Τεντώστε τα αυτιά σας

Τεντώστε τα αυτιά σας

Βασικό στοιχείο σε κάθε γάμο είναι η συζήτηση και ο διάλογος. Αν όμως ο ένας εκ των δύο μιλάει σε τοίχο, τότε θα ψάξει ένα άλλο ζευγάρι αυτιά να τον ακούσουν.

Πως περιμένετε να παραμείνετε με τον σύζυγό σας «για πάντα» όταν αποκόβετε τις γέφυρες επικοινωνίας; Ένα από τα βασικότερα προβλήματα της σύγχρονης εποχής είναι η έλλειψη επικοινωνίας. Στον ρόλο που επιλέξατε όμως, δεν χρειάζεται απλά να είστε εκεί για να θεωρηθεί ότι ακούτε, αλλά να συμμετέχετε ενεργά. Τι σημαίνει αυτό;

Μα φυσικά να κοιτάτε αυτόν και όχι μια τηλεόραση ή την οθόνη ενός υπολογιστή. Το πιθανότερο είναι να τον κάνετε να αισθανθεί πως τον περιφρονείτε, ενώ ελλοχεύει και ο κίνδυνος να αφαιρεθείτε από κάτι που θα δείτε και να χάσετε κάτι πολύ σημαντικό που μπορεί να σας πει. Γυρίστε το κεφάλι σας προς το μέρος του και προσπαθήσετε να ελαχιστοποιήσετε τις εξωτερικές παρεμβάσεις, ώστε να μην διακόπτεται ο ειρμός του.

Κυρίως, όμως, φροντίστε να μην τον διακόπτετε εσείς και να μην παρεμβαίνετε σ' αυτά που σας λέει. Ακούστε τον, οργανώστε τη σκέψη σας και απαντήστε σε ό,τι είπε μόλις ολοκληρώσει το λόγο του.