3 πολύ απλοί τρόποι για να δείχνει το σαλόνι σου ακόμη πιο μεγάλο

Ερμιόνη Σαρρή
3 πολύ απλοί τρόποι για να δείχνει το σαλόνι σου ακόμη πιο μεγάλο

Ο χώρος σου θα γίνει και πιο φωτεινός και... διπλάσιος!

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις πως τα μικρά σπίτια είναι και τα πιο... ζεστά. Και δε μιλάμε μόνο από άποψη θερμοκρασίας και μόνο. Οι μικροί χώροι είναι πιο cosy, πιο φιλικοί και γεμάτοι από αγάπη. Επειδή όμως εσύ μερικές φορές αισθάνεσαι να «πνίγεσαι» κάπως περπατώντας μέσα στο σαλόνι σου, έχουμε να σου προτείνουμε 3 πολύ απλούς τρόπους για να το κάνεις να μοιάζει σαν καινούργιο. Τα τετραγωνικά δε θα αλλάξουν καθόλου, απλά στο βλέμμα ο χώρος θα σου μοιάζει... διπλάσιος.

Φουλ του... λευκού: Στο άκουσμα και μόνο της λέξης λευκό μία νοικοκυρά παίρνει βαθιές αναπνοές, αλλά οι διακοσμητές «φωνάζουν» πως είναι το πιο ασφαλές χρώμα για τους μικρούς χώρους. Βάψε τους τοίχους σου λευκούς, προτίμησε κάποιο λευκό πλακάκι και πόνταρε στο ίδιο χρώμα και στα ογκώδη έπιπλα του χώρου. Το μάτι θα μπορεί να κινηθεί ελεύθερα μέσα σε αυτά τα τετραγωνικά και θα νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ένα άλλο σαλόνι. Ναι, για ευνόητους λόγους, μπορείς να ντύσεις το λευκό σου καναπέ με ένα... ριχτάρι.

Sweden Small Apartment Living 53953

Πες «όχι» στις πολυθρόνες και τα πουφ: Αν το σκεφτείς κάπως λογικά, ο χώρος σου πρέπει να είναι πιο ελεύθερος, οπότε προτίμησε κάποιον μεγάλο καναπέ παρά 2-3 πολυθρόνες και πουφ. Δημιούργησε μία όμορφη γωνία (για πιο friendly ατμόσφαιρα) και άφησε τον υπόλοιπο χώρο κενό.

9 small space decorating tricks designers swear by 1612188 1451954400.640x0c 0af45

Προτίμησε τα χαμηλά έπιπλα: Φρόντισε όλα τα έπιπλα που βρίσκονται στο σαλόνι σου να είναι περίπου στο ύψος των ματιών σου ή έστω λίγο πιο ψηλά. Τα ογκώδη έπιπλα και αυτά που «φλερτάρουν» με το ταβάνι κάνουν το χώρο πιο σκοτεινό και ακόμη πιο μικρό.

tumblr m000g1qIRr1qapaato1 500 0d4f7