Εξαφανίστηκε; Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που θα κάνεις και σίγουρα θα μετανιώσεις

Εξαφανίστηκε; Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που θα κάνεις και σίγουρα θα μετανιώσεις

Είσαι θολωμένη κι εγώ σου δίνω την ψύχραιμη οπτική!

Οι εποχές που τα πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις ήταν απλά έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όλοι εμείς οι κάπως πιο ρομαντικοί, οι νοσταλγοί της αμεσότητας και της τετ-α-τετ επαφής, βρίσκουμε κομματάκι δύσκολο να συντονιστούμε και κυρίως να εγκλιματιστούμε στο νέο αυτό καθεστώς. Ένα από τα πιο βασικά ζητήματα, είναι και το ghosting, δηλαδή η εξαφάνιση κάποιου… χωρίς καμία κουβέντα ή προειδοποίηση.

Όσο παράξενο μπορεί να φαινόταν αυτό παλαιότερα, στα χρόνια του σταθερού τηλεφώνου και της ύπαρξης σχέσης αφού είχες φιληθεί (σοκ), τόσο συνηθισμένο φαίνεται σήμερα, στην εποχή του messenger και της εύρεσης ερωτικού συντρόφου ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Σε πρόσφατη έρευνα, το 20% των ερωτηθέντων απάντησε ότι έχει πέσει θύμα ghosting έστω μία φορά στη ζωή του, ενώ το 25% ότι το έχει κάνει έστω και μία φορά στη ζωή του (προσωπικά ήμουν πάντα στο 20%). Το θέμα βέβαια στην προκειμένη, είναι κάτι πολύ πιο πρακτικό από το να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους κάνουμε κάτι τέτοιο. Σήμερα θα σου πω, πολύ απλά, πώς να αποφύγεις το μεγάλο λάθος που κάνεις αμέσως μετά το ghosting.

giphy

Ναι φυσικά και αναφέρομαι στο μήνυμα, το θυμωμένο ή στενοχωρημένο το οποίο εσύ νιώθεις την ανάγκη να το στείλεις για να δώσεις ένα τέλος, αλλά κατά βάθος απλά ελπίζεις σε μία απάντηση. Λυπάμαι που θα σου το πω, αλλά αν όντως θέλεις ή έχεις ανάγκη έστω και ένα μήνυμά του, καλό θα ήταν να μη στείλεις απολύτως τίποτα. Σε περίπτωση που εξαφανίστηκε για συγκεκριμένο λόγο, θα θορυβηθεί από την απουσία σου και θα σε ψάξει εκείνος. Σε περίπτωση βέβαια που απλά δεν σε θέλει, η αντίδραση θα είναι μηδενική. Το καλό βέβαια θα είναι ότι εσύ δεν θα έχεις εκτεθεί και δεν θα έχεις φανεί ανεπαρκής και πιεστική. Γιατί καλό είναι να εκτιθέμεθα, αλλά σε άτομα που το αξίζουν, και όχι σε ανθρώπους που δεν νοιάζονται για σένα.

giphy 1

Τέλος, σε περίπτωση που η σχέση σας είχε κάπως προχωρήσει και δεν ήσασταν στη φάση των ραντεβού, τότε όντως, έχεις κάθε δικαίωμα να στείλεις κάτι. Βέβαια, αντί να στείλεις κάτι… ικετευτικό μπορείς να κινηθείς κάπως έτσι: Έχουμε μέρες να μιλήσουμε και ήθελα να δω αν είσαι καλά. Αποφάσισα ότι δεν μου κάνει αυτού του είδους η σχέση και καλό θα ήταν να τελειώσει εδώ. Φιλιά.

Καλό;;;;;

DPG Network