Ορισμένα camping, όπως και ορισμένες πόλεις, υποφέρουν από υπερτουρισμό. Γιατί να επιλέξεις, λοιπόν, έναν τέτοιο προορισμό; Παράλειψε τα δημοφιλή σημεία που διαφημίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναζήτησε πιο ήσυχα μέρη.

Δώσε βάση στα απορρίμματα

Συσκεύασε επαναχρησιμοποιήσιμες προμήθειες (πιάτα, μαχαιροπίρουνα, φλιτζάνια και μπουκάλια νερού) και όχι είδη μίας χρήσης. Πάρε μαζί κάδους για να διαχωρίσεις τα ανακυκλώσιμα από τα σκουπίδια στο camping. Μην αφήνεις απορρίμματα σε έναν δακτύλιο φωτιάς, καθώς τα περισσότερα από αυτά αποσυντίθενται αργά, όπως για παράδειγμα μια μπανανόφλουδα που θέλει έως και δύο χρόνια.

Πάρε μαζί σου μόνο βιοδιασπώμενα είδη υγιεινής

Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στο σπίτι μπορεί να περιέχουν συστατικά που είναι βλαβερά για το περιβάλλον. Για χρήση στο camping, φρόντισε να προμηθευτείς οδοντόκρεμες, σαπούνια, σαμπουάν και άλλα προϊόντα υγιεινής που φέρουν ρητά την ένδειξη βιοδιασπώμενα.