Η μία και μοναδική ερώτηση που απαγορεύεται να κάνεις στο πρώτο ραντεβού

Γωγώ Φούντα
Η μία και μοναδική ερώτηση που απαγορεύεται να κάνεις στο πρώτο ραντεβού

Την καταδίκασαν και... συμφωνούμε!

Το έχω πει πολλές φορές αλλά δε θα κουραστώ ποτέ να το επαναλαμβάνω: Δεν υπάρχει τίποτα πιο άβολο από το πρώτο ραντεβού. Είναι αμήχανο και άκρως αγχωτικό, μιας και έχεις έναν άνθρωπο απέναντί σου, ο οποίος σαφώς σου αρέσει, αλλά δεν μπορείς και να εκδηλωθείς γιατί προφανέστατα θα σε πάρει για τρελή και θα σου κάνει ασφαλιστικά μέτρα.

Οπότε, περιορίζεσαι στην κουβεντούλα, τα γελάκια, και την ευχή να του αρέσεις όσο σου αρέσει κι εκείνος. Και εκεί που όλα πηγαίνουν τέλεια, έρχεται η πλέον άβολη ερώτηση: «Πώς και single;».

Χωρίς να θέλω να φανώ υπερβολική, η συγκεκριμένη ερώτηση είναι ό, τι πιο προσβλητικό μπορείς να κάνεις σε μία γυναίκα ή σε έναν άντρα-δεν τα διαχωρίζω είναι εξίσου τραγική και στα δύο φύλα-. Και ξέρεις γιατί είναι προσβλητικό; Γιατί δεν έχει απολύτως καμία απάντηση.

Και τι να σου απαντήσει δηλαδή; «Τον τελευταίο καιρό βαριέμαι να βγαίνω και αράζω όλη την ώρα με Netflix και delivery;», «Έχω προτιμήσει να επικεντρωθώ στην καριέρα μου και τον εαυτό μου την ίδια στιγμή που είναι όλη μέρα στο Tinder;», «Ή ότι ο τελευταίος που βγήκα κλασικά εξαφανίστηκε και ειλικρινά έχω βαρεθεί αυτή την κατάσταση;».

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνες, η ερώτηση αυτή, είναι ικανή να καταστρέψει ακόμη και ένα τέλειο ραντεβού, μιας και βάζει τον άλλο σε μονοπάτια σκοτεινά. Δεν είναι τυχαίο, ότι ενώ μία κατάσταση μπορεί να προϋπάρχει, μόνο όταν κάποιος άλλος την επισημάνει, αρχίζει να μας ενοχλεί. Δες την μοναξιά σαν ένα σπυρί. Αν δεν το προσέξει κανείς, τότε το ξεχνάς. Αν όμως έστω και ένας το σχολιάσει, τότε είμαστε ικανοί να κάνουμε μεταμόσχευση δέρματος. Μπορεί να περνάς τέλεια με την μοναξιά σου, να νιώθεις γεμάτη και ευτυχισμένη, και μόνο όταν κάποιος σε ρωτήσει γιατί είσαι μόνη, να αρχίσεις να νιώθεις άβολα.

giphy

Οι περισσότεροι λοιπόν που έπεσαν θύματα αυτής της ερώτησης, απάντησαν ότι ενοχλήθηκαν και φυσικά στενοχωρήθηκαν, μιας και συνειδητοποίησαν ότι είναι μόνοι, χωρίς να έχουν ιδέα γιατί. Και εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς σχέση που να μπορεί να σου εξηγήσει με λεπτομέρειες το λόγο για τον οποίο είναι μόνος.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι, οι οποίοι θεωρούν την ερώτηση ως ένα έμμεσο κοπλιμέντο, κάτι σαν το « Τέτοιο χαρισματικό πλάσμα και να είναι μόνο;», ωστόσο θα πρέπει να σε ενημερώσω ότι σχεδόν πάντα έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Οπότε, την επόμενη φορά που θα θελήσεις να κάνεις την συγκεκριμένη ερώτηση, προσπάθησε κάπως να καταπιεστείς, μπας και δεις και δεύτερο ραντεβού.