Ένα ιδιαίτερο "Girl Talk" της W.I.N. Hellas που αξίζει να δείτε

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Ένα ιδιαίτερο "Girl Talk" της W.I.N. Hellas που αξίζει να δείτε

Το ιδιαίτερο "Girl Talk" της W.I.N. Hellas που αξίζει να δείτε.

Όταν διοργανώνεις μια εκδήλωση που έχει έναν απώτερο σκοπό, όπως τη στήριξη ενός Οργανισμού που βρίσκεται δίπλα σε γυναίκες-θύματα έμφυλης βίας, η ευθύνη και το άγχος σε κυριεύουν και θέλεις να είναι απόλυτα επιτυχημένη. Και ήταν! Είμαι χαρούμενη και ευγνώμων για τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε το κάλεσμά μας, το κάλεσμα της W.I.N. Hellas για ένα "Girl Talk" στη Φιλοθέη, όπου σε ένα όμορφο, ειδυλλιακό περιβάλλον, παρά την πρόσκαιρη μπόρα, γυναίκες μεταξύ μας, συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε και μοιραστήκαμε συναισθήματα και ιδέες!

Ευχαριστώ θερμά όλες τις κυρίες, μία προς μία, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και εκείνες που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν. Ωστόσο, έσπευσαν να καταθέσουν σεβαστά ποσά για την υλοποίηση του έργου της W.I.N. Hellas. Σας ευχαριστώ και πάλι για τη γενναιοδωρία σας. Ευχαριστώ θερμά και όλους τους χορηγούς που συνεβαλαν σε μια άρτια διοργάνωση, που σπεύδουν κάθε φορά να στηρίξουν με κάθε μέσο την προσπάθειά μας. Χωρίς αυτούς το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το ίδιο. Η συνεισφορά σας είναι αναγκαία για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του έργου μας, για την ψυχο-κοινωνική στήριξη γυναικών, θυμάτων ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας.

Όλες και όλοι μαζί, μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον φόβο και τη βία

Ευχαριστούμε πολύ τον Νίκο Αλεξανδράτο για το βίντεο που μας έφτιαξε και που είναι πάντα δίπλα μας σε ότι χρειαστούμε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «GIRL TALK» ΤΗΣ W.I.N. HELLAS

Στον κήπο ιδιωτικής κατοικίας στη Φιλοθέη, την Τετάρτη το απόγευμα 21 εμβρίου, υποδέχτηκε τις προσκεκλημένες της η ομάδα της W.I.N. Hellas για ένα «Girl talk»! Μεγάλοι Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι Kessaris, Lanson, Papaspirou, Petridis, Saristi, Tore και White Lilac.

Πλήθος γυναικών έσπευσαν να στηρίξουν εμπράκτως το κοινωφελές έργο του Οργανισμού απολαμβάνοντας παράλληλα Lanson pink Champagne, hors d΄oeurves & γλυκά Papaspirou και Saristi Tea. Ένα ξεχωριστό custom made δώρο έκπληξη φτιαγμένο ειδικά για τη W.I.N. Hellas ετοίμασε ο Kessaris για τις παρευρισκόμενες.

Τον γενικό συντονισμό ανέλαβε αφιλοκερδώς η Elite Events Athens.

Μετά το καλωσόρισμα της οικοδέσποινας Αλεξίας Χαραμή- Αποστολοπούλου, μέλους του Δ.Σ. της W.I.N. Hellas, ακολούθησε χαιρετισμός από την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως η οποία συνεχάρη τη W.I.N. Hellas για το έργο της και δήλωσε την πρόθεση της πολιτείας να σταθεί αρωγός στο έργο του Οργανισμού.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της W.I.N. Hellas, κα Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου, ενώ παράλληλα προβλήθηκε στο video wall η ομιλία της από το TEDx του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Η Project Manager, κα Σαμάνθα Αποστολοπούλου που διοργάνωσε την εκδήλωση, ευχαρίστησε τις παριστάμενες και έναν προς έναν τους Χορηγούς Kessaris, Lanson, Papaspirou, Petridis, Saristi, Tore, White Lilac, ΑΥΡΑ, Bliss Projects, DJ Sartzetakis, EliteEvents, Galakteros, Master Vale Parking, Nireas Easy Cargo, Papadakis Press, Platis, Queen.gr, Semiramis, Νίκο Αλεξανδράτο, videographer και Βίκτορα Φιλιπποπολίτη, σαξοφωνίστα.

Ιδιαίτερα συγκινητική υπήρξε η στιγμή της ανάγνωσης της επιστολής της Δήμητρας Σ., επιζώσας έμφυλης βίας που περιέγραψε τον τρόπο που τη βοήθησε η W.I.N. Hellas να φύγει από μία κακοποιητική σχέση. Την επιστολή διάβασε στο κοινό η Αντιπρόεδρος της W.I.N. Hellas και ψυχολόγος, κα Χριστίνα Λουκά.

Με έκδηλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι παρευρισκόμενες τη συζήτηση μεταξύ της Προέδρου, κας Μάντας Τσαγκιά-Παπαδάκου, και της Επικεφαλής της Επιστημονικής Ομάδας, κας Βασιλικής Λιάφου σχετικά με τον τρόπο που η W.I.N. Hellas και το ανθρώπινο δυναμικό της στηρίζουν ουσιαστικά και βοηθούν τις γυναίκες-θύματα βίας στο ταξίδι της προσωπικής τους ενδυνάμωσης.

Ανάμεσα στις κυρίες που παρευρέθησαν ήταν οι Κατερίνα Βαφειά, Νινέττα Βαφειά , Ζωή Δρακούλη, Ρόλλυ Ζαρακούδη, Μαριλού Ζαχαροπούλου, Δέσποινα Καμπούρη, Ελευθερία Καρέλλα, Ελένη Κόκκαλη, Σάντυ Κόρμα, Ελενη Κοροπούλη, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Αλίκη Μαρτίνου-Ιλιάδη, Μαντώ Μπαρμπαλιά, Μπουμπού Μπαρμπαλιά, Φαίη Μπαρμπαλιά-Μάνεση, Ιωάννα Μαροσούλη-Γιαννακοπούλου , Έλενα Ματζαβίνου-Ξυλά , Μαρίνα Νικολετοπούλου, Ρένα Νόνη-Λεβέντη, Ορθούλα Παπαδάκου, Μιράντα Πατέρα, Ελένη Σαρντίτη-Πατσέα, Αρίστη Σάρρα, Κορίνα Συνοδινού και Πώλα Σωτηρίου.

Η Iδρύτρια και Πρόεδρος της W.I.N. Hellas, κα Μάντα Τσαγκιά-Παπαδάκου δήλωσε:

«Στη σημερινή εκδήλωση μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε μεταξύ μας οι γυναίκες προβληματισμούς σχετικά με την πρόληψη και την καταστολή της έμφυλης, ενδοοικογενειακής και συντροφικής βίας. Ήταν ένας δημιουργικός, γόνιμος διάλογος με ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα. Με άγγιξαν βαθιά τα λόγια της Δήμητρας Σ. Είναι μεγάλη η χαρά για εμάς, όταν διαπιστώνουμε πως έχουμε συντελέσει στο να αλλάξει μια γυναίκα τη ζωή της και να ξαναβρεί την ελπίδα».

Ο Γιώργος Παπαδάκης διαθέτει το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης.

Πληροφορίες για τη W.I.N. Hellas:

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS ιδρύθηκε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2006 από τη Μάντα Τσαγκιά - Παπαδάκου και αριθμεί πλέον περισσότερα από 5.000 μέλη. Η W.I.N. HELLAS δραστηριοποιείται στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών. Σκοπός της είναι να προσφέρει κάθε είδους βοήθεια για την προστασία, θεραπεία και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται οποιασδήποτε μορφής κακοποίηση, στο οικογενειακό, κοινωνικό και επαγγελματικό τους περιβάλλον.

Μέσω του δικτύου των επιστημονικών συνεργατών της (ψυχολόγων, συμβούλων ψυχικής υγείας κ.α.), η W.I.N. HELLAS προσφέρει ψυχο - κοινωνική στήριξη στις γυναίκες που χρειάζονται βοήθεια. Επιπλέον, παρέχει ψυχολογική στήριξη και νομική συμβουλευτική, μέσω εξειδικευμένων ψυχο - εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της πανελλαδικής γραμμής υποστήριξης γυναικών - θυμάτων βίας (210- 8996636).

Παράλληλα, η W.I.N. HELLAS βοηθάει τις γυναίκες που χρειάζονται φιλοξενία σε ξενώνες και νομική καθοδήγηση φέρνοντάς τις σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς και υποστηρικτικές δομές.