Άλλαξε τη ζωή σου!

Άλλαξε τη ζωή σου!

Όσα μάθαμε χθες στο 1ο σεμινάριο life coaching του Queen.gr με την Τζιλ Δούκα

Η χθεσινή μέρα δεν θα μπορούσε να τελειώσει πιο όμορφα: δεκαπέντε γυναίκες που δεν γνωριζόμασταν μεταξύ μας δώσαμε ραντεβού το απόγευμα στο Αίγλη Εστιατόριο για να παρακολουθήσουμε μαζί ένα σεμινάριο life coaching με την Τζιλ Δούκα, life coach, εισηγήτρια και συγγραφέα. Μέσα σε μιάμιση ώρα γίναμε μια απίθανη παρέα, μοιραστήκαμε εμπειρίες, δακρύσαμε, γελάσαμε, ανοίξαμε ένα παραθυράκι στην ψυχή μας, ήπιαμε παρέα καφέ και χωριστήκαμε με την υπόσχεση να τα ξαναπούμε σύντομα!

Σίγουρα, ένα σεμινάριο δεν αρκεί για να αλλάξεις τη ζωή σου- μπορεί όμως, να γίνει μια αφορμή για να δεις μέσα σου και αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για να προχωρήσεις σε αλλαγές, από την πιο μικρή μέχρι την πιο ανατρεπτική. Η Τζιλ, μέσα από πολύ απλά βήματα και τεχνικές, έστρεψε το βλέμμα μας στους πραγματικούς λόγους που δεν παίρνουμε την απόφαση να ζήσουμε όπως πραγματικά επιθυμούμε: πώς ο ίδιος μας ο εαυτός μας κρατάει "ομήρους" σε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν, γιατί επιτρέπουμε στους άλλους να μας στενοχωρούν, ποιες δικαιολογίες σκαρφιζόμαστε συχνά για να αποφύγουμε να δούμε κατάματα αλήθειες που είναι σκληρές, πώς μπορούμε με τις αντιδράσεις μας όχι απλά να ξεπεράσουμε ένα δύσκολο γεγονός αλλά να το κάνουμε λειτουργήσει υπέρ μας, δοκιμάσαμε μια απλή, καθημερινή άσκηση διαλογισμού μέσα από την οποία το μυαλό ηρεμεί και βρίσκει απαντήσεις (γιατί, όπως λέει η Τζιλ, "οι απαντήσεις είναι μέσα μας"), συζητήσαμε για σχέσεις, φιλίες και-φυσικά- τους άντρες (ναι, είναι από τον Άρη αυτά τα πλάσματα!).


Στο τέλος του workshop ανταλλάξαμε feedback και ιδού πώς βίωσαν τη συνάντησή μας κάποια από τα κορίτσια:

«Το βαθμολογώ με 10! Η νέα πληροφορία για μένα είναι ότι πέτυχαν άνθρωποι οι οποίοι είχαν προβλήματα σαν κι εμένα.
Σε κάποιον που σκέφτεται να το παρακολουθήσει, θα έλεγα ότι συνοψίζει την ιδέα που ονομάζεται life coaching, "ανοίγει το μυαλό σου"...»
Βασιλική

«Βάζω 10. Όλα είναι μέσα μας. Είχα μια πρώτη επαφή με το διαλογισμό και συνειδητοποίησα την αποτελεσματικότητα του. Επιπλέον, σίγουρα γέμισα με extra θετική σκέψη και ενέργεια.
Όποιος σκέφτεται να το παρακολουθήσει, να πάψει να το σκέφτεται και απλά να το κάνει.»
Κατερίνα

«10. Έμαθα τρόπους να βελτιώσω τον εαυτό μου και γενικότερα τη συμπεριφορά μου με τους συνανθρώπους μου.
Σε κάποιον που σκέφτεται να το παρακολουθήσει, θα έλεγα ότι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και επικοδομητικό και θα βρει λύσεις-απαντήσεις σε ότι τον απασχολεί.»
Φαίη

«Βάζω 10. Έμαθα να ακούω τον εαυτό μου. Για αυτόν που σκέφτεται να το παρακολουθήσει, θα έλεγα ότι αξίζει, αρκεί να είναι έτοιμος να ακούσει και να δεχτεί πράγματα».
Βασιλική

«Το βαθμολογώ με 10. Νομίζω ότι είναι πολύ καλή εισαγωγή στο life coaching. Έμαθα ότι οι θετικές και αισιόδοξες σκέψεις φέρνουν θετικά πράγματα στη ζωή μας. Η ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό μας οδηγεί στη βελτίωση. Τα πάντα γύρω μας έχουν να κάνουν με το πώς τα βλέπουμε. Για όποιον σκέφτεται να το παρακολουθήσει, θα έλεγα ότι είναι μια πολύ καλή εισαγωγή στην κατάδυση στον εαυτό μας!»
Νίκη

Κατερίνα, Βασιλική,Φαίη, Ισαβέλλα, Δήμητρα, κορίτσια.... σας ευχαριστούμε που ήρθατε στην παρέα μας και περάσατε το απογευμά σας μαζί μας! Εμείς ήδη ετοιμάζουμε με την Τζιλ την επόμενη συνάντησή μας και σας υποσχόμαστε πως το επόμενο σεμινάριο life coaching θα είναι ακόμα πιο μεγάλο και το θέμα... καυτό!

Αν έχετε ιδέες, προβληματισμούς, θέματα που θέλετε να συζητήσουμε με την Τζιλ Δούκα, στείλτε μας mail στο: info@queen.dpg.gr