Τι μπορείς να μάθεις από ένα απίστευτο 7χρονο κοριτσάκι

Τι μπορείς να μάθεις από ένα απίστευτο 7χρονο κοριτσάκι

Η παιδεία και η μόρφωση ξεκινάει από το σπίτι καθώς και οι τρόποι. Ο Χαρακτήρας όμως ανήκει στον καθέναν από εμάς, και έχω να πω πως προσωπικότητα σαν της μικρής μου φίλης της Ποκαχόντας aka Έλενας δεν έχω ξανά συναντήσει.

Η γενναιοδωρία της, οι τρόποι της, ο τρόπος που σκέφτεται, το μυαλό της , ο χαρακτήρας της με αποστόμωσαν και θα σας πω γιατί.

Την Δευτέρα μετά τις εκλογές είχα πάει από την Dpg Media και πήγα να δω την διευθύντρια του Queen.gr και χρόνια φίλη μου την Δέσποινα, που με μεγάλη έκπληξη ήταν και η μεγάλη κόρη της η Έλενα μαζί της γιατί δεν είχε σχολείο λόγο εκλογών. Ήταν πρωϊ και θα έφευγαν κατά τις 17:30 το απόγευμα .. και πρότεινα να πάρω την μικρή μας Ποκαχόντας μαζί για να μην βαριέται εκεί και να πηγαίναμε βόλτα.

Καθώς πηγαίναμε στο Mall την ρώτησα αν έχει lip gloss, γιατί ήθελα να της πάρω ένα δώρο αλλά δεν πρόλαβα να της το πώ και εκεί με έστειλε αδιάβαστη λέγοντας μου πως έχει ένα διπλό γοργονέ και θα ήθελε να μου δώσει το ένα να το έχω εγώ. Έλιωσα με την γενναιοδωρία της με το καλημέρα.

Οι λέξεις και οι ατάκες που χρησιμοποιούσε καθοδόν με έκαναν να είμαι περήφανη αλλά και να χαμογελάω με το πόσο προχώ ήταν η μικρή μου φιλενάδα με αποκορύφωση όταν ενθουσιάστηκε με κάτι που τις είπα και μου απάντησε OMG.

Φεύγοντας από το Mall την ρώτησα αν τις αρέσουν οι σαλάτες και μου είπε ναι , και την πήγα στο Holy Greens του φίλου μου του Dusan και σαν Grown up έφτιαξε την δική της σαλάτα. Πήγαμε σπίτι μου, και αφού έπαιξε με τους γατούληδες μου και πιο πολύ με τον Toffee αλλά και με το ενυδρείο που έχω, μου αποκάλυψε πως θέλει να γίνει Κτηνίατρος όταν μεγαλώσει και πως λατρεύει τα ζωάκια, και αυτό το ένιωσα από την αντίδραση του Toffee που ήταν όλα χάδια και νάζια.

Eίπαμε να κάνουμε έκπληξη στην μαμάκα της και να της φτιάξουμε παρέα Brownies που η Δέσποινα λιώνει !!! Και έτσι της έμαθα την "μυστική" συνταγή μου {https://www.queen.gr/samantha-apostolopoulou/gotcha/story/150555/h-syntagi-moy-gia-ta-chocolate-brownie-s } και άλλο να σας το λέω και άλλο να τα δοκιμάσετε.. Πήγαμε στην βιολογική λαϊκή της Πολιτείας που όλα τα παιδιά εκεί με ξέρουν και είναι πολύ φιλικοί την είχαν στα ώπα ώπα την κερνούσαν φρούτα και λαχανικά και αγοράσαμε το πρώτο Καρπουζάκι. Μετά πήγαμε σούπερ μάρκετ όπου μου αποκάλυψε πόσο λιχούδα είναι αλλά προσέχει τι τρώει και όταν τις είπα πως εγώ πρέπει να προσέχω τι τρώω γιατί είμαι χοντρούλα με μάλωσε και μου είπε δεν ισχύει αυτό που λες εσύ είσαι μια κούκλα και έλιωσα αλήθεια σας λέω.

Το πιο σημαντικό και συγκινητικό από όλα ήταν όταν τις αποκάλυψα ότι πριν 7 καλοκαίρια την ημερομηνία που είχε γεννηθεί 10 Αυγούστου ήταν η διπλά συγκινητική ημέρα για εμένα γιατί αν και η πιο στενάχωρη της ζωής μου 10.08.94 έχασα το πιο σημαντικό πρόσωπο στην ζωή μου την θεία μου την Μπέττυ και ότι η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν που γεννήθηκε η Έλενα. Το θυμάμαι σαν σήμερα που την κρατούσε η Δέσποινα αγκαλιά στο μαιευτήριο και εγώ έκλαιγα με διπλή συγκίνηση. Όταν της το διηγήθηκα γούρλωσαν τα ματάκια της και εμένα ακόμα πιο πολύ.

Πήραμε το Chocolate Brownie το βάλαμε σε ταπεράκια και πήγαμε προς Dpg μαζί και με τις σαλάτες στις 5 το απόγευμα και κάναμε έκπληξη στην Δέσποινα που έφαγε από τα χεράκια της κόρης της!

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για Πυτζάμα Party μαζί και με τον Νονό της τον Μάνο Μαγιάτη που τον είχαμε πάρει Face time και ζήλευε που ήμασταν μαζί για αυτό και πήγα αμέσως μετά να τον δω στο Θέατρο Άλσος που ήταν οι πρόβες για την υπέρ παραγωγή που ετοιμάζει για την ερχόμενη εβδομάδα ο Όμιλος Μαροσούλη / Κοταρίδη με την Ιστορία του Φίνος φιλμ.

Με αυτά και με αυτά είναι πολύ σπουδαία τα μηνύματα που περνάνε οι γονείς στα παιδιά τους , οι τρόποι οι αρχές οι εικόνες και η αγάπη που τους δίνουν.

Μικρή μου Ποκαχόντας σε αγαπώ είσαι η μικρή μου Θεά και θα είμαι πάντα εδώ για εσένα ..

P.s. Δέσποινα & Βαγγέλη συνχαρητήρια για την απίστευτη ανατροφή που έχετε δώσει σε αυτήν την απίστευτή μικρή Κυρία.