«Με χώρισε αλλά ζητά... ελεύθερες συναντήσεις. Πόσο να το ανεχτώ;»

«Με χώρισε αλλά ζητά... ελεύθερες συναντήσεις. Πόσο να το ανεχτώ;»

Η ιστορία μιας αναγνώστριας που ίσως σου θυμίσει κάτι δικο σου

"Καλησπέρα, είχα μια σχέση 8 μήνες, περνούσαμε υπέροχα μαζί και συμπληρώναμε ο ένας τον άλλον σε όλους τους τομείς. Μέχρι που πέρσι τον Σεπτέμβριο αποφάσισε να χωρίσουμε γιατί ήθελε να δώσει βάση στην καριέρα του. Συνεχίσαμε να βρισκόμαστε μέχρι τον Δεκέμβριο που εγώ ουσιαστικά ζούσα μόνο τις μέρες που τον έβλεπα όλες τις υπόλοιπες ήμουν νεκρή πάνω από ένα τηλέφωνο και περίμενα την στιγμή που αυτός θα με καλούσε.

Όμως αυτό σταμάτησε όταν συνειδητοποίησα ότι μου κάνει πολύ κακό καθώς αυτός μπορεί να έβλεπε και άλλες ενώ εγώ εμένα προσκολλημένη εκεί. Έκανα 6 μήνες να τον δω και ολο αυτό το διάστημα προσπαθούσα να σταθώ στα πόδια μου εάν και μάταια γιατί η μονη ελπίδα ήταν να τον δω κάπου έξω όπως και έγινε ένα βράδυ και καταλήξαμε μαζί. Από τον Μάιο λοιπόν συνεχίζει η ίδια κατάσταση αλλά δεν μπορώ να το σταματήσω γιατί τον αγαπάω και ελπίζω στην στιγμή που θα γυρίσει.

Ξέρω ότι όλο αυτό μου κάνει κακό αλλά δεν μπορω να αποκοπώ απο αυτον όσο και εάν προσπαθώ. αυτός συνεχίζει και μου λέει πως θέλει να είναι μονος και του αρέσει η μοναξιά του γιατί είναι 28 και οχι 30. εαν ήθελε να είναι σε σχέση μου έχει πει θα προσπαθούσε μαζί αλλά με φοβάται γιατί δεν ξέρει πως θα αντιμετωπίσω πάλι τον χωρισμό εάν αυτός έρθει και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τον περιμένω γιατί δεν μπορεί να ξέρει πως θα τα φέρει η ζωη και ότι εάν γνωρίσει κάποια άλλη εγώ τι θα κάνω τότε?. το εχω παλέψει πολύ αλλά δεν τα καταφέρνω με τίποτα. Ούτε να γνωρίσω και κάποιον άλλο θέλω και αυτός το επιβραβεύει αυτό. Πραγματικά δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω".

Αγαπητή αναγνώστρια,

Το θέμα με τους άντρες (αν και προτιμάμε να τους αποκαλούμε αγόρια σε τέτοιες περιπτώσεις) που σε θέλουν και δεν σε θέλουν είναι μια μπερδεμένη ιστορία... μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξεις τα μάτια σου. Και δεν είμαστε σκληροί μόνο μαζί σου, αλλά με κάθε άνθρωπο που συμβιβάζεται με τα ψίχουλα που του δίνει ο εκάστοτε παρτενέρ του.

Έχουμε μπροστά μας έναν άντρα που αποφάσισε να χωρίσετε γιατί ήθελε να αφιερωθεί στην καριέρα του. Πώς ακριβώς θα τον εμπόδιζες; Δεν τον άφηνες το πρωί να φύγει από το σπίτι; Έπαιρνες τηλέφωνο το αφεντικό του να του πεις ότι δεν είναι καλός στη δουλειά του; Το ότι χωρίσατε για αυτό τον λόγο έπρεπε να σου δώσει το πρώτο σημάδι να μην τον εμπιστεύεσαι άλλο. Το ότι επέστρεφες σε εκείνον κάθε φορά που στο ζήταγε λογικά είναι αποτέλεσμα δικής σου ελπίδας ότι θα σε δει μια μέρα και θα σκεφτεί... "μα, τι χαζός που είπε; Αυτή η γυναίκα είναι για μένα". Αυτό το σενάριο, όμως, είναι πιο σπάνιο και από το ροζ διαμάντι! Πρέπει να μεσολαβήσουν σημαντικά πράγματα για να καταλάβει τι είσαι και πολύ πιθανό να μην τα καταλάβει και ποτέ. Ένα από αυτά είναι να καταλάβει ότι έχεις προχωρήσει. Να ακούσει το "όχι" σου όταν σου ζητά συνάντηση και να νιώσει την αδιαφορία σου στα μηνύματα και στα τηλεφωνήματά του. Και όλα αυτά όχι στα πλαίσια κάποιας τακτικής, αλλά γιατί θες να απομακρυνθείς από εκείνον.

Η γνώμη μας είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να τον περιμένεις άλλον όσο και αν σου αρέσει. Μην χάνεις στιγμές από τη ζωή σου περιμένοντας το τηλέφωνό του. Το είπες και η ίδια. Τη στιγμή που εσύ περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο εκείνος ίσως να τηλεφωνεί σε κάποια άλλη. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Αξίζεις ένα σύντροφο full time και όχι part time παρέα.
Αφού λοιπόν του έδωσες αρκετό χρόνο για να σκεφτεί αν σε θέλει και αφού συνεχίζει την ίδια τακτική, άλλαξε καλύτερα τη δική σου. Σταμάτα να τον σκέφτεσαι και βγες έξω. Μόνο μια νέα συγκίνηση θα διώξει τη σκέψη του. Και θα γίνει αν το πιστέψεις.

Διαβάστε ακόμη:

«Μετά από 5 χρονια γύρισε πίσω ο μεγάλος μου έρωτας! Να τον δεχτώ»;