Μετάτρεψε το παλιό κινητό σε κάμερα ασφαλείας: 3 ακόμη τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις ξανά

Γεωργία Βλαχοπούλου
Μετάτρεψε το παλιό κινητό σε κάμερα ασφαλείας: 3 ακόμη τρόποι για να το χρησιμοποιήσεις ξανά

Μην κρατάς στο συρτάρι σου τα παλιά σου κινητά. Υπάρχουν τρόποι να τα ανακυκλώσεις, χωρίς απαραίτητα να τα βάλεις σε κάδο ανακύκλωσης, κάνοντας τα έτσι πιο ωφέλιμα για σένα αλλά και το περιβάλλον.

Μπορεί να είσαι πολύ χαρούμενη για το νέο σου smartphone αλλά τι γίνεται με τις συσκευές που δεν χρησιμοποιείς πια; Μήπως είναι μέσα σε κάποιο συρτάρι και το μόνο που κάνουν είναι να γεμίζουν με σκόνη; Σκέφτηκες ποτέ ότι θα μπορούσες να τους δώσεις κάποια νέα χρήση, ανακυκλώνοντάς τες, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τις ρίξεις απλά σε κάποιον κάδο ανακύκλωσης συσκευών;

pexels-ready-made-3850512.jpg

Κι όμως οι χρήσεις που μπορείς να δώσεις στο smartphone σου ή το παλιό παλιό σου κινητό - ναι αυτό με τα κουμπάκια - όταν δεν λειτουργεί πλέον για σένα, όπως θα ήθελες είναι αρκετοί, αρκεί να έχεις λίγο φαντασία και να «πιάνουν» τα χέρια σου.

Ας δούμε όμως μερικούς τρόπους για να ξαναχρησιμοποιήσεις το κινητό σου.

Πρώτον, μπορείς να το μετατρέψεις σε μια κάμερα ασφαλείας. Ναι, καλά διάβασες! Μπορείς να το μετατρέψεις σε κάμερα παρακολούθησης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την εγκατάσταση μιας εφαρμογής οικιακής ασφάλειας στην κινητή συσκευή σου. Αυτές οι εφαρμογές σου δίνουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις το παλιό σου τηλέφωνο είτε είναι Android είτε Iphone ως κάμερα web ή οθόνη μωρού, δίνοντάς του διάφορες λειτουργίες. Επιπλέον, έχεις την επιλογή να διαμορφώσεις την ανίχνευση κίνησης, η οποία θα επιτρέπει στην κάμερά σου να καταγράφει κάθε φορά που υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο.

Μια άλλη χρήση που μπορεί να έχει το παλιό σου κινητό είναι η κάμερα αυτοκινήτου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κατεβάσετε μια εφαρμογή dashcam στην παλιά σου κινητή συσκευή. Με αυτήν την εφαρμογή, μπορείς εύκολα να καταγράψεις τα ταξίδια σου και να αποθηκεύσεις τα βίντεό σου. Επιπλέον, όπως και πριν το παλιό σου κινητό μπορεί να χρησιμεύσει και πάλι ως οθόνη παρακολούθησης για το μωρό σου, ενώ βρίσκεσαι στο αυτοκίνητο. Κατεβάζοντας μια εφαρμογή παρακολούθησης μωρών όπως το Baby Monitor 3G, το Dormi ή το Cloud Baby Monitor, θα μπορείς να παρακολουθείς στενά το παιδί σου κατά τη διάρκεια της βόλτας σας με το αυτοκίνητο.

Εάν από την άλλη τυχαίνει να έχεις ένα μη λειτουργικό παλιό τηλέφωνο ή ένα σπασμένο iPhone, υπάρχει ακόμα ένας δημιουργικός τρόπος να το επαναχρησιμοποιήσεις. Μπορείς να το μεταμορφώσεις σε ένα μοναδικό, κομψό κουμπαρά/πορτοφόλι. Για να το πετύχεις αυτό, θα χρειαστεί να αποσυναρμολογήσεις το τηλέφωνό σου και να αφαιρέσεις όλα τα εσωτερικά εξαρτήματα, αφήνοντας μόνο την εξωτερική θήκη. Αυτή η προσέγγιση λειτουργεί ιδιαίτερα καλά με παλαιότερα μοντέλα που βασίζονται σε πληκτρολόγιο, όπως τα τηλέφωνα Nokia. Ιστότοποι όπως το Instructables προσφέρουν εμπνευσμένους οδηγούς σχετικά με αυτό το θέμα.

Tέλος, άλλη μία χρήση για το παλιό σου smartphone είναι να το μετατρέψεις σε GPS. Και θα μου πεις τώρα, γιατί να το μετατρέψεις σε συσκευή GPS, αφού ήδη έχεις στο καινούργιο σου κινητό; Δίκιο έχεις. Τα smartphones, όμως, συνήθως εκτελούν πολλές διεργασίες παρασκηνίου, οι οποίες μπορούν να εξαντλήσουν γρήγορα τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους. Αν κάνεις λοιπόν, το παλιό σου κινητό GPS, θα έχεις αυτή την λειτουργία, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνεις περισσότερο την μπαταρία του καινούγιου σου κινητού, αφού θα χρησιμοποιείς γι' αυτόν τον σκοπό μόνο το παλιό σου κινητό, το οποίο θα μπορείς να έχεις μόνιμα και μέσα στο αμάξι σου.