Στην Avant Premier του First Man με τον Ryan Gosling στο Πλανητάριο.

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Στην Avant Premier του First Man με τον Ryan Gosling στο Πλανητάριο.

AVANT-PREMIEREΤΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ «Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ»

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΥΓΕΝΙΔΕΙΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

Στον εντυπωσιακό χώρο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, του Ιδρύματος Ευγενίδου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Οκτωβρίου η avant-premiereτης ταινίας «Ο Πρώτος Άνθρωπος» (“FirstMan”), με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ, που αφηγείται τη ζωή του Νιλ Άρμστρονγκ, του πρώτου ανθρώπου που πάτησε το πόδι του στη Σελήνη.

Έχοντας ήδη αποσπάσει διθυραμβικά σχόλια στο Φεστιβάλ Βενετίας, κινηματογραφιστές αλλά και σινεφίλ εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, πολιτικού, επιστημονικού και καλλιτεχνικού χώρου, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, καθώς ο επιβλητικός θόλος του Ευγενιδείου Πλανηταρίου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για προβολή κινηματογραφικής ταινίας, με ειδικό εξοπλισμό που έφτασε από την Αμερική ειδικά για την περίσταση. Το Ευγενίδειο Πλανητάριο αποτέλεσε το ιδανικό περιβάλλον για την επίσημη παρουσίαση της πολυαναμενόμενης ταινίας του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη Ντάμιεν Σαζέλ (LaLaLand), η οποία θα ξεκινήσει να προβάλλεται στους κινηματογράφους όλης της χώρας από την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.

Τη βραδιά άνοιξε η Γενική Διευθύντρια της TULIPEntertainment, κα Μαριλίζα Τοτόμη, η οποία αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους της βραδιάς, κάλεσε στο βήμα τον διεθνούς φήμης αστροφυσικό και Επίτιμο Διευθυντή Ευγενιδείου Πλανηταρίου, κ. Διονύση Σιμόπουλο, ο οποίος στη σύντομη ομιλία του παρέσυρε το κοινό στο μαγικό κόσμο του διαστήματος.

Στο cocktail που ακολούθησε αμέσως μετά την προβολή της ταινίας, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ελληνικές γευστικές προτάσεις με Αγιορείτικο ΑΒΑΤΟΝ, ευγενική χορηγία της οινοποιίας TSANTALI.