Δεν είσαι ικανοποιημενή από την ερωτική σου ζωή; Ήρθε η στιγμή να αλλάξεις

Δεν είσαι ικανοποιημενή από την ερωτική σου ζωή; Ήρθε η στιγμή να αλλάξεις

Βρες τα μικρά λάθη που κάνεις και σε κρατούν μακριά από τον έρωτα

Εκεί γύρω στα 30 και κάτι η γυναίκα νιώθει ο κόσμος γύρω της να αλλάζει. Η πίεση που ασκείται στην αδέσμευτη γυναίκα από το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον είναι τόσο ισχυρή, που υπάρχει ο κίνδυνος να την οδηγήσει σε λάθος αποφάσεις, που θα τις πάρει υπό το καθεστώς πίεσης. Τι κι αν, τελικά, ανεβείς τα σκαλιά της εκκλησίας με το πολυπόθητο νυφικό, αν δεν είσαι πραγματικά ικανοποιημένη από την επιλογή σου; Ακόμη κι αν, όπως λένε, "ο έρωτας περνά", τουλάχιστον θα ξέρεις ότι ξεκίνησες με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ότι τα παιδιά που γέννησες είναι καρπός έρωτα, είναι καρπός ενός σμιξίματος που το θέλησες πραγματικά. Πιο εύκολα μετατρέπεις τον έρωτα σε αγάπη, όταν το πάθος τελειώνει, παρά την αδιαφορία ή την πλήξη σε κάτι όμορφο, που μπορεί να δέσει μία οικογένεια.

Τι να κάνεις
Συνειδητοποίησε ότι το παιχνίδι είναι στα χέρια σου. Εσύ θα αποφασίσεις πώς θα κυλήσει η ζωή σου. Θα πρέπει επομένως να δραστηριοποιηθείς, χωρίς όμως να πανικοβληθείς, γιατί τότε κινδυνεύεις να χάσεις τον έλεγχο. Τι να κάνεις:

• Τακτοποίησε τις εκκρεμότητές σου με το παρελθόν. Αφησε πίσω σου τις όμορφες και τις δύσκολες στιγμές. Μην επιτρέπεις στα περασμένα να δηλητηριάζουν το σήμερα και τις επιλογές σου. Συγχώρεσε όσους σε πλήγωσαν και προχώρα.

• Συμφιλιώσου με τον εαυτό σου. Αγάπησέ τον με τα προτερήματα και τις αδυναμίες του. Δέξου ότι είσαι αυτή που είσαι. Σε διαφορετική περίπτωση εκπέμπεις μιζέρια, που οι άλλοι γύρω σου την εισπράττουν και μοιραία απομακρύνονται.

• Μάθε να είσαι αισιόδοξη. Είσαι μόνη αλλά είσαι υγιής, το παλεύεις με τη δουλειά σου και έχεις φίλους. Μάθε να δίνεις χαρά στον εαυτό σου, για να δίνεις χαρά και αγάπη στους άλλους. Μη σε τρομοκρατεί η μοναξιά γιατί ό,τι φοβόμαστε μας βασανίζει.

• Να περνάς καλά κι ας είσαι μόνη. Βγάλε τις παντόφλες και το νυχτικό και βγες έξω! Μην περιμένεις την ιδανική βραδιά για να αποφασίσεις να αφήσεις το τηλεκοντρόλ από το χέρι.
• Αποδέξου προσκλήσεις, περιποιήσου τον εαυτό σου και διασκέδασε, άσχετα αν συνοδεύεσαι. Αν η βραδιά δεν "αποδώσει καρπούς" και εσύ γυρίσεις σπίτι χωρίς νέο φλερτ, τουλάχιστον πέρασες καλά.

• Μην απορρίπτεις αλλά και μην ξετρελαίνεσαι με κάποιον με την πρώτη ματιά. Ετσι αποφεύγεις τις απογοητεύσεις και διατηρείς ακέραια την ψυχική σου ισορροπία. Δώσε το χρόνο στους άλλους να ξεδιπλώσουν το χαρακτήρα τους κι εσύ θα καταλάβεις αν αξίζει τον κόπο.

• Αν προκύψει κάποιος που σε ενδιαφέρει, μην κρεμαστείς πάνω του θαρρείς και θα φτάσει το τέλος του κόσμου αν τον χάσεις! Διατήρησε την ψυχραιμία σου και προσπάθησε να αποκτήσεις συχνότερη επαφή μαζί του, για να τον γνωρίσεις καλύτερα.

• Αν, από την άλλη, σε πολιορκεί κάποιος άνδρας που... δεν κάνει το αίμα σου να βράζει, δώσε του δεύτερη και τρίτη ευκαιρία. Ακόμη κι αν δεν αλλάξεις γνώμη, μπορεί να σου γνωρίσει άλλους ενδιαφέροντες ανθρώπους και ποιος ξέρει ανάμεσά τους τι... θησαυρός μπορεί να κρύβεται!

• Να είσαι ευχάριστη και χαμογελαστή με τους ανθρώπους. Τα καλύτερα... έρχονται!

Διαβάστε ακόμη:

Πώς θα καταφέρεις να μείνεις μακριά από τους «τοξικούς» άντρες