Με τους δικούς μου θα κάνουμε Πάσχα

Με τους δικούς μου θα κάνουμε Πάσχα

Όχι με τους δικούς μου.

Το Πάσχα είναι κατ' εξοχήν οικογενειακή γιορτή και ευκαιρία για να μαζευτεί όλη η οικογένεια μαζί. Έλα μου όμως, που άλλο το χωριό του συζύγου , κι άλλο το δικό σας. Κι εκεί είναι που αρχίζει η μάχη, εκτός κι εάν το ένα χωριό υπερτερεί κατά κράτος και αντικειμενικά, του άλλου.

Εσείς θέλετε να πάτε στο δικό σας, με τους γονείς σας, να είστε άνετα, να σας βοηθάνε και με τα παιδιά. Εκείνος θέλει να πάει στο δικό του, με τους δικούς του τους γονείς, όπου θα έχετε την πεθερά πάνω από το κεφάλι σας και μαζί με αυτήν, την γκρίνια, την μουρμούρα, την κριτική.

Μια δίκαιη λύση θα ήταν να πηγαίνετε μια χρονιά στο ένα, μια στο άλλο και σας εύχομαι από καρδιάς, να είναι η σειρά σας. Μια άλλη λύση είναι να ρωτήσετε τα παιδιά που προτιμούν (σας έχω εμπιστοσύνη ότι θα έχετε προβλέψει και γι' αυτό) ή που έχουν περισσότερη παρέα ή πράγματα να κάνουν. Τέλος, αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σας και αν δεν μπορείτε να συμφωνήσετε, περάστε το Πάσχα σε ουδέτερο έδαφος.

Απλά θυμηθείτε και θυμίστε και στον σύζυγο σας, πως το Πάσχα είναι γιορτή αγάπης και ευκαιρία για ξεκούραση και διακοπές. Εκμεταλλευτείτε το κατάλληλα.