Ο άνεμος, η θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα του Γιάννη Ματθαίου

Ο άνεμος, η θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα του Γιάννη Ματθαίου

Ο Γιάννης Ματθαίος ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα στην τουριστική αγορά της Σαντορίνης το 2004, ενώ το 2009 δημιουργεί την εταιρία Caldera Yachting στα πρότυπα ενός premium brand προσφερόμενων υπηρεσιών yachting στην τοπική τουριστική αγορά.

Προερχόμενος από μία οικογένεια που παραδοσιακά, από το 1985 και επί σειρά ετών, ασχολήθηκε με τον τουρισμό, πριν ακόμη την μεγάλη ανάπτυξη του νησιού, από ανθρώπους που ήταν άρρηκτα δεμένοι με την θάλασσα και τον τόπο, έδωσε το προσωπικό του στίγμα σε μία αγορά που το μεράκι, η αγάπη, το πείσμα του αλλά και το ανεξάντλητο όραμα του έκαναν την πραγματική διαφορά. Κουβαλώντας στις αποσκευές του την εμπειρία την συνέπεια την πειθαρχεία και την προσήλωση στον επιχειρηματικό στόχο που διδάχτηκε και άντλησε από το επαγγελματικό του πέρασμα από μεγάλους ομίλους της τουριστικής βιομηχανίας, είχε το απαραίτητο υπόβαθρο για να μετουσιωθεί η ιδέα της προσωπικής του ενασχόλησης με τον τουρισμό σε προϊόν υψηλών standards.

Το στοίχημα μεγάλο, το εγχείρημα τολμηρό, η πρόκληση δελεαστική. Η αγάπη του για τον τόπο που μεγάλωσε που μαθήτευσε δίπλα σε έμπειρους και αυθεντικούς ανθρώπους ήταν το έναυσμα για το ξεκίνημα. Γνωρίζοντας την κάθε γωνιά του νησιού, την ιστορία, την πλούσια κληρονομιά του, έχοντας περιπλανηθεί στις θάλασσες του, έχοντας γευτεί το καθετί που παράγει αυτός ο τόπος, έχοντας βιώσει τις μεγάλες αλλαγές του από το χτες στο σήμερα, αποφάσισε να δημιουργήσει μέσα από αυτά τα βιώματα μοναδικές αντίστοιχες εμπειρίες για τους επισκέπτες της Σαντορίνης. Με σύμμαχο τον άνεμο και το απέραντο γαλάζιο, εκεί που συναρπάζει το μοναδικό ηλιοβασίλεμα, άνοιξε τα πανιά του πρώτου σκάφους της εταιρίας του «Atlantis» φιλοξενώντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο, που είδαν μέσα από την εμπειρία που έζησαν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα και την πραγματικότητα τους να φαντάζει σαν όνειρο. Και όλοι αυτοί που θέλησαν να ζήσουν αυτή την εμπειρία γίνονταν συνεχώς και πιο πολλοί. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ο σημερινός στόλος, με μελετημένα και προσεκτικά βήματα, ξεκάθαρους στόχους και υψηλή ποιότητα στην εξυπηρέτηση.

Συνεχής προσπάθεια, ανοιχτοί ορίζοντες, νέες επενδύσεις έφεραν σήμερα την εταιρία να συγκαταλέγεται στα πιο δυνατά ονόματα της τουριστικής αγοράς. Επιλογή σοβαρών εξειδικευμένων ανθρώπων για την στελέχωση της εταιρίας, έμπειροι επαγγελματίες στον τομείς δραστηριότητας τους, πληρώματα με πολυετή εμπειρία, μοιράζονται μαζί του το ίδιο όραμα και την ίδια αγάπη για αυτή τη δουλειά.

Σήμερα με ένα σημαντικό αριθμητικά στόλο σκαφών, διοικεί ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχήμα υπηρετώντας με συνέπεια, ήθος και επαγγελματισμό το όραμα του, που ενστερνίστηκε πριν 8 χρόνια, συνοψίζεται στο μότο της εταιρίας «The experience of a lifetime» και οδηγεί την εταιρία του σε ένα υψηλό βάθρο, παρόλο που δραστηριοποιείται σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα ρευστό και ευμετάβλητο λόγω των οικονομικών συγκυριών. Με συνετές και προσεκτικές κινήσεις προσάρμοσε την επιχειρηματική του δράση στα δεδομένα της εποχής, χωρίς όμως να κάνει έκπτωση στα ποιοτικά στοιχεία των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ανέπτυξε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που διαθέτει απέναντι στις τοπικές δράσεις, ενισχύοντας συλλόγους, ευπαθείς ομάδες και αθλητικά σωματεία. Συμβάλλει σημαντικά στην στήριξη της τοπικής οικονομίας με συγκεκριμένο πλάνο ενεργειών επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, προσφέροντας υπηρεσίες και τους χειμερινούς μήνες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις της εποχής, δίνοντας επιλογές τόσο στον επισκέπτη όσο και στους συνεργάτες που παραμένουν ανοιχτοί την ίδια περίοδο.

Με σεβασμό, στον επισκέπτη που επέλεξε την Σαντορίνη σαν προορισμό των διακοπών του, στον συνεργάτη που προτείνει τις υπηρεσίες της εταιρίας στον πελάτη του, στον τόπο που ανέδειξε τις δραστηριότητες της μέσα από τον ανεξάντλητο φυσικό του πλούτο, και μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον έφερε την εταιρία σε εκείνο το επίπεδο ώστε να βραβεύεται άξια τα 3 τελευταία χρόνια.

Με την ματιά στραμμένη στο μέλλον, με τους ορίζοντες ανοιχτούς και πάντα με οδηγό την προσωπική του διατύπωση «δεν φτιάχνουμε εκδρομές αλλά εμπειρίες για τους πελάτες μας» δημιουργεί σήμερα τις προϋποθέσεις για ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη και την προοπτική η εμπειρία κάθε πελάτη να γράφει την ιστορία της επόμενης μέρας.

Η Caldera Yachting σήμερα προσφέρει μία πλήρη γκάμα εκδρομικών εμπειριών εντός της Καλντέρα στην Σαντορίνη με εναλλακτικές διαδρομές στα ωραιότερα σημεία του νησιού, με μοναδικές εμπειρίες αναζήτησης του θαλάσσιου πλούτου της περιοχής, με πλήρεις υπηρεσίες on board, με γεύματα all inclusive, υπηρεσίες μεταφοράς από και προς το λιμάνι. Οι άνθρωποι της εταιρίας συμπληρώνουν την διαδρομή του επισκέπτη με την διακριτική παρουσία τους, προσφέροντας υπηρεσίες on and out of board. Εναλλακτικές σκαφών για όλα τα γούστα catamaran, πολυτελή motor yachts, ιστιοπλοϊκά για πιο αγωνιστικές αναζητήσεις, παραδοσιακές εξορμήσεις με καΐκι, αλλά και γρήγορες μετακινήσεις και περιπετειώδεις αποδράσεις με φουσκωτά υψηλών προδιαγραφών.

Πριν δύο εβδομάδες επισκέφτηκα την μαγευτική Σαντορίνη με τις φιλενάδες μου την Dragana και την Στέλλα. Μείναμε στο Aqua Luxury Suites και μας κανόνισαν δώρο έκπληξη μια μαγική εμπειρία που ζήσαμε μαζί και με άλλους φίλους που ήταν εκεί, και μπόρεσα να εξασφαλίσω αποκλειστικά για το Queen.gr να την ζήσουν 3 τυχερά ζευγάρια στον διαγωνισμό που ακολουθεί πιο κάτω. Οι τυχεροί θα κερδίσουν μια 5 ώρη κρουαζιέρα τον γύρω της Σαντορίνης είτε πρωί είτε μεσημέρι για να απολαύσουν το μαγικό ηλιοβασίλεμα. Αυτό συμπεριλαμβάνει να έρθουν από την www.calderayachting.gr/en/ να σας παραλάβουν από το ξενοδοχείο σας αλλά και να σας γυρίσουν πίσω, να απολαύσετε την μοναδική εμπειρία του γύρου του νησιού με μοναδικό crew που περιγράφει τα πάντα όλα για την Σαντορίνη, να κάνετε μπάνιο, να φάτε και να σας περιποιηθούν με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Έχοντας δύο επιλογές ή να ξεκινήσετε το πρωί στις 10 από την μαρίνα της Βλυχάδας και να καταλήξετε στο Αμμούδι ή το μεσημέρι στις 3 να ξεκινήσετε από το Αμμούδι και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα εν πλώ και να καταλήξετε στην Βλυχάδα. Όλο αυτό το εξασφάλισα από τον έξω καρδιά Γιάννη Ματθαίο που είναι ο ιδιοκτήτης της Caldera yachting και που πραγματικά μας κατά περιποιήθηκε.

Οι νικητές του διαγωνισμού πιο κάτω μπορούν να ζήσουν την εμπειρία τους από την ημέρα που θα ανακοινωθούν τα ονόματα τους μέχρι 30 Ιουνίου του 2017.

Για να δείτε περισσότερα εκτός από το site δείτε στο www.instagram.com/calderayachtingsantorini/ & www.facebook.com/CalderaYachting/

Good luck to all και να μας κάνετε tag στο www.instagram.com/queengr/