Έχει φωνάρα !!!

Σαμάνθα Αποστολοπούλου
Έχει φωνάρα !!!

Η Ιωάννα είναι ένα κορίτσι που πραγματικά την ξέρω μια ζωή. Από το 1995 γνωριστήκαμε όταν ήταν στο ξεκίνημα της στο πλευρό της Άννα Βίσση και μαζί της ήταν για πολλά χρόνια αλλά και έχοντας γυρίσει τον κόσμο όλο κάνοντας μαγικές συναυλίες και τραγουδώντας απέναντι σε απίστευτο κοινό μιας και οι συνεργασίες που έχει κάνει είναι μοναδικές δίπλα στον Γιάννη Πάριο, την Γλυκερία, τον Γιώργο Μαζωνάκη και πάρα πολλούς άλλους.

Η Ιωάννα έχει πάρα πολύ καλή φωνή και πιστεύω πως δεν τις δόθηκε ποτέ η κατάλληλη ευκαιρία να κάνει το ένα βήμα παραπάνω που τις αξίζει. Μπορεί να τραγουδήσει τα πάντα και να ξεσηκώσει κόσμο δημιουργώντας απίστευτο κέφι. 

Πριν λίγο καιρό έβγαλε το νέο της τραγούδι που λέγεται " Από Συνήθεια '' και μπορείτε να το απολαύσετε πιο κάτω.

Διαβάζοντας το βιογραφικό της θέλησα να το μοιραστώ και μαζί σας γιατί αξίζει να το δείτε και εσείς :

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στο BCACollege ναυτιλιακά και τρεις ξένες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα χορού                   7  χρόνια (κλασικό μπαλέτο).Αυτοδίδακτη από μικρή στο αρμόνιο συμμετείχε σε σχολικές εκδηλώσεις παίζοντας και τραγουδώντας.

 

Στα δεκαεννέα της αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μεγάλη της αγάπη, τό τραγούδι. Παρακολούθησε εντατικά μαθήματα φωνητικής και θεωρία μουσικής με το Δημήτρη Μαγκάνα και κατόπιν με τη JulieMassimo για τέσσερα χρόνια. Παράλληλα άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά  και συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού όπως το Γιάννη Πάριο, Γλυκερία, Γιώργο Μαζωνάκη, ΄Αντζελα Δημητρίου, Θάνο Καλλίρη κ.α.

Την επαγγελματική της πορεία σημάδεψε η συνεργασία της με την Άννα Βίσση επί τέσσερα συναπτά έτη όπου εκτός από εμφανίσεις σε γνωστά νυχτερινά μαγαζιά, περιλάμβανε μια σειρά από συναυλίες σε Αμερική, Ευρώπη, Αυστραλία και Ν. Aφρική. Το 1999 πραγματοποιεί το δισκογραφικό της ντεμπούτο στην Universal, με το CDSingle "JoannaS" και το τραγούδι "Πριν μου πεις λοιπόν λυπάσαι" που κυριολεκτικά κατακλύζει όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η σύνθεση του τραγουδιού ανήκει στον JoeyBalin (παραγωγός του Μαζωνάκη και της Αλέξιου τότε),ενώ τους στίχους έγραψε η ιδία η Ιωάννα μαζί με την αδελφή της Χαρά και σε ιταλικούς στίχους από την ερμηνευτρια,που επίσης έκανε αίσθηση. Το πρώτο της albumκυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2002 με τίτλο "Είμαι τρελοκόριτσο”. Τους στίχους των τραγουδιών υπογράφει ο Πάνος Φαλάρας και η μουσική είναι των Κώστα Μηλιωτακη και Μάκη Γιαπράκα. Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί η συνεργασία της Ιωάννας με τον Γιώργο Τσαλίκη στο τραγούδι "Ξέφυγα" το όποιο αποτελεί και τη πρώτη συνθετική απόπειρα του γνωστού τραγουδιστή ενώ αλλά τραγούδια που ξεχώρισαν ήταν το "Σκότωσε με να τελειώνω" και "Το λόγο σου δε κράτησες".

Στη συνεχεία αφήνει τις μεγάλες πιστές και αποφασίζει να τραγουδήσει σε μικρότερα μαγαζιά, πράγμα που την έκανε να ξεχωρίσει για τις liveεμφανίσεις της που συνδύαζαν φωνή και σκηνική παρουσία και να αποκτήσει το κοινό της.

Η επομένη δισκογραφική απόπειρα έρχεται το 2007 με τη Symphony.Η επανασύνδεση του JoeyBalin (Πριν μου πεις λοιπόν λυπάσαι) και της αδελφής της Χαράς στο στίχο,ειχε σαν αποτέλεσμα τα δυο υπέροχα τραγούδια "Έφυγες" και "Μακριά σου¨, δύο μοναδικές ερμηνείες στις οποίες η Ιωάννα παρουσιάζεται πιο ατμοσφαιρική και ερωτική από ποτέ.Highlight της δουλειάς αυτής αποτελεί το remix του τραγουδιού "έφυγες" για το όποιο ο Joeyεπιστράτεψε ένα σπουδαίο όνομα, την djTracyYoung,που υπογράφει τα remixesκαλλιτεχνών όπως η Madonna,Pink,BritneySpears και ChristinaAguilera!! Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηχογράφηση έγινε στις Βρυξέλλες σε ένα από τα καλυτέρα studio.

Το 2010 επιστρέφει στη δισκογραφία με ένα ποπ mainstreamalbumαπό την ImpactMusic με τίτλο "Της καρδίας τα μυστικότατους στίχους υπογράφει η Βίκυ Γεροθοδωρου ενώ μουσική και παράγωγη ο Αντρέας Γιατράκος, δυο τραγούδια διασκευές των "Εκείνος κι Εκείνος" και μια ερωτική μπαλάντα του Γρήγορη Πετράκου. Ξεχωρίζουν το ομότιτλο "Της καρδίας τα μυστικά" και το "Πληγή που πονά". Γενικά, κινείται με μεγάλη άνεση στο ποπ και στο ελαφρολαικό και έχει μεγάλη γκάμα ρεπερτορίου.

Το τελευταίο διάστημα εμφανίζεται σε αρκετούς αξιόλογους χώρους και παράλληλα βρίσκεται

στο studio, ηχογραφώντας την νέα της δισκογραφική δουλειά. Ένα πρώτο δείγμα είναι το single

«Από συνήθεια», το οποίο από τις πρώτες μέρες κυκλοφορίας του, έχει κερδίσει μια θέση

στο airplayπολλών ραδιοσταθμών σε όλη την χώρα, ενώ ετοιμάζει και τις εμφανίσεις της για την καλοκαιρινή σεζόν.