Θες το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο; Σου δίνουμε τα «μαγικά» tips

Ερμιόνη Σαρρή
Θες το σπίτι σου να φαίνεται μεγαλύτερο; Σου δίνουμε τα «μαγικά» tips

Τα τετραγωνικά μένουν ίδια, οι χώροι όμως διπλασιάζονται

Ενώ λατρεύεις το σπίτι σου, παραπονιέσαι για τους μικρούς του χώρους; Θεωρείς πως όλα τα πράγματα στο σαλόνι είναι στοιβαγμένα και η κρεβατοκάμαρα σου φαίνεται κάπως βαριά και σκοτεινή; Υπάρχει όμως τρόπος να αλλάξεις τις υπάρχουσες συνθήκες και να το μεταμορφώσεις σε χρόνο dt! Όχι, η λύση δεν είναι να γκρεμίσεις κάποιο τοίχο, μην ανησυχείς.

1. Χρησιμοποίησε φωτεινά χρώματα: Πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη σημασία στο χρώμα που θα έχουν οι τοίχοι σου, οι κουρτίνες στα παράθυρα και τα χαλιά. Όσο πιο ανοιχτά χρώματα, τόσο καλύτερα. Το λευκό να ξέρεις πως είναι... must!

a87eeee55e5e71a049cb7dcd2a324cb4 ea220

2. Απόφυγε τα ογκώδη έπιπλα: Αν τοποθετήσεις στο ήδη μικροσκοπικό σου σαλόνι ένα μεγάλο σύνθετο τότε θα κλείσεις ακόμη περισσότερο το χώρο. Να θυμάσαι πως όλα τα έπιπλα πρέπει να είναι μικρά και να αφήνουν το φως και το βλέμμα σου να διαχέεται μέσα στον ανάλογο χώρο.

3. Τοποθέτησε καθρέφτες: Είναι το αντικείμενο κλειδί για τους μικρούς χώρους. Μπορείς για παράδειγμα να τον χρησιμοποιήσεις στο τέλος ενός διαδρόμου, στο σαλόνι ή σε όποιο άλλο σημείο του σπιτιού ταιριάζει. Είναι φοβερό τρικ και θα σε ξετρελάνει.

kathreftis gia megalutero xwro decor tips 4e139

4. Μην ξεχνάς το συγύρισμα: Το συγκεκριμένο είναι κυρίως διευκρίνιση και όχι tip. Όσο πιο τακτοποιημένο είναι ένα σπίτι, τόσο πιο μεγάλο δείχνει. Οι χώροι πρέπει να είναι ελεύθεροι για να κινείσαι και να υπάρχει άνεση.