Το άγχος της Δευτέρας

Το άγχος της Δευτέρας

Δεν είναι που ξεκινάει η εβδομάδα, είναι που τελείωσε το Σαββατοκύριακο.

Και μετά το ξεσάλωμα του Σαββατοκύριακου έρχονται οι τύψεις. Δηλαδή όχι ακριβώς σκέτες τύψεις αλλά ένα μείγμα ενοχών και ανησυχίας. Το κεντρικό θέμα; Τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ, στην Ολλανδία. Οι μελετητές παρακολούθησαν την επισκεψιμότητα των πολιτών σε ένα site που ενημερώνει και συμβουλεύει σχετικά με τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και άλλα θέματα σχετικά με το σεξ και την υγεία. Παρακολουθώντας το για δύο μήνες παρατήρησαν πως τα περισσότερα κλικ γίνονταν στο site τις Δευτέρες. Εξαίρεση η Δευτέρα της 25ης Απριλίου που είναι ημέρα εθνικής εορτής και αργία στην Ολλανδία οπότε η επισκέψεις, εκείνη τη συγκεκριμένη εβδομάδα, εκτοξεύτηκαν στα ύψη την Τρίτη που ακολούθησε.

Αν και η μελέτη έγινε μόνο στην Ολλανδία οι ερευνητές πιστεύουν πως τα ίδια ακριβώς θα παρατηρούσαν αν παρακολουθούσαν ανάλογα sites σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ανησυχία της Δευτέρας είναι κάτι σαν το hangover της Κυριακής. Global εμπειρία.