Βασιλική Κωνσταντινοπούλου: Η αθλήτρια που κατέκτησε την 1η θέση γυναικών στον Μαραθώνιο της Αθήνας

Μαρία Ροδίτη
Greek runner Vasiliki Konstantinopolou crosses the finish line to win the 39th Athens women's Marathon, in Athens, Greece, Sunday, Nov. 13, 2022. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Μόλις στα 26 της χρόνια, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου κατέκτησε την 1η θέση μεταξύ των γυναικών στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας κάνοντας συγχρόνως και ατομικό ρεκόρ. Η συγκινητική ιστορία της και τα πρώτα της λόγια. 

Χιλιάδες δρομείς σήμερα το πρωί (13/11) κατέκλυσαν το κέντρο της Αθήνας με σκοπό να τρέξουν στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Ανάμεσά τους ήταν και η αθλήτρια Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, η οποία κατάφερε να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά από επίπονες προσπάθειες και χάρη στην επιμονή, την υπομονή και την πίστη της ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Η 26χρονη αθλήτρια όχι μόνο τα κατάφερε και αναδείχθηκε πρώτη μεταξύ των γυναικών, αλλά έκανε και ατομικό ρεκόρ δίνοντας σε όλους εμάς ένα μάθημα: ότι αν θέλουμε όλα μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και εκείνη τα κατάφερε, αφού πρώτα είχε δώσει τη δική της μάχη με το μυελώδες καρκίνωμα του θυρεοειδούς.

Η Γιούλικα Σκαφιδά τρέχει για τα Άτομα με Αναπηρία στον Μαραθώνιο & δίνει ένα μήνυμα δύναμης

Το ατομικό ρεκόρ της Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου και τα πρώτα της λόγια

Τη σημαντικότερη επιτυχία της καριέρας της βίωσε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου στον 39ο Μαραθώνιο της Αθήνας, παίρνοντας τη νίκη σε επίπεδο γυναικών και κάνοντας συγχρόνως ατομικό ρεκόρ με χρόνο 2:46.01.

Greek runner Vasiliki Konstantinopolou runs for first place of the 39th Athens women's Marathon, in Athens, Greece, Sunday, Nov. 13, 2022. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Στη κούρσα, η μαραθωνοδρόμος Ράνια Ρεμπούλη ήταν αυτή που ανέλαβε να δώσει ρυθμό και να έχει το προβάδισμα στα πρώτα χιλιόμετρα. Μετά τα πρώτα 15 χλμ., ωστόσο, η Κατερίνα Ασημακοπούλου μαζί με τη Βασιλική Κωνσταντινοπούλου μπήκαν μπροστά για να μονομαχήσουν για τη νίκη.

Μετά το 29ο χλμ. η Κωνσταντινοπούλου έδειξε πως έχει περισσότερες αντοχές και κατάφερε να πάρει εύκολα τη νίκη, με έναν χρόνο που τη βάζει στο top 20 όλων των εποχών στην Ελλάδα. Δεύτερη τερμάτισε η Κατερίνα Ασημακοπούλου που στα 40 της χρόνια πέτυχε χρόνο 2:50.25, ενώ η Ουρανία Ρεμπούλη, που έμεινε κοντά στις προπορευόμενες, ακολούθησε με 2:50.42.

Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου ανέφερε στα πρώτα της λόγια μετά τη νίκη: «Δεν μπορώ να το πιστέψω ακόμη. Δεν ξέρω. Είναι λες και ζω σε ένα όνειρο. Ειλικρινά, όποιος τρέχει για τον Μαραθώνιο έχει ονειρευτεί άπειρες φορές τον τερματισμό του, άπειρες φορές έχει τερματίσει με το μυαλό του στη σκέψη του, στις προπονήσεις του, στον ύπνο του, αλλά όταν το ζεις πραγματικά είναι ένα τρομερό συναίσθημα. Καταφέρνεις και ξεπερνάς τα όριά σου».

Και πρόσθεσε: «Βέβαια, η εμπειρία μου σαν μαραθωνοδρόμος είναι πολύ μικρή, είναι η δεύτερη φορά που τρέχω, αλλά πέρα από τον πόνο, πέρα από την κούραση όταν τερματίζεις και όταν έχεις πετύχει και τον στόχο σου είναι ειλικρινά απερίγραπτο».

Η συγκινητική ιστορία της και η «μάχη» με το μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς

Τεράστια η χαρά της Βασιλικής Κωνσταντινοπούλου για το κατόρθωμά της και είναι λογικό όταν αυτό το 26χρονο κορίτσι έχει δώσει τη δική του «μάχη» για να φτάσει ως εδώ. Βλέπεις, πριν 2 χρόνια η Βασιλική διαγνώστηκε με μυελοειδές καρκίνωμα του θυρεοειδούς. Τα κατάφερε, όμως, και σήμερα βίωσε μια από τις πιο «δυνατές» στιγμές της καριέρας της.

Greek runner Vasiliki Konstantinopolou reacts after winning the 39th Athens women's Marathon, in Athens, Greece, Sunday, Nov. 13, 2022. (AP Photo/Yorgos Karahalis)

Η Βασιλική είναι παντρεμένη με τον επίσης γνωστό δρομέα Γιάννη Κρέκα και έχουν αποκτήσει μαζί ένα παιδί. Η 26χρονη σε πρόσφατη συνέντευξή της στο runningnews.gr είχε δηλώσει για την περιπέτεια υγείας της: «Λίγο μετά τη γέννηση του γιου μου, διαγνώστηκα με μυελωειδές καρκίνο του θυρεοειδούς, ο οποίος είχε προχωρήσει και στους λεμφαδένες τις δεξιάς πλευράς του λαιμού. Σίγουρα μόλις ακούς μια τέτοια διάγνωση, στο μυαλό σου έρχονται μόνο αρνητικές σκέψεις. Θα έλεγα ότι θέλει πολύ μεγάλη πίστη ότι θα τα καταφέρεις και ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να παλέψεις. Έτσι ήταν και για εμένα. Μπορεί στο πρώτο άκουσμα να μου κόπηκαν τα πόδια, αλλά μετά κοίταξα το παιδί μου και πεισματικά είπα στον εαυτό μου ‘’θα τα καταφέρεις!’’».

Με καταγωγή από το Αγρίνιο, η αθλήτρια κατοικεί πλέον στη Θεσσαλονίκη όπου και σπουδάζει στα ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ. Τρέχει με τα χρώματα του ΑΠΚ Νεάπολης και προπονητής της είναι ο Αντώνης Στόικος. Όσο για τα ατομικά της ρεκόρ; 5χλμ: 17:25, 10χλμ: 37:14, Ημιμαραθώνιος 1:20, Μαραθώνιος 2:46:00.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης