Είμαι με τον φίλο μου 3.5 χρόνια, αλλά παράλληλα είμαι κολλημένη από την αρχή με ένα άλλο αγόρι, με το οποίο έχει γίνει και κάτι. Τι να κάνω;

Είμαι με τον φίλο μου 3.5 χρόνια, αλλά παράλληλα είμαι κολλημένη από την αρχή με ένα άλλο αγόρι, με το οποίο έχει γίνει και κάτι. Τι να κάνω;

Γεια σας,

Είμαι 18 και έχω σχέση με ένα παιδί εδώ και 3.5 χρόνια. Και όπως καταλαβαίνεις έχουμε περάσει όλη την εφηβεία μαζί. Μου έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο και από την αρχή σχεδόν της σχέσης μας όλα τα όνειρα που κάναμε για το μέλλον ήταν κοινά. Εγώ πριν από αυτόν είχα περάσει και από άλλες σχέσης μικρού χρονικού διαστήματος ενώ εκείνος δεν είχε καμιά απολύτως εμπειρία! Όταν τα πρωτοφτιάξαμε εγώ είχα κόλλημα με ένα παιδί (που 2 χρόνια παιζόταν κάτι τότε) και του το είχα πει. Εκείνος είχε δεχτεί και μου είχε πει να προσπαθήσουμε.
Εν το μεταξύ μέσα σε αυτά τα 3.5 χρόνια που τα έχουμε, κατά διαστήματα μιλούσα με εκείνο το παιδί κ βγαίναμε σε κοινή παρέα και ακόμα και σήμερα νιώθω πράγματα για αυτόν. Στην αρχή της σχέσης μου είχα βγει με το παιδί αυτό και είχε παιχτεί κάτι 2-3 φορές και κάθε φορά που γινόταν αυτό ή κάθε φορά που αισθανόμουν ότι θέλω εκείνον, το έλεγα στο αγόρι μου και τον χώριζα χωρίς λόγο και αιτία.
Μου έχει γίνει εμμονή το συγκεκριμένο άτομο και κάθε φορά που θέλω να του μιλήσω με αποτρέπουν οι φίλοι μου γιατί μου λένε ότι είναι ο πλέον ακατάλληλος να του πω ολα αυτα που νιώθω, γιατί ότι σχέση κι αν πάει να κάνει τις κοπέλες του τις κοροϊδεύει.
Η αποτροπή αυτή από τους δικούς μου ανθρώπους, τα παρακάλια του αγοριού μου και η δικιά μου άσχημη ψυχολογική κατάσταση με κάνουν να γυρίζω στην σχέση μου (και τυπικά στο στήριγμά μου!) και απλά να συμβιβάζομαι σε αυτό, μέχρι να ξανανιώσω τα ίδια πράγματα και να ξαναχωρίσω. Όλη αυτή η κατάσταση με έχει τρελάνει και δεν ξέρω τι να κάνω.
Το αγόρι μου το αγαπώ μα έχει χαθεί κάθε έρωτας που ένιωθα για αυτόν. Έχω δεθεί πολύ μαζί του, μα μέχρι εκεί. Δεν νιώθω καμιά ερωτική έλξη και ο λόγος είναι ότι θέλω τον άλλον. Δεν ξέρω ούτε πως να ξεφύγω από όλη αυτή την κατάσταση, μα ούτε και τι να κάνω με αυτόν.
Ευχαριστώ κ θα χαρώ πολύ να μου λέγατε τι θα μπορούσα να κάνω.


Αγαπητή φίλη,

Το αν θα χαρείς ή όχι με αυτά που θα σου πω, κάτσε πρώτα να διαβάσεις την απάντηση και μετά το βλέπουμε.

Πριν σου πω τις σκέψεις μου, θα ήθελα να κάνω μερικά σχόλια σχετικά με το γράμμα σου:
1. Ειλικρινά χαίρομαι όταν διαβάζω ένα κείμενο που λέει μέσα την φράση «τα φτιάξαμε». Μου θυμίζει τα παιδικά μου χρόνια. Μετά με πιάνει κατάθλιψη - μου θυμίζει πόσο χρόνων είμαι!
2.«Κάθε φορά που αισθανόμουν ότι θέλω εκείνον, το έλεγα στο αγόρι μου και τον χώριζα χωρίς λόγο και αιτία». Νομίζω ότι είχες και λόγο και αιτία. Για να μην λέμε ό,τι θέλουμε δηλαδή.
3. «Το αγόρι μου το αγαπώ μα έχει χαθεί κάθε έρωτας που ένιωθα για αυτόν». Αλήθεια πότε τον είχες τον έρωτα, γιατί από την αρχή της σχέσης είχε παιχτεί κάτι με τον άλλον.
4. Σου έχει φερθεί με τον καλύτερο τρόπο ο φίλος σου ε; Δηλαδή καμία φάση με σένα...
5. Οι φίλοι σου λένε ότι ο άλλος κοροϊδεύει τις κοπέλες του; Δηλαδή ίδια φάση με σένα...
6. «Δεν ξέρω ούτε πως να ξεφύγω από όλη αυτή την κατάσταση». Αλήθεια; Αυτό νομίζεις ότι είναι αδιέξοδο;

Κοίτα να δεις τα πράγματα είναι απλά. Είτε αποφασίσεις να μιλήσει στο κόλλημά σου, είτε όχι, με τον φίλο σου πρέπει να χωρίσεις. Ναι, τον πας, είναι καλό παιδί (κάποιοι θα τον έλεγαν και αλλιώς), τον ξέρεις 3.5 χρόνια άρα λογικό να τον αγαπάς ως άνθρωπο, αλλά όχι ως γκόμενο. Και τον έχεις τρελάνει στη βλακεία και τον κοροϊδεύεις. Άρα τελείωνέ το. Άστον να προχωρήσει τη ζωή του και να βρει κάποια που να του ταιριάζει.
Να στο πω και διαφορετικά - λυπήσου το, το παιδί!

Και όσο κι αν σε παρακαλέσει το αγόρι σου μην κάνεις πίσω. Ήρθε ο καιρός και αυτός να γίνει άντρας και να μην νομίζει ότι όλα στη ζωή έρχονται όπως τα θέλουμε.

Όσο για τον άλλον, νομίζω καλό είναι να του μιλήσεις. Όχι τίποτα άλλο, αλλά τόσο καιρό τον γουστάρεις. Πες το να βγει από μέσα σου και ό,τι γίνει. Το πολύ πολύ να φας χυλόπιτα (και άλλη λέξη από τα παιδικά μου χρόνια). Και τι έγινε; Έτσι ωριμάζει ο άνθρωπος, μέσα στο πρόγραμμα είναι και αυτό.

ΥΓ. Αλήθεια πόσες φορές έχεις χωρίσει με το αγόρι σου και τα έχετε ξαναβρεί; Όχι τίποτα άλλο, αλλά έχω έναν φίλο που έχει χωρίσει και τα έχει ξαναβρεί με την κοπέλα του αρκετές φορές και οι φήμες λένε ότι κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ. Έτσι για την ιστορία και το άθλημα ρωτάω...

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ