Πώς γίνεται μέσα στα 2 χρόνια που έχουμε σχέση να περνάμε μια κρίση ως ζευγάρι και εκείνος να μην θέλει να με ξαναδεί; Τον αγαπάω ακόμα, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.

Πώς γίνεται μέσα στα 2 χρόνια που έχουμε σχέση να περνάμε μια κρίση ως ζευγάρι και εκείνος να μην θέλει να με ξαναδεί; Τον αγαπάω ακόμα, αλλά δεν ξέρω τι να κάνω.

Αγαπητέ Dr Love, θα ήθελα τη συμβουλή σου,

Ήμουν με ένα παιδί δύο χρόνια. Τους τελευταίους έξι μήνες είχαμε σχέση από απόσταση λόγω μιας δουλειάς που βρήκα στο εξωτερικό. Τελείωσα με τη δουλειά και επέστρεψα μόνιμα στην Ελλάδα.

Ήμασταν μια χαρά με το φίλο μου μέχρι τη στιγμή που μου έτυχαν κάποια αρκετά σοβαρά προβλήματα. Δεν είχα ψυχολογία και διάθεση για τίποτα. Ήμουν κλεισμένη στον εαυτό μου κι έφτασα στα όρια της κατάθλιψης.

Αυτός έκανε κάποιες προσπάθειες να με βοηθήσει να το ξεπεράσω, αλλά δυστυχώς εγώ δεν ήθελα να βοηθήσω τον εαυτό μου καθόλου. Αντιδρούσα παράλογα στις προσπάθειες που έκανε για να με βοηθήσει, γιατί ένιωθα ότι με πίεζε απίστευτα.

Μέχρι που τσακωθήκαμε μια μέρα άσχημα και είπε ότι δεν θέλει να με ξαναδεί. Με μπλόκαρε στο facebook και δεν μου απαντούσε στα μηνύματα. Τον άφησα λίγες μέρες να ηρεμήσει και του έστειλα ξανά μήνυμα, αλλά μου απάντησε ότι τον πλήγωσα πολύ και όσο κι αν στενοχωριέται, κλαίει και με αγαπά, δεν θέλει να τον ξαναενοχλήσω.

Μέχρι και κοινούς μας φίλους μπλόκαρε στο facebook για να μη μαθαίνει νέα μου. Καταλαβαίνω ότι έκανα τεράστιο λάθος μαζί του, αλλά δυστυχώς δεν ήμουν σε φάση να αντιληφθώ τι έκανα για να σώσω τη σχέση μας.

Δεν είχαμε ποτέ ιδιαίτερα προβλήματα στη σχέση μας για αυτό και περίμενα να αντιδράσει λίγο διαφορετικά και όχι να μη θέλει να με ξαναδεί. Δεν περάσαμε ιδιαίτερες κρίσεις στη σχέση μας, εκτός από μία φορά το Πάσχα όταν ήμουν στο εξωτερικό, αυτός πήγε σε νησί μαζί με την πρώην κοπέλα του (χωρίς να το ξέρω εγώ!!!).

Είχε εξαφανιστεί κιόλας όσο ήταν μαζί της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Μάλιστα ανέβασε και φωτογραφίες με την πρώην του (δεν με είχε φίλη στο fb γιατί έλεγε ότι καταστρέφει τις σχέσεις αυτό) και τότε το ανακάλυψα τυχαία.

Θύμωσα πολύ και δεν ήθελα να του ξαναμιλήσω. Μετά από αρκετά παρακάλια του και κλάματα με έπεισε να τον συγχωρέσω. Μου είπε ότι αυτή η κοπέλα είναι μια κοινή γνωστή και δεν είναι η πρώην του, ότι αποφάσισε να πάει τελευταία στιγμή στο νησί και ότι πήγε για σοβαρό οικογενειακό λόγο εκεί.

Όλοι ξέρουν ότι ήταν πρώην του, αλλά εγώ είπα να κάνω τα στραβά μάτια και να τον συγχωρέσω. Που θέλω να καταλήξω με αυτό; Ότι εγώ τον συγχώρεσα, αν και αυτό που έκανε ήταν απαράδεκτο. Αυτός που με είδε στον πάτο και ήξερε ότι περνούσα δύσκολα για σοβαρούς λόγους που γνώριζε, γιατί δεν μπορεί να μου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία;

Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά δύσκολος άνθρωπος, απόλυτος σε πολλά θέματα και που ελάχιστοι θα ανέχονταν. Είναι και πολύ εγωιστής, οπότε δεν περιμένω να κάνει κάποια κίνηση.

Δεν ξέρω τι να κάνω... Τον αγαπάω πολύ και δεν θέλω να τον χάσω. Να τον αφήσω στην ησυχία του και να περιμένω μήπως γίνει κανένα θαύμα; Και να τον πάρω δεν θα μου απαντήσει. Να περιμένω ενάμιση μήνα για να του ευχηθώ που έχει γενέθλια; Έτσι ίσως καταλάβει ότι νοιάζομαι πραγματικά για αυτόν... Αν όμως μέχρι εκείνον τον καιρό έχει σχέση; Αν δεν επέστρεψε ήδη δηλαδή στην πρώην του ή δεν βρήκε κάποια άλλη...


Αγαπητή φίλη,

Καταρχήν να πω ότι στο μοναδικό πράγμα που ίσως να είχε δίκιο ο πρώην σου, είναι ότι facebook καταστρέφει σχέσεις! Ή τουλάχιστον βάζεις τις κατάλληλες βάσεις. Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι το μέσο που πάντα θα φέρνει στην επιφάνεια ατάκες τύπου "ποια είναι αυτή που σου έκανε like" και άλλα τέτοια ωραία. Έτσι για να μην έχεις να βαριέσαι ποτέ!

Κατά δεύτερον να σου πω συγχαρητήρια που παρά το γεγονός πως ξέρεις ότι αυτός είναι "δύσκολος άνθρωπος, απόλυτος σε πολλά θέματα και που ελάχιστοι θα ανέχονταν" και είχε πάει Πάσχα με την πρώην του, εσύ εκεί, βράχος για να τα ξαναβρείτε.
Αλήθεια, κάποια στιγμή θα ήθελα πολύ να μου εξηγήσεις αυτή τη λογική σου.

Κατά τρίτον οι άνθρωποι διαφέρουν. Το ότι εσύ τον συγχώρεσες κάποτε, δεν σημαίνει ότι αυτός θα κάνει το ίδιο. Δεν είναι παιχνίδι "μία μου και μία σου". Οι σχέσεις απλά είναι ένα παιχνίδι για γερά νεύρα.

Και πάμε τώρα στο θέμα σου.
Καλό είναι να τον αφήσεις λίγο χαλαρό. Είπε ότι δεν θέλει να σε ξαναδεί, άρα ας το σεβαστείς. Αν αρχίσεις τώρα τα τηλέφωνα και τα μηνύματα, στο τέλος απλά θα τον κουράσεις και θα γίνοτυν τα πράγματα χειρότερα. Πιστεύω ότι αυτή η απόσταση θα κάνει καλό και σε εσένα, θα σου δώσει τη δυνατότητα να βρεις λίγο τον εαυτό σου.

Και ναι, στη τελική υπάρχει η περίπτωση να επέστρεψε στην πρώην του ή να βρήκε κάποια άλλη. Όχι, μην σκας και μην σε παίρνει από κάτω, απλά δείχνει ότι ο τύπος δεν άξιζε μία!

Και να σου πω κάτι; Αν θέλεις δηλαδή. Δεν πιστεύω ότι ο τύπος αξίζει (μεταξύ μας τώρα στο λέω). Άνθρωπος που δεν κάθεται να αντιμετωπίσει κάποια πράγματα και εξαφανίζεται, δεν αξίζει. Ναι, δεν διαφωνώ, θα του έκανες και εσύ τα νεύρα σμπαράλια με τη συμπεριφορά σου. Αλλά εκεί φαίνεται πόσο ο ένας αγαπάει τον άλλον.

ΥΓ.: Αλήθεια τώρα; Σαν να έψαχνε αφορμή να χωρίσετε μου κάνει όλο αυτό.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ