Ένα ολόκληρο δωμάτιο σε κουτί

Ένα ολόκληρο δωμάτιο σε κουτί

Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να πακετάρετε όλα τα βασικά σας έπιπλα σε ένα σχετικά μικρό κουτί, ώστε να τα μεταφέρετε μαζί σας όπου κι αν πάτε; Αρχίστε να ψάχνετε για μεγάλες βαλίτσες, γιατί τώρα μπορείτε.

Μπορεί να μην του φαίνεται, όμως μέσα σ' αυτό το κουτί χωράνε ένα μονό κρεβάτι, με δύο κομοδίνα-σκαμπό, γραφείο με συρταριέρα και καρεκλάκι, δίφυλλη ντουλάπα, και βιβλιοθήκη. Ναι, μόνο αυτά.

Το ριζοσπαστικό αυτό δημιούργημα ονομάζεται Casulo και σχεδιάστηκε από τους Marcel Krings & Sebastian Mühlhäuser, οι οποίοι βραβέυτηκαν με το "Abraham & David Roentgen Award" τον Νοέμβριο του 2007 για την χρήση πράσινων (οικολογικών) υλικών και για τον εξαιρετικά αποδοτικό σχεδιασμό του.
Το Casulo έχει διαστάσεις 31''x 47'' δηλαδή περίπου 80εκ. x 120εκ. και η συναρμολόγησή του δεν απαιτεί εργαλεία και γίνεται μέσα σε 10 λεπτά. Όμοια και η αποσυναρμολόγηση. Έξυπνο, δεν μπορείτε να πείτε.

Η κατασκευή απευθύνεται σε ανθρώπους που μετακινούνται συχνά (frequent movers) και μόνο. Δεν αφορά φοιτητές ή γονείς για να φροντίσουν το παιδικό δωμάτιο. Προβάλλεται για την εφαρμογή της ιδέας, και την ιδιότητα της σύμπτυξης, της απόλυτης εκμετάλλευσης χώρου, και της ικανότητας όχι μόνο συναρμολόγησης αλλά και αποσυναρμολόγησης.

Βέβαια υπάρχουν και ορισμένα θέματα που είναι ακόμα υπό δοκιμές, τα οποία αφορούν την αντοχή των τμημάτων του. Αν, δηλαδή, ένα τμήμα από την κατασκευή χαλάσει ή σπάσει, δεν είναι γνωστό αν μπορεί να αντικατασταθεί ή να επιδιορθωθεί και κατά πόσο θα επηρεάσει την λειτουργικότητα των υπόλοιπων κομματιών.

Παραμένει, παρόλα αυτά, μια εξαιρετικά πρωτοποριακή ιδέα και περιμένουμε να μάθουμε περισσότερα σχετικά με αυτήν στο άμεσο μέλλον.