Γνώρισα ένα παιδί και έγινε κάτι μεταξύ μας αλλά δεν ήμουν έτοιμη για σχέση και άρχισε να φέρεται ανώριμα. Τώρα είναι με άλλη, όμως ακόμα έχω ερωτήματα.

Γνώρισα ένα παιδί και έγινε κάτι μεταξύ μας αλλά δεν ήμουν έτοιμη για σχέση και άρχισε να φέρεται ανώριμα. Τώρα είναι με άλλη, όμως ακόμα έχω ερωτήματα.

Καλησπέρα Dr. Love

Θέλω να πω τη δική μου ιστορία. Το καλοκαίρι του 2012 ήμουν σε μια σχέση 4 ετών που δεν πήγαινε καλά και ήταν στα τελειώματα. Γενικά εκείνη τη περίοδο έβγαινα με τις φίλες μου σε ένα μαγαζί και δούλευε εκεί ένας που με κοιτούσε αλλά δεν έδινα σημασία. Μια νύχτα που γυρνούσα σπίτι με είδε στο δρόμο και με προσέγγισε ενώ με είχε ψάξει και στο facebook και με βρήκε χωρίς να ξέρει καμιά πληροφορία για μένα. Μου άρεσε η προσέγγισή του, αλλά εγώ ήθελα να μείνω μόνη μετά από την 4χρονη σχέση.
Αυτός ήταν χωρισμένος για 2 μήνες και ήθελε σχέση από μένα. Δεν ήθελα να τον απορρίψω από την αρχή και του έδωσα μια ευκαιρία και έγινε κάτι μεταξύ μας. Αλλά αυτός με πίεζε συνέχεια για σχέση. Έπειτα φέρθηκε ανώριμα και είχε την τάση να με υποτιμάει και να με θεωρεί χαζούλα. Επίσης ζήλευε επειδή είχα βάλει φωτογραφία στο facebook κάποιου άλλου.Μετά από καιρό και αφού κατάλαβε ότι δεν θα κάνουμε σχέση προσπαθούσε να αδιαφορήσει και το έπαιζε τσαντισμένος κάθε φορά που με έβλεπε στο δρόμο.
Μια μέρα μου μίλησε και μου είπε ότι του έλειψα. Για να δω τι θα κάνει έβαλα στο facebook ότι είμαι σε σχέση με κάποιον και αυτός αμέσως με διέγραψε. Γιατί μάλλον νόμιζε ότι όταν διαγράφεις από το fb, διαγράφεις και από τη ζωή κάποιο άτομο. Μετά από μια εβδομάδα έβαλε στο προφίλ του ότι είναι σε σχέση και δεν είχαμε καμιά επαφή από εκεί και πέρα. Ούτε τον έβλεπα ούτε τίποτα και κάπως ξεκόλλησα από αυτόν. Πριν από καμιά 20 μέρες μου έστειλε μήνυμα στο κινητό που σημαίνει ότι κράτησε τον αριθμό μου και μου είπε ότι θέλει να μιλάμε, απλά να έχουμε καλές σχέσεις και ότι δεν με διέγραψε αυτός, αλλά μια κοπέλα. Ότι αυτή διέγραψε όλες τις κοπέλες που είχε, όμως ήταν ψέμα, είχε διαγράψει μόνο εμένα. Και δεν θέλει να μιλάει για το παρελθόν ενώ εγώ έχω αναπάντητα ερωτήματα και όταν πάω να του ανοίξω κουβέντα την αποφεύγει. Πως πιστεύεις ότι πρέπει να του συμπεριφέρομαι;

Αγαπητή φίλη,

Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.
Δεν ξέρω, ίσως να φταίει ότι είμαι της παλιάς σχολής, αλλά αλήθεια τώρα; Με βρήκε στο facebook, με διέγραψε από το facebook, νευρίασε γιατί είχα μια φωτογραφία κάποιου άλλου στο facebook;
Και όταν δεν παίζατε στο facebook, κάνατε τίποτα άλλο; Πχ. μιλούσατε καθόλου; Ή απλά ήσασταν δίπλα και επικοινωνούσατε με "like" μέσω των κινητών σας; Όχι, αλλά αλήθεια τώρα;

Εξίσου ωραία ήταν και η ατάκα σου "έπειτα φέρθηκε ανώριμα", αλλά του έμαθες εσύ τι σημαίνει ωριμότητα. "Για να δω τι θα κάνει έβαλα στο facebook ότι είμαι σε σχέση", Καλά του έκανες! Του έδειξες για να μάθει. Μην σου πω ότι έπρεπε να βάλεις "παντρεμένη" για να πέσει στα πατώματα! Να του αλλάξεις τα φώτα. Να κάψει τον σκληρό του δίσκο!

Όπως κατάλαβες δεν τα πάω καλά με αυτές τις net-καταστάσεις. Αν εξαιρέσεις λοιπόν τα social media, κοίτα τώρα να δεις ποια είναι η ένστασή μου. Του είπες από την αρχή (ή έστω του το έστειλες σε μήνυμα;) ότι δεν θέλεις σχέση; Γιατί για να το καταλάβει μετά από καιρό, μάλλον το έκανες γαργάρα.
Και πάλι δεν με ενοχλεί αυτό, γιατί και οι άντρες τα ίδια κάνουν - πρώτα φάση, μετά "ξέρεις ε, εγώ..."! Αλλά ειλικρινά πως κόλλησες τότε, αφού δεν ήθελες και σχέση; Γιατί για να "κάπως ξεκόλλησα από αυτόν", σημαίνει ότι κόλλησες. Και στη τελική γιατί ενδιαφέρεσαι και γιατί σε ενδιαφέρει το παρελθόν, αφού δεν ήθελες και τίποτα ιδιαίτερο από αυτόν; Αυτά τα ερωτήματα με προβληματίζουν.

Από την ώρα λοιπόν που θέλεις να έχεις επαφές μαζί του, η συμπεριφορά σου θα πρέπει να είναι "να έχουμε καλές σχέσεις". Αυτό δεν σου είπε και εκείνος ότι θέλει; Και που ξέρεις, μπορεί να δημιουργηθεί μια κολλητή φιλία. Αν πάλι όμως θέλεις κάτι περισσότερο, τότε καλά θα κάνεις να ξεχάσεις το παρελθόν και να τρώγεσαι με τα ρούχα σου και να δοκιμάσεις να ξεκινήσετε τη γνωριμία σας από την αρχή. Άλλωστε κοπελιά και εσύ δεν τα έκανες και τόσο τέλεια την προηγούμενη φορά. Μην ρίχνεις την ανωριμότητα μόνο πάνω του. Πάρε το μερίδιό σου και προχώρα.

ΥΓ.: Εγώ πάντως στη θέση σου δεν θα του έδινα καμία σημασία. Άνθρωπος ο οποίος είχε την τάση να σε υποτιμάει και να σε θεωρεί χαζούλα, επειδή τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελε, δεν δείχνει και το καλύτερο παιδί. Κι αν το έκανε μία, μπορεί και να το ξανακάνει.

ΥΓ.1: Αν δεν κατάλαβες πολλά από την απάντησή μου, μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα στον Μαρκ Ζούγκερμπεργκ. Στην τελική αυτός δημιούργησε το facebook, πέντε πράγματα παραπάνω θα τα ξέρει!

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ