Το χαλασμένο πιστολάκι μαλλιών έχει πολλά να προσφέρει και η Ανακύκλωση Συσκευών σου τα εξηγεί όλα

Το χαλασμένο πιστολάκι μαλλιών έχει πολλά να προσφέρει και η Ανακύκλωση Συσκευών σου τα εξηγεί όλα

Θυμήθηκα το διαφημιστικό σποτ που βλέπω αυτές τις ημέρες από την Ανακύκλωση Συσκευών και που πολύ απλά εξηγεί πώς «ό,τι χάλασε, μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο»!

Ότι το πιστολάκι των μαλλιών μου – και μάλιστα, χαλασμένο – θα γινόταν η καταλληλότερη αφορμή για να εκτιμήσω τις αρχές της βιωσιμότητας και να κάνω κι εγώ τη δική μου «πράσινη στροφή», δεν μπορούσα εύκολα να το φανταστώ. Κι όμως, συνέβη, καθώς ένα από εκείνα τα πρωινά που βιαζόμουν όσο ποτέ και ήμουν έτοιμη να στεγνώσω τα μαλλιά μου, να φορέσω τα ψηλοτάκουνά παπούτσια μου και να γίνω «καπνός»… το πιστολάκι των μαλλιών μου σταμάτησε να λειτουργεί. Αποτέλεσμα; Εγώ δεν ήμουν on time στο ραντεβού μου και το πιστολάκι των μαλλιών μου δεν λειτούργησε ποτέ ξανά.

Και ναι, δεν θα σου πω ψέματα, ο εκνευρισμός μου ήταν έντονος και ήθελα όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, να τρέξω προς τον κάδο των σκουπιδιών και να πετάξω με δύναμη το πιστολάκι των μαλλιών μέσα, χωρίς να κοιτάξω πίσω. Όμως συγκρατήθηκα, διότι, εκείνη τη στιγμή, θυμήθηκα το διαφημιστικό σποτ που βλέπω αυτές τις ημέρες από την Ανακύκλωση Συσκευών και που πολύ απλά εξηγεί πώς «ό,τι χάλασε, μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο»!

Ένα μήνυμα για τον κόσμο που θέλουμε να δημιουργήσουμε

Τι ακριβώς βλέπουμε στο συγκεκριμένο σποτάκι; Αρχικά, μια εικόνα που πιθανώς έχεις αντικρύσει στη ζωή σου περισσότερες από μία φορές: Έναν φυσικό χώρο γεμάτο χαλασμένα, παλιά πλυντήρια, ηλεκτρικές σκούπες, απομεινάρια υπολογιστών, παλιά καλώδια και μια σειρά από άλλα υλικά, που σίγουρα δεν ταιριάζουν και δεν ανήκουν εκεί. «Ξαφνικά», όμως, το τοπίο αλλάζει: Όλα τα απορρίμματα «εξαφανίζονται» καθώς διαλύονται και πάλι στα υλικά τους και το δάσος ξαναπρασινίζει, αποκτά τα χρώματα που ονειρεύομαστε να έχει, γίνεται φωτεινό και γεμάτο ζωή!

Πού πήγαν όμως οι παλιές ηλεκτρικές συσκευές; Πήγαν εκεί που πρέπει να οδηγούνται: Στην Ανακύκλωση Συσκευών, συμβάλλοντας σε ένα δάσος, πιο καθαρό, σε έναν καλύτερο, προστατευμένο, βιώσιμο πλανήτη για το μέλλον μας.

02.jpg

Γιατί να βάλεις την ανακύκλωση στην καθημερινότητά σου;

Με πολύ ευφάνταστο τρόπο, λοιπόν, συνειδητοποίησα πως μπορώ κι εγώ να βάλλω τις αρχές της βιωσιμότητας στη ζωή μου, με αφορμή ένα χαλασμένο πιστολάκι, μια παλιά τοστιέρα που δεν χρησιμοποιώ πια και όποια άλλη συσκευή μου βρίσκεται ξεχασμένη σε ντουλάπια, συρτάρια και την αποθήκη. Το «καθήκον» μου είναι απλό: Να φροντίσω να μην καταλήξει σε έναν τυχαίο κάδο απορριμμάτων, αλλά στα ειδικά σημεία συλλογής της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. που υπάρχουν παντού γύρω μας και τα οποία βρίσκω αναλυτικά στο site www.electrocycle.gr.

Την επόμενη φορά λοιπόν, που το πιστολάκι των μαλλιών, η ηλεκτρική σκούπα ή οι λάμπες του σπιτιού σου, θα σταματήσουν να σου προσφέρουν αυτό για το οποίο τις αγόρασες, θυμήσου πως είναι φτιαγμένες για πολλά περισσότερα, σκέψου το διαφημιστικό σποτ και φαντάσου την παλιά σου συσκευή να «επιστρέφει» στα υλικά από τα οποία δημιουργήθηκε και τα οποία είναι πανέτοιμα να ξαναπάρουν ζωή!

03.jpg

Βλέπεις, καθεμία από τις ηλεκτρικές συσκευές και τους λαμπτήρες που έχεις σπίτι σου, εξακολουθεί να είναι χρήσιμη για τον πλανήτη, μετά το πέρας της λειτουργίας της, εφόσον τοποθετηθεί στον ειδικό κάδο για ηλεκτρικές λάμπες της Ανακύκλωση Συσκευών και πάρει τον «δρόμο» για την ανακύκλωση. Διότι εδώ, ό,τι χάλασε σήμερα μπορεί να φτιάξει ένα καλύτερο αύριο!