Είμαι σε μία σχέση αδιέξοδο

Είμαι σε μία σχέση αδιέξοδο

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας
Καλησπέρα.. Έχω σχέση με ένα παιδί εδώ και κάποια χρόνια. Τον τελευταίο καιρό συζούμε κι όλας. Τον αγαπάω πολύ, όμως είμαι λίγο μπερδεμένη σε σχέση με τα συναισθήματά μου. Πολλές φορές τσακωνόμαστε έντονα,άλλοτε για μικροπράγματα και άλλοτε για σοβαρότερα θέματα. Όλες τις φορές μου δημιουργείται η επιθυμία να φύγω και να τον χωρίσω, αλλά ποτέ δεν το κάνω. Το μόνο που καταφέρνω είναι να γίνομαι χάλια, να κλαίω και μετά να το ξεχνάμε και να φτάνουμε πάλι στα ίδια.Εκείνος βέβαια σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλός μαζί μου και με φροντίζει.. Επίσης σχεδόν πάντα δεν έχω όρεξη να έρθω σε επαφή μαζί του και πολλές φορές το κάνω αναγκαστικά.. Δεν μου αρέσει όλο αυτό και πιέζομαι για να είμαι καλά. Κάποιες φορές μου έχει περάσει και η ιδέα να κάνω κάτι με κάποιον άλλον, αλλά ποτέ δεν το κάνω.. Γιατί ξέρω ότι δεν είναι σωστό. Τι πρέπει να κάνω;

Η απάντηση του Queen.gr
Μπορεί η σχέση σας απλά να έχει κάνειτον κύκλο της. Ο έρωτας να έχει τελειώσει, τουλάχιστον από πλευράς σου και να έχει παραμείνει η αγάπη και ιδίως η συνήθεια. Σίγουρα τον αγαπάς σαν άνθρωπο και έχετε μοιραστεί πολλές όμορφες και όχι μόνο στιγμές που σας έχουν δέσει. Υπάρχει εξάρτηση και δεν είναι εύκολο να φανταστείς ξαφνικά στην καθημερινότητά σου χωρίς εκείνον. Ένας χωρισμός θα σήμαινε απόσταση, ίσως μια περίοδο μοναξιάς και προσαρμογής, πόνο από πλευράς του χωρίς να σημαίνει ότι για εσένα θα είναι εύκολο, ας μην ξεχνάμε και τη μετακόμιση.
Ο παράγοντας σεξ είναι πολύ σημαντικός. Το ότι υπάρχουν στιγμές που δεν τον θες- σχεδόν ποτέ δεν έχεις όρεξη να κάνεις σεξ μαζί του- είναι η απόδειξη ότι δεν είσαι ερωτευμένη. Το να το κάνεις καταναγκαστικά είναι κακό για εσένα μα και γαι εκείνον. Δεν νομίζω αν ήξερε πως αισθάνεσαι έτσι να ένιωθε όμορφα. Το μόνο που σε κρατάει από το να κάνεις κάτι με άλλον είναι οι τύψεις. Διαφορετικά θα είχε συμβεί. Οι τσακωμοί θα μεγαλώνουν, μιας και από πλευράς σου τουλάχιστον δεν υπάρχει ερωτική διάθεση για να το αντισταθμίσει.
Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Δεν μπορεί. Απλά δεν έχεις το θάρρος. Όσο όμως δεν βρίσκεις το θάρρος να χωρίσεις, τα χρόνια περνούν και παραμένεις σε μία κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά. Χάνεις πολύτιμο χρόνο από τη ζωή σου και συντελείς στο να μένει στάσιμος και άλλος ένας άνθρωπος. Δεν θα είναι εύκολο, όλα δείχνουν όμως πως πρέπει να προχωρίσεις μόνη. Καλό θα ήταν να του μιλήσεις. Ίσως όλο αυτό, η απόσταση δηλαδή, σας κάνει καλό.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ