Είσαι έτοιμη για ανακαίνιση; 3 στυλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις

Τρία πράγματα που κάνουν ακόμη και οι μεγαλύτεροι στυλίστες

Οι άνθρωποι λένε πως δεν μπορείς να μάθεις πράγματα για το στυλ, είτε γεννιέσαι με αυτό, είτε όχι. Και μπορεί σε πολλές περιπτώσεις αυτό να ισχύει, ωστόσο όσο και αν δεν το έχεις με το στυλ και τη διακόσμηση, υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να σε βοηθήσουν ακόμη και με τα πιο μικρά πράγματα.

Εάν είσαι σε φάση που θέλεις να κάνεις μία ανακαίνιση στο σπίτι σου για παράδειγμα, το καλοκαίρι είναι μία εποχή που ενδείκνυται για αλλαγές άλλωστε- εμπιστεύσου και συμβουλέψου τα σωστά άτομα και πρόσεχε στα τρία παρακάτω πράγματα. Τα συγκεκριμένα τα αποφεύγουν ακόμη και οι πιο στυλάτοι άνθρωποι.

#1. Δεν φοβούνται τις αντιθέσεις
Οι άνθρωποι με στυλ έχουν μια φυσική κατανόηση της κλίμακας και της αναλογίας. Η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Alyssa Kapito, αναφέρει: «Έχοντας τα πάντα σε ένα δωμάτιο στο ίδιο ύψος και στο ίδιο μέγεθος είναι τεράστιο λάθος -είναι η αντίθεση που κάνει τα πράγματα ενδιαφέροντα. Γι’ αυτό δοκίμασε υπερμεγέθη έργα τέχνης δίπλα σε ένα ζευγάρι μικρά πορτατίφ ή ενσωμάτωσε το ύψος στο δωμάτιό σου με κουρτίνες μεγάλου ύψους».

#2. Δεν εστιάζουν στην τηλεόραση
«Πολλοί άνθρωποι διαμορφώνουν τη διακόσμηση το σπίτι τους γύρω από την τηλεόραση τους, αλλά η τηλεόραση δεν πρέπει να αποτελεί το κεντρικό σημείο εστίασης της διακόσμησης,» αναφέρει η Babba Canales, επαγγελματίας μάρκετινγκ της Σουηδίας. Αντί της τηλεόρασης λοιπόν, ένα όμορφο μακρύ τραπέζι θα μπορούσε να είναι το σημείο εστίασης ενός δωματίου όπου μπορούν να μαζευτούν οικογένεια και φίλοι.

#3. Δεν αντιγράφουν κατά γράμμα το Pinterest
«Ένα σημαντικό πράγμα που κάνουν λάθος οι άνθρωποι που θέλουν να διακοσμήσουν ή να ανακαινίσουν το σπίτι τους, είναι να αντιγράφουν κατά γράμμα αυτά που βλέπουν σε Pinterest και Instagram», αναφέρει η Paige Geffen, στυλίστρια και καλλιτεχνική διευθύντρια στο Los Angeles.

«Δεν μοιάζει καθόλου αυθεντικό. Είμαστε τόσο κορεσμένοι με όμορφες εικόνες και νομίζω βλέπουμε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά. Ο χώρος αντανακλά το ποιοί είμαστε και μπορεί να γίνει το περιβάλλον που ικανοποιεί τις ανάγκες μας αισθητικά και όχι μόνο. Ξεκίνα λοιπόν με το ποια χρώματα, υλικά, υφές και σχήματα θα σε κάνουν να αισθάνεσαι, χαρούμενη, δημιουργική ή ό, τι θέλεις εσύ».

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ