Are you ready for work queen engineer; Η Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στις δυναμικές γυναίκες

Are you ready for work queen engineer; Η Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στις δυναμικές γυναίκες

Γυναίκα. Μία λέξη με πολλαπλά νοήματα, όπως ακριβώς και οι ρόλοι της. Η γυναικεία φύση είναι συνεχώς εξελισσόμενη. Νέες, μεγαλύτερες, μητέρες, κόρες, επαγγελματίες και πόσα ακόμα. Και κάπως έτσι, είναι ξεκάθαρο πια, πως η Ημέρα της Γυναίκας δεν είναι απλώς μία γιορτή, αλλά μία υπενθύμιση ότι μία γυναίκα μπορεί να κάνει τα πάντα.

Από το να προχωρήσει μπροστά με τα απαραίτητα εργαλεία και τις δεξιότητες ή να αλλάξει ρότα οποιαδήποτε στιγμή αισθανθεί έτοιμη και δυνατή, μέχρι και να αναλάβει τη θέση ισχύος που επιθυμεί. Και όλα αυτά, σχεδιάζοντας κάθε φορά τα βήματά της προς την επιτυχία και παραμένοντας on top, είτε επιλέξει να γίνει επιχειρηματίας, διευθύντρια ή ακόμη και μηχανικός.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, λοιπόν, είναι αφιερωμένη στις δυναμικές γυναίκες, που δεν σταματούν να ονειρεύονται και θέλουν να επιτύχουν στον τομέα της ενέργειας. Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι αφιερωμένη στο «Ready for Work @Engineering» για όλες τις women on top.

Picture2.jpg

Όταν Ενέργεια και Γυναίκα πάνε μαζί

Αν και εσένα από μικρή σου άρεσε να βλέπεις πώς λειτουργούν τα πράγματα γύρω σου, τότε μάλλον η Μηχανική έχει θέση στη ζωή σου από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου. Είτε λοιπόν, έχεις υπάρξει η μοναδική γυναίκα στο αμφιθέατρο, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της σχολής σου, είτε έχεις έρθει αντιμέτωπη με ερωτήματα του στυλ «Γίνεται μία γυναίκα να ασχολείται με τη μηχανική;», ένα είναι το σίγουρο: Θα βρεις τον τρόπο να κατακτήσεις τον «κόσμο» της Ενέργειας.

Διότι, εφόσον έχεις το «χάρισμα» ή δεν βλέπεις την ώρα να το καλλιεργήσεις, το μόνο που χρειάζεσαι, είναι και τα απαραίτητα εργαλεία για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων σου, ώστε να εξελιχθείς, όπως ονειρεύεσαι στον χώρο της Ενέργειας.

Picture3.jpg

Το πρόγραμμα που θα κάνει level up στην επαγγελματική σου ζωή

Πώς θα το κάνεις αυτό; Φυσικά, μέσω του εξειδικευμένου προγράμματος επιμόρφωσης και ενίσχυσης απασχολησιμότητας Ready for Work @Engineering, που απευθύνεται σε εσένα που πλησιάζεις στο τέλος των σπουδών σου στον τομέα της Μηχανικής, που μόλις έχεις τελειώσει ή που εδώ και καιρό ανυπομονείς να βρεις τη θέση εργασίας που θα σε γεμίζει, είτε ψάχνεις την πρώτη, είτε τη δεύτερή σου δουλειά.

Μην αγχώνεσαι! Ο όμιλος Motor Oil, ηγέτης στον ενεργειακό κλάδο στην Ελλάδα και στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και το Women on Top, ο οργανισμός που έχει ως στόχο από το 2012 την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία, ενώνονται στην παραπάνω δράση, στο πλαίσιο του «Lead The Way Forward».

Και όλα αυτά φυσικά, έχοντας ως στόχο να σε βοηθήσουν να διαμορφώσεις το μέλλον σου στον τομέα της Μηχανικής, χωρίς όρια στο τι μπορείς να επιτύχεις, μιας και αυτός είναι και ο τρόπος που θα παραμείνεις on top.

Picture4.jpg

Πώς θα μεταμορφωθείς σε queen engineer;

Αλήθεια, ποια είναι τα expectations που έχεις από το εργασιακό σου περιβάλλον; Μήπως ευκαιρίες εξέλιξης, ισότιμη επιβράβευση και δυνατότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης; Μιλάμε φυσικά, γι’ αυτά ακριβώς που θέλει να προσφέρει σε κάθε εργαζόμενο ο όμιλος Motor Oil σε συνεργασία με το Women on Top.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος «Ready for Work @Engineering», που έρχεται για 8η συνεχόμενη χρονιά, παρέχει όλα τα απαραίτητα εργαλεία, που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις στον Τομέα της Μηχανικής.

Και μπορεί, τη δεδομένη στιγμή να βρίσκεσαι ήδη, ανάμεσα στις 30 νέες γυναίκες που θα συμμετάσχουν δωρεάν σε μία σειρά από 10 πρακτικά και διαδραστικά εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης με έμπειρες εκπαιδεύτριες του Women On Top τον Απρίλιο, ωστόσο σου έχουμε ακόμη πιο ευχάριστα νέα: Θα έχεις την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις τρίμηνη εργασία mentoring με γυναίκες που έχουν εμπειρία στον τομέα της Ενέργειας!

Μάλιστα, αν ήσουν ανάμεσα στις 30 τυχερές, η επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου, σίγουρα σε βοήθησε να καταλάβεις μερικά πράγματα για τον πεδίο που θέλεις να ανελιχθείς. Αν πάλι όχι, βάλε υπενθύμιση στο calendar σου, ώστε να κάνεις αίτηση μόλις ανακοινωθεί ξανά η έναρξη του προγράμματος και θα μας θυμηθείς.

Picture5.jpg

Για εμάς τις γυναίκες, η ζωή περνάει από πολλές διαφορετικές φάσεις. Αυτό που έχει σημασία όμως, είναι σε κάθε στιγμή της ζωής μας να είμαστε αληθινές, πιστές στους στόχους μας αλλά στη δυναμική μας. Φέτος, λοιπόν, η Ημέρα της Γυναίκας «στέλνει» ένα ξεχωριστό μήνυμα στις γυναίκες τις δυνατές, τις δυναμικές, που εξελίσσονται στο τομέα της Ενέργειας με το πρόγραμμα «Ready for Work @Engineering» του ομίλου Motol Oil και του Women On Top. Είσαι έτοιμη να γίνεις η queen engineer του κλάδου σου;

Μάθετε περισσότερα και δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ