Το λουλούδι των πέντε ηπείρων

Το λουλούδι των πέντε ηπείρων

Μια πρωτοποριακή δημιουργία και ένα μοναδικό σχέδιο design, που πηγαίνει την χρήση των βάζων στο επόμενο επίπεδο. Ίσως και δέκα επίπεδα παραπέρα.

Ονομάζεται «Flora» και θα μπορούσε να έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όπου οι άνθρωποι κυκλοφορούν με ιπτάμενα αυτοκίνητα και τα γεύματα έχουν τη μορφή energy bars. Το συγκεκριμένο βάζο όμως, σύλληψη και σχέδιο του Ιάπωνα σχεδιαστή Yoshiki Matsuyama, βρίσκεται στον δικό μας κόσμο, και μάλλον έχει έρθει για να βάλει λίγη μαγεία στη καθημερινότητά μας.

Πρόκειται για ένα ψηφιακό βάζο λουλουδιών, που παρέχει τον τρόπο για να μοιραζόμαστε λουλούδια και ευχές με εικονικό τρόπο, σε κάθε γεωγραφικό πλάτος και μήκος. Ένα λουλούδι που έχει τοποθετηθεί στο «Flora» μπορεί να σταλεί σε ένα άλλο βάζο «Flora», κάποιου άλλου ατόμου, δημιουργώντας μια εικονική αναπαράσταση του η οποία συνεχώς αυτό-ανανεώνεται, μέσω μιας 3D μηχανής σάρωσης και ενός προβολέα.

Το λουλούδι που θα σταλεί με το «Flora», μπορεί να είναι είτε φυσικό είτε μια φωτογραφία, από τα οποία η συσκευή θα δημιουργήσει μια τρισδιάστατη ψηφιακή αναπαράσταση. Με το που τα δύο βάζα συνδεθούν, το βάζο-παραλήπτης θα ανανεώνει τακτικά την εικόνα που πήρε από το βάζο-αποστολέα, έτσι ώστε το πραγματικό και το ψηφιακό λουλούδι, θα ανοίγουν, κλείνουν και μαραίνονται ταυτόχρονα.

Επίσης, μαζί με το λουλούδι μπορεί να σταλεί και ένα προσωπικό μήνυμα, είτε ως κείμενο είτε ως βίντεο, ενώ ο φωτισμός στη βάση της συσκευής μπορεί να προσαρμοστεί χρωματικά, ανάλογα με τα γούστα.