Έχει σεξουαλικό πρόβλημα και καταφεύγει στο πορνό. Τι θα κάνω;

Έχει σεξουαλικό πρόβλημα και καταφεύγει στο πορνό. Τι θα κάνω;

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας

Είμαστε μαζί 9 χρόνια, τον γνώρισα όταν ήμουν 19 εγώ κι εκείνος 30 (για μένα ήταν η πρώτη μου σχέση αλλά εκείνος είχε εμπειρίες). Το πρώτο εξάμηνο οι σεξουαλικές μας επαφές ήταν άποτυχημένες και μου έλεγε ότι τον άγχωνε που κάθε τρεις και λίγο χτυπούσε το τηλεφωνό μου από τη μάνα μου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διατηρήσει τη στύση. Έπειτα ξεκινήσαμε να έχουμε επαφές κανονικά με συχνότητα 2-3 φορές την εβδομάδα. Όσο περνούσε το διάστημα οι συχνότητα αραίωνε και φτάσαμε πέρυσι στην 1 φορά κι αν στις 15 μέρες. Φέτος, χειροτερεύει κι άλλο η κατάσταση, ανακάλυψα ότι παρακολουθεί στο διαδίκτυο σχεδόν καθημερινά free cams (δεν μπορώ να καταλάβω καν τι τον ερεθίζει σε αυτό το θέαμα)αλλά εμείς δεν κάνουμε σεξ και όταν κάνουμε δεν μπορεί να τελειώσει με αποτέλεσμα να γίνεται επώδυνη η επαφή για εμένα (λόγω ώρας) και καθόλου ευχάριστη αφού μερικές φορές τον βοηθάω με το χέρι γιατί απελπίζομαι. Διάβασα ότι ο εθισμός στο πορνό προκαλεί προβλήματα στύσης και του το έχω πεί αλλά δεν δέχεται ότι έχει πρόβλημα. Τι μπορώ να κάνω?

Η απάντηση του Queen.gr

Αν υπάρχει μέτρο, το πορνό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Από τη στιγμή όμως που υπάρχει σχέση και υγιής σύντροφος, δεν χρειάζεται απαραίτητα.

Το θέμα είναι ότι δεν έχετε φυσιολογική σεξουαλική ζωή. Είσαι 10 χρόνια με τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος δεν σε ικανοποιεί σεξουαλικά. Το γεγονός ότι ήσουν μικρή και ήταν ο πρώτος σου τον κάνει να επαναπαύεται κι εσένα λόγω έλειψης εμπειριών και γνώσης να παραμένεις σε μία σχέση που δεν είναι φυσιολογική. Δεν λέω πως δεν υπάρχει αγάπη ή πως δεν πρέπει να τον στηρίξεις και να τον αφήσεις, απλά λέω πως παραβλέπεις κάτι πολύ βασικό σε μία σχέση.

Και πες πως έχει πρόβλημα, οκ- συμβαίνουν αυτά. Το θέμα μας είναι: προσπαθεί; Κάποιος άλλος θα προσπαθούσε έστω να σε ικανοποιήσει περισσότερες φορές. Δεν εξηγείται να ξέρεις από τη μία η αδυναμία στύσης, η απουσία σεξ εβδομάδων και ξαφνικά η συνεχής στύση. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Τέλειωσε το φιλμ που λένε στην ταινία σας; Χάθηκε η έλξη; Δεν έχει στήση και παίρνει χάπια όταν χρειάζεται να κάνετε σεξ; Είναι εθισμένος στο πορνό και τον αυνανισμό; Ό, τι και να συμβαίνει, σας προβληματίζει και τους δύο. Είσαι σχεδόν 30. Πέρασαν σχεδον 10 χρόνια που έβαλες τον εαυτό σου στην άκρη και ασχολείσαι με το πώς θα είναι εκείνος καλά και ικανοποιημένος.

Όποιο και να είναι το πρόβλημά του, έχει πρόβλημα. Δεν είναι λύση να τσακωθείς και να τον προσβάλλεις αλλά παρά τα χρόνια που μετρά αυτή η σχέση, μήπως δεν οδηγεί πουθενά; Μήπως δεν ωφελεί τη γυναικεία σου φύση; Μήπως δεν είναι αυτό που σου αξίζει; Δε λέω, τον αγαπάς και καλά κάνεις. Δεν έχει θέληση όμως να δείξει τη δική του αγάπη. Ακόμη κι αν δεν μπορεί διαφορετικά, είσαι έτοιμη να δεχτείς μια σχέση που δεν θα σε κάνει ποτέ ευτυχισμένη και να υποστείς τη συμπεριφορά αυτή;

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ