Γιατί μένουμε σε μία κακή σχέση; Ένας σημαντικός λόγος που δε φανταζόσουν

Γωγώ Φούντα
Γιατί μένουμε σε μία κακή σχέση; Ένας σημαντικός λόγος που δε φανταζόσουν

Μία νέα έρευνα θα σε προβληματίσει

Η συνήθεια είναι η μεγαλύτερη δύναμη στη ζωή ενός ανθρώπου, και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Υπάρχουν συνήθειες καλές, κακές, ακόμα και καταστροφικές. Όταν όμως η συνήθεια παίρνει τη θέση του έρωτα σε ένα ζευγάρι, τα πράγματα σοβαρεύουν. Διότι άλλο να μένεις σε μία δουλειά που δε σε ικανοποιεί αλλά σου δίνει χρήματα και άλλο σε μία σχέση απλά και μόνο επειδή έχεις συνηθίσει. Γιατί το κάνουμε όμως αυτό;

Το τεράστιο αυτό θέμα λοιπόν, τέθηκε επί τάπητος από Πανεπιστήμιο της Πορτογαλίας με άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Οι ερωτηθέντες, 902 άντρες και γυναίκες, μπήκαν σε μία κατάσταση, κατά την οποία βιώνουν μία πολύ κακή σχέση, με την οποία μοιράζονται το ίδιο σπίτι κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τις υπερωρίες στη δουλειά για να αποφεύγονται οι συναντήσεις, ενώ το σεξ έχει κοπεί αρκετούς μήνες. Και γιατί να διατηρήσεις μία τέτοια κατάσταση;

Σύμφωνα λοιπόν με τις απαντήσεις, όσοι είχαν καταβάλλει στο παρελθόν μεγάλη προσπάθεια για να κάνουν ευτυχισμένο το σύντροφό τους ή όσοι είχαν επενδύσει χρήματα σε ένα σπίτι, είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν στη σχέση, σε σύγκριση φυσικά με άλλους, οι οποίοι είχαν πάρει τα πράγματα πιο χαλαρά.

Σου στέλνει μηνύματα αλλά δε σε θέλει: Τα βασικά σημάδια

Όπως υποστηρίζουν και οι ίδιοι οι ερευνητές, ο κόπος και η ενέργεια που μπορεί να βάλεις σε μία σχέση προκειμένου να πετύχει, είναι ακριβώς αυτό που σε κάνει να διαιωνίζεις την άσχημη αυτή κατάσταση. Αρκετά μεγάλο ποσοστό αντρών, στάθηκε και στο οικονομικό, μιας και το στήσιμο ενός σπιτιού πονάει την τσέπη και τους γεμίζει με... υπομονή.

Πάντως, σε ένα πράγμα συμφώνησαν όλοι: Όταν κάτι έχει τελειώσει καλό θα είναι να μην εθελοτυφλείς και να προχωράς τη ζωή σου. Σκληρό αλλά αληθινό.