Ναι, μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει με παραλία

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ναι, μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει με παραλία

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω tips

Βρισκόμαστε ήδη στις πρώτες μέρες του Ιουλίου και όπως έχεις προφανώς καταλάβει είμαστε πια για τα καλά στην καρδιά του καλοκαιριού. Και επειδή κάτι τέτοιες μέρες με ζέστη και μπόλικο ήλιο προτιμούμε να είμαστε στην παραλία και όχι στη δουλειά ή στο σπίτι, μόλις βρήκαμε τον τρόπο που θα σε κάνει να ξεχαστείς.

Ναι λοιπόν, μπορείς να κάνεις το σπίτι σου να μοιάζει με παραλία και προς θεού δεν εννοώ να μεταφέρεις άμμο από την παραλία στο σαλόνι σου. Μπορείς όμως με το κατάλληλο decor να κάνεις το σαλόνι σου και όχι μόνο να μοιάζει με την αγαπημένη σου παραλία στο νησί.

Αρχικά θέλουμε φως, πολύ φως. Φρόντισε λοιπόν να έχεις στο χώρο σου ανοιχτόχρωμους βαμμένους τοίχους, λευκές κουρτίνες κατά προτίμηση και γιατί όχι και πράσινα φυτά. Το λευκό (και οι αντίστοιχοι χρωματισμοί όπως το μπεζ κλπ) κάνει πάντα τον χώρο σου να φαίνεται μεγαλύτερος, γι’ αυτό ποτέ να μην επιλέγεις σκούρα χρώματα στους τοίχους σου.

Ένας άλλος τρόπος είναι να αγοράσεις μικρά διακοσμητικά που έχουν σχέση με καλοκαίρι και παραλία. Κάποιον πίνακα ίσως που απεικονίζει κάποιο καλοκαιρινό σκηνικό ή κάποια σύνθεση με κοχύλια για το τραπέζι σου κ.ο.κ. Στο εμπόριο θα βρεις πάρα πολλά και πολύ όμορφα πράγματα, που θα μεταμορφώσουν τελείως τον χώρο σου. Το κυριότερο που χρειάζεσαι είναι μπόλικη φαντασία.

Η υπ' αριθμόν ένα ένδειξη ενός αξιοζήλευτου beach house είναι μία: τα σημάδια που δείχνουν ότι η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά. Τι εννοούμε; Στην είσοδο του σπιτιού σου κρέμασε στον καλόγερο του τοίχου σου υφαντά καλάθια και πετσέτες παραλίας ακόμα κι αν δεν τα χρειάζεσαι. Τα ψάθινα καπέλα επίσης μπορούν να βοηθήσουν το όλο concept.

Το coastal trend είναι επίσης πολύ σχετικό με το παραπάνω concept και μπορείς να πάρεις και ιδέες και από αυτό!

Μην κάθεσαι, η παραλία μας περιμένει!