Με τον φίλο μου αποφασίσαμε να επισημοποιήσουμε την σχέση μας. Δεν ξέρω όμως πώς να το πω στον πατέρα μου, γιατί είναι χήρος και είναι δύσκολο.

Με τον φίλο μου αποφασίσαμε να επισημοποιήσουμε την σχέση μας. Δεν ξέρω όμως πώς να το πω στον πατέρα μου, γιατί είναι χήρος και είναι δύσκολο.

Καλησπέρα!!

Έχω και εγώ το δικό μου θεματάκι και θα ήθελα τη γνώμη σας. Είμαι 25 χρονών και εδώ και 2 χρόνια τελείωσα τις σπουδές μου και επέστρεψα στο πατρικό μου. Εργάζομαι σε μια δουλειά που δεν με ικανοποιεί αλλά σε περίοδο κρίσης δεν έχω άλλη επιλογή.Το πρόβλημά μου τώρα! Εδώ και 2 χρόνια έχω μια σχέση με ένα παιδί, πολύ καλό παιδί! Είμαι πολύ ευτυχισμένη! Σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε τη σχέση μας σε κάτι επίσημο, αλλά εγώ ακόμη δεν το έχω πει στον μπαμπά μου. Σε αντίθεση με το αγόρι μου που με έχει γνωρίσει σε όλους, συγγενείς και φίλους. Η μαμά μου δεν ζει γι' αυτό και μου είναι δύσκολο να του το πω. Κολλάω πολύ!
Το αγόρι μου επιμένει γιατί θέλουμε να επισημοποιήσουμε τη σχέση μας, αλλά δεν γίνεται κρυφά από τον μπαμπά μου.

Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν να σου πω ότι με συγκίνησες, γιατί πίστευα ότι τις περισσότερες φορές ήταν οι άντρες που δεν ήξεραν πως να χειριστούν αυτές τις καταστάσεις. Σίγουρα όχι για τον ίδιο λόγο, αλλά επειδή ώρες-ώρες η ανωριμότητά μας πιάνει πάτο. Αλλά και πάλι, δεν περίμενα να "γνωρίσω" κάποια που της λέει κάποιος να επισημοποιήσουν τη σχέση τους και δεν ξέρει πως να το κάνει. Δικαίωση!

Λοιπόν ας μιλήσουμε σοβαρά και κοίτα να δεις ποια είναι η γνώμη μου (με απόλυτη ειλικρίνεια)...

Για κανένα γονιό δεν είναι εύκολο να "αφήσει" το παιδί του, να καταλάβει ότι μεγαλώνει - ξέρεις είναι αυτό που λένε οι περισσότεροι "αν και είσαι 30 εγώ σε βλέπω σαν 10, γιατί πάντα θα είσαι το παιδί μου. Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ".
Και ξέρω ότι είναι ακόμα πιο δύσκολο για σένα, γιατί παίζει μεγάλο ρόλο η απώλεια της μητέρας σου (έχω περάσει αντίστοιχη οικογενειακή κατάσταση και γνωρίζω). Αλλά αν εσύ τον αγαπάς τον φίλο σου, είσαι ευτυχισμένη και θέλεις να είσαι μαζί του -και πιο επίσημα- τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Νομίζω ότι ο πατέρας σου θα χαρεί αν δει το πόσο χαρούμενη είσαι. Πιστεύω ότι (ιδιαίτερα) οι μπαμπάδες έχουν ένα κόλλημα με τα κοριτσάκια τους - και όσο εύκολα τσαντίζονται όταν μπλέκουν με τίποτα περίεργους, άλλο τόσο χαίρονται όταν είναι με κάποιον που λατρεύουν.

Άρα πρέπει να το πεις - και πρέπει να τους δείξεις τόσο ότι είσαι ευτυχισμένη, όσο και ότι δεν θα σε χάσει από τη ζωή του.

Αυτή είναι η γνώμη μου. Τα υπόλοιπα είναι στο χέρι σου...

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ