Είμαστε και οι δύο σε καλές σχέσεις, αλλά υπάρχει έντονη έλξη μεταξύ μας. Τι να κάνω;

Είμαστε και οι δύο σε καλές σχέσεις, αλλά υπάρχει έντονη έλξη μεταξύ μας. Τι να κάνω;

Αγαπημένε Dr. Love

Αποφάσισα να γράψω και εγώ τη δική μου ιστορία, αφού έχω βρεθεί σε μία κατάσταση σκέτο μπέρδεμα. 'Η μήπως μπέρδεμα μόνο για μένα??

Τον γνώρισα πριν περίπου 6 μήνες στη δουλειά. Στην αρχή δεν πολυμιλούσαμε, αλλά αφού γνωριστήκαμε καλύτερα ψιλοκάναμε παρέα, μόνο στη δουλειά πάντα.
Στις διακοπές των Χριστουγέννων, και με άσχετη αφορμή, αρχίσαμε να μιλάμε μέσω internet. Στη διάρκεια των συζητήσεων μας, εκείνος μου εξομολογήθηκε οτι του αρέσω αρκετά, αλλά και ότι έχει σχέση, και νιώθει πολύ άσχημα. Του απάντησα οτι βρισκόμασταν στην ίδια ακριβώς κατάσταση. Έχοντας λοιπόν και οι 2 σχέσεις, και μη θέλοντας να τις χαλάσουμε, αποφασίσαμε απλά να μιλάμε.
Όσο πλησίαζε όμως ο καιρός να ξαναβρεθούμε, τόσο ανυπομονούσαμε και οι 2.
Με το νέο χρόνο, βρεθήκαμε, έχοντας ξεκαθαρίσει ο ένας στον άλλο ότι δεν θα υπάρξουν αισθήματα και έρωτες.
Βρεθήκαμε κάποιες φορές, χωρίς να ολοκληρωθεί η "σχέση" μας, μέχρι που το σταμάτησε εκείνος.
Εκείνος, που σε κάθε ευκαιρία τόνιζε ότι απλά περνάμε καλά, χωρίς αισθήματα και πιέσεις, μου δήλωσε ότι δε θα 'θελε να το συνεχίσουμε, για να μην αποκτήσουμε συναισθήματα ο ένας για τον άλλο. Ότι φοβάται πως θα μπορούσε να με ερωτευτεί, και γι' αυτό καλύτερα να το διαλύσουμε όσο είναι καιρός.
Το δέχτηκα. Σταματήσαμε να μιλάμε και να βρισκόμαστε, και βλεπόμασταν πια μόνο στη δουλειά.
Περίπου ένα μήνα μετά την τελευταία μας συζήτηση, να σου και το αναπάντεχο μήνυμα. Μου στέλνει να βρεθούμε, γιατί θα θελε να με δει, επειδή με σκέφτεται πολύ τις τελευταίες μέρες. Βρισκόμαστε. Και πάλι τα ίδια.

Κι εγώ, που δε μπορώ να του αντισταθώ, δέχομαι να αρχίσουμε πάλι τα ίδια, χωρίς να ρωτάω τι και πως.

Και ερωτώ: τι παίζει με την πάρτη του; Τι θέλει επιτέλους; Τα εννοούσε όσα είπε όταν το σταμάτησε, ή ήθελε απλά να με ξεφορτωθεί; Αν ισχύει όμως αυτό, γιατί με ξανακυνήγησε μετά;

Δε μπορώ να καταλάβω πως σκέφτεται, από την άλλη όμως αποφεύγω και να τον ρωτήσω.

Και βρίσκομαι σ'αυτό το αδιέξοδο, γιατί αγαπάω το αγόρι μου και νιώθω πολύ άσχημα για όλο αυτό, αλλά από την άλλη, στο μυαλό μου, είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα. Το λέω αυτό χωρίς να θέλω να ακουστώ αλαζονική ή υποκρίτρια. Κάθε άλλο. Στα αλήθεια, με κάποιο τρόπο, τα έχω ξεχωρίσει στο μυαλό μου.
Απλά βρίσκομαι σε μεγάλο αδιέξοδο, και πιστεύω πως η συμβουλή σου αγαπημένε Dr. θα με βοηθήσει πολύ.
Ευχαριστώ πολύ.


Αγαπητή φίλη,

Ίσως μερικές φορές να γράφω κάπως σκληρά στις απαντήσεις μου, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: τις σέβομαι πολύ τις γυναίκες και ιδιαίτερα τη λογική, αλλά και τον τρόπο σκέψης τους. Πώς να το πω; Τις θεωρώ πολύ πιο έξυπνες από εμάς τους άνδρες. Και -τις περισσότερες φορές- πιο ώριμες.

Άρα γιατί έρχεσαι και μου το χαλάς τώρα, με ερωτήσεις "τι θέλει τώρα από εμένα;". Κάτσε να στο πάω λίγο αντίστροφα το όλο θέμα: τι θέλεις εσύ από εκείνον, που δεν μπορείς να του αντισταθείς και δεν ρωτάς; Το έχεις σκεφτεί αυτό;
Γιατί, όπως κατάλαβα εγώ, αυτό που θέλει εκείνος το θέλεις και εσύ! Απλά κανείς δεν ρωτάει και δεν το συζητάτε μεταξύ σας. Άντε, καλό γυμνάσιο και πάλι.
Κοίτα να δεις, το λάθος -αν μπορούμε να μιλάμε για λάθος- έγινε όταν συμφωνήσατε να βρίσκεστε χωρίς αισθήματα και έρωτες. Γιατί καλό μου, δεν μπορείς να συμφωνήσεις κάτι τέτοιο, ενώ λες ότι ανυπομονούσατε να βρεθείτε. Δηλαδή δουλευόμαστε.

Με λίγα λόγια το deal σας έχει χαλάσει, γιατί μπορεί να μην έχετε ολοκληρώσει τη "σχέση" σας, αλλά αισθήματα υπάρχουν. Για αυτό και αυτός δεν μπορεί να ξεκολλήσει και θέλει να σε βλέπει, για αυτό και εσύ πας χωρίς να ρωτάς. Και στο background του μυαλού σας υπάρχουν και οι σχέσεις σας. Και η κατάσταση θυμίζει american bar.

Τι να κάνεις; Τι να κάνει; Ναι, ωραία ερώτηση αυτή (ίσως αυτή που θα έπρεπε να είχες κάνει αντί του "τι θέλει;"). Αν δεν θέλεις να χαλάσεις τη σχέση σου και αγαπάς το αγόρι σου, τότε ξεκόψτε όσο υπάρχει έστω και λίγος χρόνος ακόμα. Διαφορετικά αν συνεχίσετε, μετά τα αισθήματα θα έρθουν και οι έρωτες - και η ολοκληρωμένη σχέση. Απλά "μαθηματικά". Δικιά σας επιλογή, αλλά θα πρέπει να διαλέξετε δρόμο σύντομα.

ΥΓ.: Btw, όσο κι αν δεν με συμφέρει αυτό που θα πω, η ιστορία έχει διδάξει πως δεν χρειάζεται να κάνεις σεξ με κάποιον για να απατήσεις τη σχέση σου. Ενημερωτικά το λέω.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ