Η Diesel «σφίγγει τα ζωνάρια» στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων

Η Diesel «σφίγγει τα ζωνάρια» στη διακόσμηση εσωτερικών χώρων

Η διάσημη εταιρεία ρούχων επεκτείνεται, για άλλη μια φορά, στο interior design και παρουσιάζει μια νέα σειρά «σφιχτοδεμένων» επίπλων, με το ιδιαίτερο στιλ - σήμα κατατεθέν της.

Τα μυαλά πίσω από την επιτυχημένη φίρμα της Diesel είναι γνωστό πως δεν επαναπαύονται ποτέ και διαρκώς επεκτείνουν τις ιδέες και τις δραστηριότητές τους και σε άλλους τομείς, πέρα από τη μόδα, ώστε να βρουν νέους δρόμους δημιουργίας.

Αυτή τη φορά, η Diesel συνεργάστηκε με την ιταλική εταιρεία σχεδιασμού επίπλων Moroso για τη δημιουργία μιας νέας σειράς καθιστικών, που ακολουθούν την νέα και πρωτότυπη τάση –που μάλλον δημιούργησαν μόλις οι δύο εταιρείες- «chubby chic», κοινώς «παχουλό chic».

Σχεδιασμένα από τη Moroso για λογαριασμό της Diesel, η σειρά αυτή αποτελείται από μια πολυθρόνα, πουφ, foot on και ένα υπερμέγεθες κάθισμα, τα οποία αντιπαραθέτουν μεγάλες και άνετες μορφές με μαλακά υφάσματα, τα οποία χαρακτηρίζονται από τις καθαρές γραμμές του δέρματος και του λινού. Η σειρά αυτή παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Design 2011 του Μιλάνου, ως κομμάτι της συλλογής της Diesel για το σπίτι «Relics From The Next Future», και έχει πάρει στοιχεία από την προηγούμενη συλλογή της εταιρείας με τίτλο «Successful Living», έχοντας στόχο της ένωση της μόδας, του design και της λειτουργικότητας.
Κάθε κομμάτι συνδυάζει τουλάχιστον δύο χρώματα υφασμάτων, στις αποχρώσεις του γκρι, του μπλε, του χακί ή χρησιμοποιεί μοτίβα που τα χαρακτηρίζει το στοιχείο του «παλιού» και «χρησιμοποιημένου».

Όπως άλλωστε λέει και η περιγραφή που συνοδεύει τη συλλογή: «Χρειάζεται πολύ λινό, βαμμένο με πολλές στρώσεις χρώματος και ειδικά ξεπλυμένο, ώστε να καλύψει όλη αυτή την άπλα, αλλά τώρα ήρθε η ώρα να σφίξουμε τα ζωνάρια!»