Από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη !!!

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη !!!

Με αφορμή την 25η Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών» πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την ενημέρωση του νέου κύκλου ψυχο-εκπαιδευτικού προγράμματος στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη από τη W.I.N. HELLAS με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Schwarzkopf στο πλαίσιο του Παγκόσμιου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, «Million Chances». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στην Ακαδημία ASK με προσκεκλημένους από το χώρο των ΜΜΕ, τοπικούς Φορείς, καθώς και εκπροσώπους και την επιστημονική ομάδα της W.I.N HELLAS. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Θεσσαλονίκη το σεμινάριο πραγματοποιείται στο Πολυδύναμο Κέντρο Πρόνοιας υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς.

Οι εκλεκτοί καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ψυχο-εκπαιδευτικό πρόγραμμα της W.I.N HELLAS, στόχος του οποίου είναι η ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από θέματα που αγγίζουν τις προσωπικές σχέσεις, την οικογένεια, την επικοινωνία, τα συναισθήματα, τις αλλαγές, την ανάπτυξη προσωπικότητας και άλλα συναφή. Καθώς και για το «Million Chances», μια νέα καμπάνια που «αγκαλιάζει» και απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες με βασική μέριμνα την ενδυνάμωσή τους με οποιοδήποτε τρόπο. Βασικό μήνυμα της καμπάνιας «Million Chances» από την εταιρεία Schwarzkopf είναι: “LETS TURN NO CHANCE INTO A MILLION CHANCES”.

Η Πρόεδρος και Ιδρύτρια της ΜΚΟ W.I.N. Hellas, κα Μάντα Τσαγκιά – Παπαδάκου καλωσόρισε τους προσκεκλημένους παρευρέθηκε στην εκδήλωση και δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενη. Το πρόγραμμα έχει εξαιρετική επιτυχία και η οικογένεια της WIN Hellas έχει αποκτήσει πολλά νέα μέλη. Ελπίζω όλες οι κυρίες που συμμετέχουν στα σεμινάρια να βοηθηθούν. Θέλω να πετύχουν στη ζωή τους, να έχουν αυτοπεποίθηση και να μπορούν να κάνουν όνειρα ξανά. Το πρόγραμμα αυτό είναι κάτι που κάνουμε μέσα από την καρδιά μας και γι’ αυτό το λόγο, χαιρόμαστε πολύ όταν το πιστεύουν και άλλοι».

Οι εκπρόσωποι της Henkel Hellas και του Προγράμματος Million Chances για την Ελλάδα, συμπληρώνουν: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που το Million Chances εγκαινιάστηκε με αυτόν τον τρόπο στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής, ο κόσμος το έχει αγαπήσει πολύ και το έχει υποστηρίξει. Η εταιρική κοινωνική ευθύνη είναι πολύ σημαντική για την εταιρία και στο μέλλον μας περιμένουν πολλά ακόμη projects κοινωνικής προσφοράς».

Έχοντας τα εφόδια της νέας μας συνεργασίας ανεβήκαμε στην Θεσσαλονίκη για να γνωρίσουμε από κοντά την Αντιδήμαρχο Καλαμαριάς, Μαρία Παυλίδου Βασιλιάδου και την Διευθύντρια Κυρία Φαίη Ευθυμιάδου όπου το έργο που εκτελούν στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλμαριάς είναι πολύ μεγάλο.

Είμαστε πολύ ευγνώμον που με την στήριξη της Henkel Hellas & Million Chances , έχουμε καταφέρει να ολοκληρώσουμε έναν στόχο που είναι να προσφέρουμε τα προγράμματα μας για την ΕνδΥνάμωση των Γυναικών εξειδικευμένοι πάνω στην κακοποίηση στην Θεσσαλονίκη.

Πλέον έχουμε σκοπό να συνεχίσουμε τα προγράμματα μας εφόσον οι αίθουσες είναι γεμάτες και έχουμε γυναίκες που έχουν γραφτεί και για τον δεύτερο κύκλο.

Από την στιγμή που έχουμε την στήριξη της Αντιδημάρχου Καλαμαριάς, πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας.

Πληροφορίες για την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας, Αλληλεγγύης & Δημόσιας Υγείας του Δήμου Καλαμαριάς, μεταξύ των κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει για την ανακούφιση των ευάλωτων ομάδων των δημοτών της, έχει υπογράψει την «ευρωπαϊκή χάρτα» για την ισότητα των φύλων. "Η Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων στις τοπικές κοινωνίες», εκπονήθηκε από το Συμβούλιο των Δήμων και των περιφερειών της Ευρώπης, σε συνεργασία με φορείς από διάφορες χώρες, με στόχο οι Δήμοι και Περιφέρειες να αναλάβουν δέσμευση για την ένταξη της διάστασης του φύλου στις πολιτικές τους, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων για την προώθηση της αρχής της ισότητας των φύλων προς όφελος των πολιτών. Ταυτόχρονα ο Δήμος Καλαμαριάς σύστησε Υπηρεσιακή Μονάδα Πολιτικών Ισότητας των Φύλων και συγκρότησε Δημοτική Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, η οποία είναι διαπαραταξιακή, ενώ συμμετέχουν σ’ αυτήν εμπειρογνώμονες σε θέματα φύλου και ισότητας, καθώς και εκπρόσωποι γυναικείων οργανώσεων της περιοχής.