Γνώρισα ένα παιδί, μου άρεσε πολύ, έγινε κάτι μεταξύ μας αλλά μου είπε ότι τον ενοχλούν πολλά πράγματα πάνω μου. Οι φίλες μου τον λένε βλάκα, αλλά εγώ τον θέλω. Τι να κάνω;

Γνώρισα ένα παιδί, μου άρεσε πολύ, έγινε κάτι μεταξύ μας αλλά μου είπε ότι τον ενοχλούν πολλά πράγματα πάνω μου. Οι φίλες μου τον λένε βλάκα, αλλά εγώ τον θέλω. Τι να κάνω;

Γεια σου Dr Love

Πριν από περίπου 2 μήνες ενώ ήμουν σε μια σχέση που δεν ήταν στα καλύτερά της γνώρισα κάποιον. Είμαστε φοιτητές και οι δυο.. Αρχίσαμε να μιλάμε φιλικά και βλέπαμε ότι υπήρχε ενδιαφέρον και έτσι αποφάσισα να χωρίσω με το αγόρι μου. Το είπα στον άλλον και τότε αρχίσαμε να το προχωράμε το θέμα. Αρχικά βγαίναμε με κοινή παρέα, όχι μόνοι μας. Μια φορά είχε έρθει σπίτι μου να δούμε ταινία και τότε φιληθήκαμε.
Από τότε μιλούσαμε συνέχεια, βγαίναμε...μου είχε πει όμως ότι τον χαλάνε κάποια πράγματα στο χαρακτήρα μου, όπως ότι δεν τρώω όλα τα φαγητά, ότι δεν ξέρω να μαγειρεύω και ότι του ανοίχτηκα πολύ γρήγορα. Είχαμε πει όχι σχέση στην αρχή γιατί ήμασταν κ οι δυο φρεσκοχωρισμένοι. Επίσης είχαμε συμφωνήσει να μην γίνει κάτι παραπάνω αλλά τελικά αθετήσαμε το λόγο μας. Το θέμα είναι ότι αφού περάσαμε ένα τέλειο ΠΣΚ μου είπε ένα βράδυ πριν κοιμηθούμε ότι ο μόνος λόγος που δεν κάνει ακόμα σχέση μαζί μου είναι γιατί δεν του αρέσω απόλυτα.
Εκεί άρχισε τα κομπλεξικά του ότι του φαίνομαι επιφανειακή, ότι είμαι απόλυτη σε κάποια θέματα και διάφορα τέτοια χαζά. Εγώ σηκώθηκα και έφυγα από το σπίτι του και την άλλη μέρα το πρωί του είπα να μην ξαναμιλήσουμε, γιατί αφού δεν με δέχεται όπως είμαι και δεν του αρέσω δεν υπάρχει λόγος να είμαστε μαζί. Όταν του είπα ότι δεν μου είχε πει ποτέ κάτι καλό και ότι όλο με κατέκρινε, μου είπε ότι δεν ήθελε να μου δώσει ελπίδες ενώ δεν υπήρχαν ακόμη.
Μετά από 2 μέρες απουσίας εμφανίστηκε και μου ζήτησε να συζητήσουμε. Αλλά όταν με πήρε τηλέφωνο μου είπε ότι δεν είχε κάτι να συζητήσουμε, ενώ αυτός το είχε προτείνει. Δεν μπορώ να τον καταλάβω. Οι φίλες μου μου λένε να τον ξεγράψω γιατί είναι βλάκας, αλλά δεν μπορώ τόσο εύκολα γιατί μου άρεσε πολύ. Αν όμως δεν αλλάξει στάση και δεν σταματήσει να με κρίνει δεν πρόκειται να τον δεχτώ πίσω. Θέλω όμως να τον ξανακερδίσω. Τι να κάνω;


Αγαπητή φίλη,

Και εκεί που λες ότι τα έχεις δει / ζήσει / ακούσει όλα, έρχεται αυτό το μαγικό γράμμα και σου ανατρέπει τα δεδομένα. Δηλαδή σου ανοίγει πραγματικά νέους ορίζοντες για τη σκέψη (ή και τη μη σκέψη) των γυναικών.

Ειλικρινά θα μπορούσα να γράφω ώρες ατελείωτες για το θέμα σου, αλλά λυπάμαι το ρεύμα που θα κάψω. Για αυτό θα απαντήσω αμέσως και ξεκάθαρα στην ερώτηση «τι να κάνω;»:

Να τα ξαναβρείς μαζί του και να μείνεις μαζί του. Εκεί. Μαζί του. Γιατί αυτός σου αξίζει!
Όχι, όχι, όχι, μην κατεβάζεις μουτράκια. Δεν το λέω με κακία, το λέω με ειλικρίνεια και συμπάθεια. Και σου εξηγώ το γιατί: Αν μετά τα «δεν του αρέσω απόλυτα», «του φαίνομαι επιφανειακή», «με θεωρεί απόλυτη», «δεν ξέρω να μαγειρεύω» εσύ σκέφτεσαι «θέλω να τον ξανακερδίσω», sorry αλλά είσαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον.

Καλά με δουλεύεις ή το μυαλό σου έχει κατέβει σε γενική απεργία; Ειλικρινά θέλεις να είσαι μαζί με κάποιον που σου λέει ξεκάθαρα ότι δεν σε γουστάρει για αυτό που είσαι; Ότι δεν είσαι και κάτι καλό; Κάτι ιδιαίτερο;
Αν πραγματικά το θέλεις, τότε μπορείς και να καταλάβεις γιατί σου είπα ότι αυτός σου αξίζει.

ΥΓ: Btw από ότι κατάλαβα δεν είσαι εσύ αυτή που «αν όμως δεν αλλάξει στάση δεν πρόκειται να τον δεχτώ πίσω» αλλά μάλλον αυτή που κυνηγάει και πέφτει στα πατώματα.
ΥΓ1: Άκουσε τις φίλες σου. Μην ρωτάς γιατί, απλά να τις ακούσεις. Δεν πρόκειται να βγεις χαμένη, πίστεψέ με. Μην ρωτάς γιατί. Πίστευε και μη ερεύνα!
ΥΓ2: «Μου είχε πει όμως ότι τον χαλάνε κάποια πράγματα στο χαρακτήρα μου, όπως ότι δεν τρώω όλα τα φαγητά». Πόσο γέλασα! Πόσο όμως... Ακόμα γελάω. Αλήθεια.
ΥΓ3: Sorry μπορείς να μου στείλεις το mail του τύπου; Νομίζω ότι είναι γαμώ τα παιδιά (btw ακόμα γελάω).

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ